OK. Jakby nie padało to dzisiaj w nocy nawet bym pojechał pofocić ale jak popada to damy spokój raczej. Myślmy dzisiaj nad jutrzejszym dniem. Warto skorzystać z tej pięknej pogody.
Wersja do druku
OK. Jakby nie padało to dzisiaj w nocy nawet bym pojechał pofocić ale jak popada to damy spokój raczej. Myślmy dzisiaj nad jutrzejszym dniem. Warto skorzystać z tej pięknej pogody.
jutro też pewnie pogoda nie będzie najlepsza,zostaje raczej coś we wnętrzu ,ja osobiście pomysłu nie mam .
Może się złożymy i wynajmiemy jakąś modelke ?
jestem za:DDD
Zaczynam odpowiednio wcześnie o tym pisać.
Temat : spotkanie na piwku w najbiższy piątek 30.10 godz ok. 17.00 miejsce Łódź Kaliska oczywiście lokal na pietrynie :twisted:
Jeżeli byliby chętni możemy się również spotkać na plenerze w niedzielę 01.11 ok. godz 19-20 na którymś z łódzkich cmentarzy.
Czekam na odzwew :roll:
To ja na 100% odpadam - w tym tygodniu pracuje na noc :/
Ale mam propozycję (pomysł podsunął mi analogforever):
Wynajmijmy kiedyś studio, skombinujemy modelkę lub dwie - będzie świetna okazja do pofocenia, poznania się, wymiany doświadczeń, a przy okazji wykonanie zadania 1 klubu Canonierów :)
Termin według mnie - raczej po 1 listopada, najlepiej w któryś weekend.
Co o tym myślicie?
ja osobiście wolałbym pofotografować zamiast siedzieć w pubie przy piwku,w ten weekend to autentycznie też nie dam rady.
Aligator16
czy masz możliwość zająć się tym wynajęciem modelki / modelek i jakiegoś taniego studia ? ,ja nie mam takich kontaktów jako amator-hobbysta.
możecie mnie dopisać do tego studia, ale moje wcześniejsze propozycje nadal są aktualne
Za parę dni dam info o studiu po kosztach, zapytam znajomego wcześniej by nie obiecywać i później odwoływać bo okaże się ze jednak odmawia;)
wojkij - jakie i gdzie to studio?
Ja zazwyczaj korzystam z dosyć taniego, i przy tym dosyć przestronnego i dobrze wyposażonego studia:
http://digital.pl/index.php?option=c...d=53&Itemid=41
Mały haczyk: jest to studio admina forum Nikona :) Ale myślę że da się to przeżyć :P
Ogólnie mogę się tym zająć, powiedzcie tylko jak wy to sobie widzicie :)
Pomysły doskonałe muszę przyznać!
jako alernatywę możemy skorzytać również ze studia naszego wspólnego kolegi
"MM-architekci z forum:
http://canon-board.info/showthread.php?t=53955
trzeba by taką akcję zorganizować odpowiednio wcześniej, zaplanować jakbyśmy to widzieli, umówić modelki, przygotować je na ten dzień (czy też kilka godzin), później wspólna obróbka, analiza (myślę, że wiele w ten sposób można się nauczyć). Taki seans można zakończyć piwkiem....czyli połączenie dwóch pomysłów: focenie zalane zimnym browarkiem=]
Piotr.
P.S. Czy to admin Nikona czy Sony czy też też firmy Tata, ważne, żeby studio było zgodnie z naszymi wymaganiami i nie drogo. Jak gość będzie do dogadania to zawsze możemy później w przyszłości powtarzać takie akcje.
Mnie również możecie dopisać do listy chętnych na studio :)
Hmm, opcja studia digital.pl to chyba najlepszy pomysł, wygląda to dość profesjonalnie a cena atrakcyjna. Przy takich zlotach nie ma co iść na kompromisy;).
Tak przy okazji - znalazłem(a raczej polecił mi Sevenoo z forum nikona, dzięki;)) super pomieszczenie pod prywatne studio. Duże(40m2/4m wysokości), przestronne i ciepłe lokum jakieś 300m od piotrkowskiej. Koszt to około 560pln za czynsz + 40-150pln za ogrzewanie w sezonie grzewczym(w zależności od mrozów). Jedyna inwestycja potrzebna na wstępie to jakieś karnisze i wykładzina(no i sprzęt do błyskania we własnym zakresie, mogę użyczać modyfikatory pod bowensa -softy, okte, dish, snoty, parasolki i światłomierz w razie czego;).
