palaczka, niestety.. ale ma koleżankę co rzuciła i tez ją namawia, mam nadzieję, skutecznie...
Wersja do druku
palaczka, niestety.. ale ma koleżankę co rzuciła i tez ją namawia, mam nadzieję, skutecznie...
a takie coś?
37.
Te białe plamy na 2 planie mocno odwracają moją uwagę :(
Hm, próbowałaś zrobić wersję ze spojrzeniem w Twoja stronę?
tak, mam też takie, ale to bardziej przypadło mi do gustu ;)
zdecydowanie bokeh przyciaga wieksza uwage niz modelka
a mi się podoba konwersja do BW - bardzo udana;)
właśnie bokeh mnie tak urzekł chyba..
dzięki loome ;)
no to ,coś innego
38.
39.
pierwsze tak, drugie sie przewraca zupełnie
A mi się 37. podoba. ;)
tym razem z Anią wybrałysmy się na zdjęcia do Sołacza - mimo, iż pogoda nie dopisywała...
Było śmiesznie, ale z racji trzęsących się rąk ( z zimna) zbyt dużo fajnych zdjęć nie zrobiłam..
40.
41.
42.
43. mówią, że jak "buka"
44.
43 the best :D
40,43 ;)
43 najfajniejsze :)
42-IMHO szkoda że nie jest prostopadle i symetrycznie ...a tak choć wiem że zamierzony kadr centralny to myślę że oglądało by sie lepiej ....pomijając że wyrasta modelce drzewo z głowy ...a tak ogólnie to gyt ...pozdrawiam
kurczę drzewa nie zauważyłam wcześniej
dzięki za komentarze!
40 zdecydowanie. Wg mnie oddaje cała urodę modelki.
Zawsze lubię tu wracać... ;) Generalnie zgadzam się z poprzednikami... 40,42,43 dla mnie naj. 42 faktycznie mogło by być symetrycznie...
43 najlepsze, ale ciut przesadzone z tym kołnierzem. pokobinowałabym jak inaczej go 'ustawic' ;)
pozdrawiam.
z kołnierzem wszło tak, że praktycznie po sesji, jak już się Ania ubrała, go zauważyłam.. no i zaczęło sie kombinowanie, a ze zaczęło padac akurat to na szybko...
40, 41,43 swietne.
Bardzo ladna konwersia do b/w. Jak patrze na te fotki to mam wrazenie ze modelka chce mi cos powiedziec. Naprawde bardzo mi sie podobaja.
very nice, u mnie jesień do ****
jesień, niejesień - wtedy jeszcze jej tak naprawdę nie było... teraz to dopiero tam kolory są! we wtorek z koleżankami będę biegać i robić jakieś portrety
dziękuję za komentarze... portrety niejako po to sa , żeby coś wyrazić, żeby coś mówiły temu co je ogląda
Nowa sejsa- nowe twarze :) Kolega poprosił mnie, żebym zrobiła im sesję zdjęciową z okazji ich rocznicy, a przy okazji urodzin koleżanki. Moje pierwsze doświadczenia z parą, że tak powiem... Jak wyszło?
45. Ona
46. On
47. Oni
48.
49.
50.
51.
52.
Widać moc nowego szkiełka :D
Jak dla mnie gitara.
51.ma moc
Szkiełko mnie wkurza, bo nie zawsze mi ostrzy tak szybko, jak ja bym tego chciała. Musisz to sprawdzić bo może mam coś nie tak z body...
51. to moje ulubione :)
Na 11. chyba zostaję pofocić na święto tej ulicy, także możemy na jakiś czas się wymienić szkłami i zobaczę...
51. bardzo na tak. Reszta nic specjalnego..
Zgadzam się z wewe. 51 ma coś w sobie, reszta takie... przeciętne, przepozowane... jeszcze 47 się broni, stać Cię na pewno na więcej:)
wiem, wiem... jedyne co mnie usprawiedliwia to fakt, ze zdjęcia robione po baaardzo cięzkim kolokwium ;p mogę się tak usprawiedliwić? ;>
no i dodam, że częśc fajnych kadrów przpadla przez brak ostrości... Micles- musisz to zbadać KONIECZNIE
Jeśli musisz się usprawiedliwiać, to takie uzasadnienie jest wystarczające;p
dobra, 50tka idzie do naprawy - się spsuło af czy cuś...
ale w międzyczasie na spotkaniu z Alą udało sie co nieco ustrzelić ;)
53.
54.
55.
56. wiem, że za mała GO, ale sam wyraz twarzy do mnie przemówił...
oj nie dobrze, że się popsuło bo widać że potrafisz korzystać tego szkła-
czyściutkie żylety te zdjęcia- takie właśnie lubię ;)
54 55 bardzo mi się podobają
53 to czysto subiektywnie wolałbym więcej modelki i żeby brody nic nie zasłaniało
56 o GO że źle robi wiesz :) a do mnie niestety wyraz twarzy nie przemówił
nowe znacznie lepsze od tych 45-52
W dobrym kierunku idziesz. Na 55 bardzo dobrze ukazana Ala. 53 i 54 też fajne, 56 już mniej.
w sumie to wszystkie mi się podobają i nie będę się czepiać ;) tylko w 56 tak jak pisał MarcinG GO uciekła z oczka
a z Ali fajna, nietuzinkowa modelka :)
Lovely colours, me like!
kolory naturalne, że tak powiem- kontrast podbity tylko :)
Ostatni set:
pierwsza swietna
druga ok - jak pisano rudy pomarancze i zielen bardzo do siebie pasuja
trzecie ladne ale jak dla mnie to za duzo tego drzewa
ostatnie bardzo mi sie podoba tylko glebia na zlym oku albo poprostu za plytka
54! naprawde..b fajne! :)
dzięki za wszystkie komentarze
dzisiaj posłalam 50tkę do naprawy. zobacymy co z tego wyjdzie...
Super:) Poluje na modelke z takimi wlosami :)
54 mega mi sie widzi:)
51. z tych ostatnich, reszta to zwyczajne pstryk by a kid + tona retuszu :).
dzięki... tony retuszu tu nie ma- nawet nie umie dać tony.. wszystko co tu robiłam to wyciąganie kontrastów i kolorów w lr ( balans bieli itp.) i jedynie usuniecie worów spod oczu
Trochę wrócę... 7 jest świetne!!!
Kolorystyka ostatniej serii świetna, ale to wyciąganie worków trochę nierównomiernę i przydałoby się to poprawić odrobinkę :)