Wersja do druku
nieno ten okropny zafarb z nikona razi po oczach na odleglosc.
widac to szczegolnie na zdjeciach 52.2-5
bardzo mi to przeszkadza w odbiorze calosci.
chociaz kadry bardzo dobre, obrobka tez (pomijajac fakt zoltego zafarbu na zdjeciach)
dobrze, w takim razie jakim aparatem (N czy C) byly robione zdjecia 52.2-5 ? :)
skasowales exif, wiec opieralem sie wylacznie na wlasnej percepcji.
jezeli zdjecia 52.2-5 byly robione Nikonem, to uwierz ze to nie uprzedzenie, a bardzo wyrazna charakterystyka zafarbu jaki daje ten aparat do zdjec ktore zostaly wykonane w swietle zarowym, badz mieszanym.
natomiast jezeli zdjecia 52.2-5 zrobiles Canonem, wtedy przyczepie sie do obrobki, ktora raczej popsula naturalne kolory jaki daje Canon.
wiec.. czym robiles zdjecia 52.2-5 ? :mrgreen:
No właśnie - tajemnica zawodowa ;)
nie pytam o dokladne parametry, ani zastosowany obiektyw - ciekawi mnie tylko sama puszka (a w zasadzie bardziej ciekawi mnie, czy nie pomylilem sie odgadujac zafarb jako charakterystyczny dla N)
czemu robisz z tego tajemnice i nie odpiszesz po prostu "C" lub "N" ? ;)
Mi też trąci Nikonem w tym temacie na niektórych zdjęciach. Znajomy robi Nikonem i kolory wydają mi się takie sztuczne/plastikowe. Zwłaszcza skóra.
Żadna tajemnica, jak już pisałem, sprzęt służy mi do pracy, a nie do walki na dziwne udowadnianie wyższości N nad C i na odwrót.
Sprawdziłem exif i jest to N. (no to się zacznie :mrgreen:)
podziwiam twoja nieustepliwosc w dodawaniu nowych zdjec :D
hmm... nie ma co się dziwić, wszak robisz to samo w swoich wątkach.
Na blogu są te same + dodatkowe.
Fakt - są kiepskie...
53 jest po prostu genialne! Kadr, światło, poza.... po prostu zdjęcie najwyższej klasy!
Fajna sala bankietowa. Taka ... oldskulowa ;)
Ależ hardkor... o co chodzi z tymi zdjeciami? :D
Nie kumam za bardzo, ale w sumie nie jest jakoś źle.. jest inaczej i nawet mi się to podoba. Tylko jakieś zupełnie nietrafione wydaje mi się to zdjecie z nożem za plecami... hyh. Ale reszta ok.
No niby rozumiem, że kolor liści bardzo ładny i plener wygląda interesująco - ale dlaczego tło stało się ważniejsze od modeli to już nie. Dodatkowo ten bokhen tu sprawia wrażenie jak byś modeli dokleił albo jak by mieli robić za logo.
62. Jak dla mnie kozak kadr
64 przeszkadza ten blask światła
68 zgadzam sie z przedmówca, para wygląda jak wklejona
Taka jest specyfika ślubna, że trzeba coś dodawać bądź wg własnego widzimisię lub klienta. Kiedyś wstawiało się gwieździste niebo, były ramki wokół, potem selekcja koloru z czarno-białego.
Dzisiejsze czasy stawiają na oświetlenie i jego efekty. Dlatego wyszła wklejka młodych na złotym tle. Wg. mnie jest to znacznie lepszy efekt niż to co przytoczyłem wcześniej. Tak ja to widzę, może się mylę. Ale jednak wolę takie coś niż faktyczne doklejki PSowe.
68 porazka
69, 70 fajne
72 pomysłowe, podoba mi się.
72 fajne ale leci w lewo, co to za bliki ? jaka to ogniskowa bo już góra drzwi trochę się rozciąga.
W PS'ie to blurowałeś? Bo mi dziwnie wygląda jak na TS.
Ladne, ekspresyjne, celne ujecia. Troche chyba za duzo czarniny i durne ramki.
74. fajne ujęcie.
Ale 73, którego wcześniej nie widziałem, jest super bajkowe :) Bardzo mi się podoba.