Na 2-3-4 osoby wyszła by miesięcznie śmieszna kwota. Jeśli ktoś chciałby mieć własne, prywatne studio i wynająć je razem ze mną to zapraszam prv.
wojkij - kurde dobry pomysł, ale teraz niezbyt mi to pasuje... delikatna zmiana sprzętu i każdy grosz się liczy... dla mnie - w przyszłym roku na lato byłoby idealnie :)
A co do digital.pl - znalazłem na yt mały backstage w tym studio - obejrzyjcie sobie :)
http://www.youtube.com/watch?v=2Hkd6HFvEQE
W każdym bądź razie trudno w łodzi szukać studia z takim metrażem i wyposażeniem za taką cenę :)
Macie jakieś pomysły co do samych zdjęć? Bo już szukałbym modelki-ek i jakiejś wizażystki.
mozna u nas w studiu zrobic spotkanie , kwestia ile osob mialo by byc i ile do focenia , bo miejsca poki co ograniczone , wiec koszta by bylo ewentualnie na modelke/wizaz , a w sumie to sam wizac bo modele sie zalatwi ;]
co do digital plusem miejsce , minusem sprzet :D , ciezko sie pracuje swobodnie jak ani disha zdjac , ani boom ustawic bo tak i juz heh
Michał - co masz na myśli z ustawieniem booma? Fakt potrzeba do tego kombinerek i trochę siły ale się da :D
no Piter marudzi ze nie ruszac , softa zdjac nie daje , imho ja co chcialem cos zrobic to byl problem ;]
Dobra wyliczyłem że będzie min 10 osób (razem z 2 modelkami i wizażem).
To jak bierzemy digital czy idziemy do Michała? (chyba ciasno trochę będzie)
W każdym bądź razie 7.11 studio jest wolne cały dzień, niedziela - 8.11 jest już zajęta. Wolałbym już teraz zarezerwować żeby później problemów nie było - piszcie czy wam pasuje :)
Można się jeszcze dopisać do tego studia? :)
Jasne, zapraszamy :)
a to juz jakas lista jest ? :D
bo jak cos wpasc moge
mnie pasuje 07.11, a jak nie to dopasuje wszystko do tego :)
ja też bym chętnie pofocił, dajcie znać co i kiedy...
aligator16
07.11 mi pasuje ,oszacuj może jakie koszty na głowe,bo żeby nie było sytuacji że część kolegów wypadnie z przyczyn różnych i będą do pokrycia całe koszty studia i modelek dla jednej czy dwóch osób .
Kosztorys hmm. ogólnie wszystko zależy od wizażu (w trakcie rozmów) no i studio: myślę że od godz. 10 do 16 max 17 starczy nam czasu więc w 300zł powinniśmy się zmieścić, zaokrąglone w górę i zależy co się jeszcze utarguje u Piotra :)
I teraz najważniejsze: max wg mnie osób (fotografujących) powinno być 10 (z doświadczenia wiem że więcej to będzie się robiło zamieszanie) - no chyba że wolicie inaczej - piszcie póki wszystko jest w powijakach :)
Także tworzymy listę wybrańców :)
Więc data 7.11, wpisuje tych co termin im pasuje, dopisujcie się
1. No to chyba ja :)
2. MM-architekci
3. szuler
4. analogforever
Także 6 miejsc jeszcze wolnych :)
10 osob do focenia to duzo bedzie ale luzik ;]
aligator16
300zł od osoby czy do podziału na wszystkich,sorry za głupie pytanie ,ale miałem ciężką noc .
300zł za studio do tego wizaż - do podziału, myślę że w 50zł na osobę spokojnie się zmieścimy.
ok,już załapałem
dobra poniewaz lokal na 90% rozrosnie sie moj , mojej ekipy , czyli 40m studio + 28m drugi pokoj to jakby co kwestia zeby na czyms dupe posadzic ( bo jest kanapa 2 osoby , 2 krzeselka tylko ) i lokal bedzie za free , do przyszleg tygodnia chyba ogarne to drugie pomieszczenie ;]
jesli nie moze byc digital
mam organizowac jakies modelki ? ewe wizaz tez ( to juz platny , cirka 100 zl za dwie osobki najmniej )
Maila z potwierdzeniem rezerwacji studia wysłałem rano do Piotra, na razie czekam na odp.
Dobra niech zdecyduje reszta które studio im bardziej pasuje - najwyżej digital się jakoś odkręci :/
Co do modelek - Michał załatw jedną + wizaż, ja załatwię drugą modelkę.
