Ja się właśnie odłączam od netu.
@Tezet -- jak nie dasz mi znać, to ok 19 zwijam się do Gdyni skmką ;-)
Jakby co to szukajcie ciemnej blondynki z bordową lowepro i statywem w pokrowcu.
Do zobaczenia :)
Wersja do druku
Ja się właśnie odłączam od netu.
@Tezet -- jak nie dasz mi znać, to ok 19 zwijam się do Gdyni skmką ;-)
Jakby co to szukajcie ciemnej blondynki z bordową lowepro i statywem w pokrowcu.
Do zobaczenia :)
Okej. Czyli jak? Spotykamy się w punkcie 3, tak? O której dokładnie?
Ja niestety odpadam ze wspólnego oczekiwania na wschód słońca. Może następnym razem.
Ktoś z Was wie czy zaglowce są oświetlone. Jeśli tak to czy będą całą noc?
3 osoby już są, ja będę 4 ;-)
OK, znikam na skm.
chyba też uda mi się dojechać na 24, jeśli trochę się spóźnię, to zadzwonię i jakoś się odnajdziemy :>
bylem tam dzis w dzien
kaszana :) tysiac ludziow i smierdzace kielbaski
Zlot żaglowców...faktycznie imponujące statki... ludzi w gdyni "milion pięćset sto dziewięćset" mialem wrazenie w niektorych miejscach że to jakiś piknik (piwo, golonka, flaki...itp.:) no ale zawsze mozna sobie zrobić foto na Błyskawicy:)
Fajnie byloby zrobić foty podczas parady, na "pełnych żaglach"... kto idzie i gdzie sie ustawia??
Oto moje dzisiejsze dwa shoty:
1.
2.
"ludziow" "ludziskow" ze dwa miliony
pare jakis canonow widzialem :) moze wybiore sie na parade w niedziele
dlaczego ruskie musi byc najwieksze ??
A ja dziekuje wszystkim za milo i wesolo spedzony czas, juz jestem w domu :D Zdjecia jednak obrobie pozniej ;) narazie tylko obejrzalem :)
Ja też dziękuję za fajną atmosferę. Zdjęcia także obrobię później, pewnie pod wieczór dopiero do tego zasiądę.
Skoro dziś jako takiego, widowiskowego wschodu słońca nie było, to co myślicie o ruszeniu na poranny plener do Orłowa (kolejnym miejscem na mojej liście jest nocny Sopot :P)? Ja się zbieram, zbieram i jakoś mi to w pojedynkę nie wychodzi :P
Macie jakieś fajne miejscówki do obserwowania parady żaglowców (mam jedynie do dyspozycji 1,6x250mm)?
Ciężko wstaje się w południe ;-)
To ja zacznę pokazywać foty (pierwsze i jedyne, jak narazie, zrobione).
I czekam na grupowe :D
A co do miejscówy na paradę to nie wiem, pewnie przejdę się na plażę - gdzieś między Kamiennym a Orłowem i na tym się skończy obserwowanie parady.
Zaraz znikam na wyścigi --> Link
Do następnego miłego pleneru :)
Jest rejs statkiem Bialej Floty w niedziele na trasie parady żaglowcow, wyjscie z Gdyni z nabrzeża Prezydenckiego o 12:30, bilety drogie po 100 zł. Właśnie kupiłem, oby tylko pogoda dopisała i Kapitan nie ustawił sie pod słońce:-D
Dzięki wszystkim za spotkanie :)
Mam mało czasu, więc będzie z jpga -- jeden z tych "ukradzionych" kadrów :>
(zalinkowane większe zdjęcie)
A tymczasem zmykam na urlop :> Do zobaczenia za 2 tygodnie :)
PS. Ja wstałam o 14... A raczej obudzono mnie o tej porze :]
PSPS. Comatus - dzięki za 10-22 :>
PSPSPS. Tezet - wielkie dzięki za transport :)
Ja sie obudzilem yyyyy, nie wiem o ktorej ;)
Tylko ciagle mam wrazenie ze macie lepsze kadry ;> ale to chyba przez to ze mieliscie jakies dziwnie zakrzywione statywy :mrgreen: kosmiczna technologia czy jak :-|
To zdjecie chyba mnie przekonalo ostatecznie do fisha :-D Dzieki rob :-D
tak sobie teraz myślę patrząc na te zdjęcia, że nasze grupowe zrobione fishem powinniśmy zrobić na tle statku, a nie budek :P Ja dziś wieczorem postaram się coś tam obrobić i pokazać :>
hehe jestescie magikami... jak wymazaliscie te tlumy ludzi? :)
Zadne magiki ;) Ja naswietlalem kazde zdjecie srednio przez 25-30 sekund :)
no to zdjęcie grupowe, wiem że uciąłem sobie nogę, nogi od i lampę... ale nie o to przecież chodzi ;-)
chyba na dużej wersji wychodzą szumy i niedoskonałości mojego kita, ale warto zrobić przybliżenie na twarz Tezeta ;) klik.
parada inne troche
No i wróciłem. Trochę zmęczony, ale głównie niemiłosiernie świecącym słońcem. Wrażenia jak najbardziej pozytywne, doborowa ekipa do robienia fotek, którą przy okazji pozdrawiam. Zazdroszczę wam tematu do robienia zdjęć jakim jest morze i związanymi z nim imprezami. Swoje fotki wrzucę wieczorem jeżeli oczywiście będą się nadawały :)
Witam! Ekipa z Lęborka też była... Szkoda że nie dojechaliśmy wcześniej do Was tak jak się spotykaliście. Ale mijaliśmy się nie raz....
http://img35.imageshack.us/img35/376/img2113t.jpg
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://img403.imageshack.us/img403/3232/img2130a.jpg
jakies zrąbane te foty na długich czasach...wiadomo że to co na wodzie to się chwieje i podskakuje-jedno zdjęcie poruszone-okej-ale szczerze spodziewałem się dużo lepszych fotek ;)
[QUOTE=Shutterway.pl;670323]parada inne troche
Podoba mi się, ciekawy pomysł. Nakładałeś dwa zdjecia ?
Wygląda jakby fotograf tonął ;):lol::mrgreen:, ale ujęcie fajne.
Widac Was było :-)
Piątkowy wieczór - widok na Skwer Kościuszki w Gdyni. 16-35 na FF
Na bungee skakać?! Ło jesu - co ty chłopie gadasz: wiesz jak tam WYSOKO? Ja myślałem ze go do robienia zdjęć postawili :-)
Dobra - bez jaj. Najbardziej zaskakujący zachód słońca jaki widziałem to własnie z tego tarasu widokowego. Na dole był już dawno mrok - na górze (78m) widok że aż dech zapierało - w tym ten zachód słońca nad Gdynią. Oczywiście - "zdjęty" ;-).
A potem ten pokaz ogni sztucznych...
FF i 24-70/2.8 ISO 320 f11 1.5" monopod
Trochę późno " odkryłem " temat .
Też tam byłem i fociłem .
moje fotki
http://www.fotopik.republika.pl/tsr.html
Pozdrawiam