Cichy,możesz jeszcze raz to zdjęcie wrzucić?
Wredna żaba wypięła zielone dupsko :evil:
Wersja do druku
Cichy,możesz jeszcze raz to zdjęcie wrzucić?
Wredna żaba wypięła zielone dupsko :evil:
Dzięki!
Coś mi się wydaje,że było chyba mocno szybko,
bo jakby trochę odstaje od Twoich wcześniejszych poczynań.
Przecież to nie moje zdjęcie :) Sądząc po rawie, jest źle naświetlone..
Nie no,fakt.
Jest niedoświetlone,nie jest też robione FF.
Dobra,już więcej nie męczę,dzięki!
4 race, bez korekcji, odpalane w trybie manualnym, palniki w górę bez dyfuzora...
Może masz rację ;) ale ja dalej mam wrażenie że to nie jest efekt samego zastanego, no chyba że ISO na max i dało się młodego zamrozić.
Otworz szkło na 1.4 daj iso 3200 i sobie sprawdź jak krótki czas uzyskasz. A potem zejdź z iso i przesłona tak żeby nie było zbyt dużego szumu i go była odpowiednia ...
Nie mam szkła 1.4 ;) ma 2 EV w plecy.
To zrób to samo ze swoim i dalej powinieneś być zaskoczony. A jak nie to wypożycz 50/1.4 z centrum sigmy :P
Widać te race po prostu dają więcej światła niż mi się wydawało ;).
parametry przy tym zdjeciu to szacuje: ISO 800, F/2/.8, 1/125s
Cichy,
nie lubię slubniaków i nawet ich nie oglądam, ale Twoje prace wybijają się ponad przeciętność (i to wysoko).
Gratulacje...
Mam nadzieję, że klienci są zadowoleni, robisz dobrą robotę, trzymasz poziom!
Powodzenia!!
Race to najlepszy robiacz klimatu zdjęć tortowych i chyba każdy, kto miał okazję robić tort z takimi fajerwerkami o tym wie...
Co to jest "robiacz" bo serio nie mogę złapać czy to coś pozytywnego czy negatywnego..
Domyślam się że chodzi o to że race ROBIĄ bardzo dużo jeżeli chodzi o klimat zdjęć z tortem weselnym
Aleście odgrzali kotleta :) Zdjęcie z druhną w planie przecież nie jest moje. Z racami jest różnie , raz trzeba przyświecić zwłąszcza jak młodzi stoją za daleko, innym razem niekonieczniebo światła jest dość.
Jak się ogarnę po weekendzie to wrzucę jakieś nowe foty bo aż wstyd :)
I zmień nazwę na ślubne '10 ;)
wrzuc wrzuc cichy:)
Dwie fotki z pleneru z ostatnio oddanego ślubu.
1.
2.
pierwsze ok, ale jakos tak swiecone troszeczke za plasko, troszkę też inaczej bym skadrował,
drugie... te oczodoly o Mlodego wygladaja fatalnie, przez bokeh jego twarz wydaję sie kanciata i kwadratowa (co to za obiektyw?), no i efekty uboczne po obróbce są za bardzo widoczne (krawędzie koszuli, krawatu)
czym pstrykane drugie zdjecie? 135L ? czy 85L? pewnie to drugie bo sporo CA...
Zdjęcia są zapowiedzią większej całości, jak ktoś chce zobaczyć to znajdzie łatwo.
A dlaczego ma szukać? Nie możesz zamieścić w wątku? Jeszcze ktoś pobłądzi.
Reulamin...
"4. W wątku należy publikować co najmniej kilka zdjęć (to ma być Galeria!). Kolejne zdjęcia mogą być zamieszczone w pierwszym poście lub w dalszych, w trakcie dyskusji. Niedopuszczalne jest publikowanie jednego lub ledwie kilku zdjęć z wyraźną adnotacją reklamujacą swoją stronę, np "więcej zdjęć tutaj" "więcej zdjęć na blogu" ."
Ale to jak mam znaleźć?
Inaczej. Jeszcze kilka kadrów, których nie ma na żadnym blogu itp :) Żeby było zgodnie z regulaminem.
1
2
3
4
5
6
Co to jest na 1 między fotelami na pierwszym planie?
Cichy, litości, też robisz tory i walizeczki? Kiedy będzie kolorowy bukiet na czarno białym zdjęciu, albo zdejmowanie podwiązki klęcząc na mostku? Gdyby nie te tory i bilard pokazał byś bardzo fajnego seta.
Wolę zdjęcia na torach niż kopiować Kalinę ;)
Super, powymieniajmy się złośliwościami. Te ostatnie zdjęcia, od torów poczynając, grubo poniżej Twojego poziomu, a te tory to tak oklepany banał że kopiowanie i pińciuset Kalin to przy tym pan pikuś.
Nie ja zacząłem. Pomijając fakt, że tory i walizka to wymysł Młodych, nie widzę problemu w robieniu takich zdjęć. I tak chałtura i tak.
A kto zaczął? Wymysł młodych wymysłem, ale po co to pokazywać?
Fajna robota .. na 1 bym lepiej zrobil skore
2 super.... :)
panienka przy stole fajnie oswietlona czym swieciles ??
Na tym forum jest jak w calej Polsce.. dajesz 100 klatek to nie komentuja tego ze zrobiles 80 % dobrej roboty tylko 81 zdjecie chodz fajnie emocjonalnie jest nie ostre.. taka to juz mentalnosc Polaków .. sprobuj poprosic o pomoc w stanach Polaka szybciej cudzoziemiec ci pomoze albo pochawali :)
moze to za ostro ale troche po prawdzie :)
tory - temat oklepany..
ale powiem szczerze - jedne z lepszych wykonań torów;)
A tak odnośnie zdjęć, to nieźle się naganiałeś po lokacjach z tą parą :)