Na naszą listę zapisało się 5 soób, więc chyba nie będzie problemu.
jeszcze ja :)
1. No to chyba ja
2. MM-architekci
3. szuler
4. analogforever
5. ad@mo
6. Blackrado
1. aligator16
2. MM-architekci
3. szuler
4. analogforever
5. ad@mo
6. Blackrado
7. bucefal14
Dobrze na razie jest 7 osób, jeszcze 3 miejsca wolne :)
Data ta sama czyli 7.11
Co do studia: jednak razem z Michałem uzgodniliśmy że lepiej jak skorzystamy z jego studia, a zaoszczędzone pieniądze przeznaczymy na pro-wizaż :)
Moja modelka już na 99% wybrana, mały podgląd w linku niżej ;]
http://www.maxmodels.pl/galerie/3/9/1/18391/68945.jpg
no teraz to idę na 100% ;)
druga modelka :
btw w pon mysle ze sie wyklaruje gdzie robimy - jesli u mnie - cala kase idzie na wizaz i dodatki ( licze 50 zl od glowki ) - i wstepnie wizazystka jest , ale to tez w pon bede ja meczyl co dokladnie robimy
Patrycja :) - super ;)
Pozdr.
Ja się dostosuję - w weekendy jestem otwarty...
1. aligator16
2. MM-architekci
3. szuler
4. analogforever
5. ad@mo
6. Blackrado
7. bucefal14
8. barman
9. 3voQ
już się nie mogę doczekać:D
Dobra z decyzja gdzie prosilbym sie wstrzymac , mam nadzieje do jutra , na 90% u mnie ;]
sylwia sie ze tak powiem posypala wiec jak cos kogos innego poszukam
co do wizazu sa jakies zyczenia , pomysl na cos konkretnego ? z aligatorem cos myslelismy beauty zrobic , czyli poszalec z jedna z modelek ;] ( ale to w wypadku robienia u mnie bo wtedy koszta wizazu troche wyniosa )
moim zdaniem nie ma co przesadzać z wisażem itp,spotkanie w studio to miałobyć zastępstwo dla wyjścia w plener,po prostu spotkać się i pofotografować,żeby coś fajnego zrobić i tak IMO zabraknie czasu,jest nas przecież kilku.
a jak reszta ? wiec moze poki czas niech kazdy napisze co i jak ;]
Podzielam zdanie kolegi powyżej :) - nie mam doświadczenia w sumie żadnego w studio, więc cóż ja mógłbym zaproponować :D
Pozdr.
dobra, dopiszcie mnie :P
Wojtek dzieki za info :)
A kiedy w ogole mam przyjsc? :P
Mam nadzieje ze adapter PK-EOS dotrze, to sie pocwiczy 55/1.2 + ND8
Dobra więc lista zamknięta :)
1. aligator16
2. MM-architekci
3. szuler
4. analogforever
5. ad@mo
6. Blackrado
7. bucefal14
8. barman
9. 3voQ
10. stroos
Data 7.11 wszystko napisane na poprzednich stronach
Ogolnie moja modelka szykuje ciuchy w mniej wiecej takich klimatach:
http://www.betterphoto.com/gallery/d...mber=32&camID=
http://www.istockphoto.com/file_thum...ace-gloves.jpg
http://www.istockphoto.com/file_thum...ncing-girl.jpg
http://www.istockphoto.com/file_thum...-in-purple.jpg
http://www.istockphoto.com/file_thum...ie-en-rose.jpg
Wezmie troche wiecej ciuchow (czyt. pewnie cala szafa^^) najwyzej sie juz cos na miejscu wybierze ;]
moge przywiezc szafe :P
Excellent!
Panowie reasumując:
* Mamy studio, modelkę szafę możliwości, termin sobota godz. ?
* co jeszcze nam będzie potrzebne, ze względu na specyfikę pracy mogę zapewnić terabajty wolnej przestrzeni, jesli zaistnieje takowa potrzeba. Pytanie skierowane do bardziej doświadczonych w temacie, co nam się przyda - żebyśmy w sobotę nie zaczynali od jezdzenia po domach i zbierania sprzętu. Pomyślmy wspólnie proszę.
* Harmonogram - możemy ułożyc krótki plan, tak żeby nie tracić czasu i mniej więcej sprecyzować jaką modelkę chcemy focić, jak wygladającą - na pewno każdy ma swoją wizję. Aligator16 podał kilka linków, to pobudzi nasze wyobraźnie. Możemy zacząć przykładowo o 9 z modelką ubrana na styl...sensual-woman-in-purple etc.
* O której kończymy...to wyjdzie w praniu pewnie.
* co jeszcze?
może przesadzam ale zawsze lepiej mieć plan niż spontan (chociaż dobry spontan nie jest zły:J)
pozdr.
Piotr.