Świetne ceny i to normalny sklep w Krakowie ( przecznica z daszyńskiego )Cytat:
Zamieszczone przez Xysiu
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3760679
Wersja do druku
Świetne ceny i to normalny sklep w Krakowie ( przecznica z daszyńskiego )Cytat:
Zamieszczone przez Xysiu
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3760679
A ja polecam kolege Cichego z naszego forum! Znakomity kontakt, testowany towar, nawet wysyla przykladowe fotki zrobione zamawianym szkielkiem przed zapakowaniem i wysylka. Poza tym daje rabaty dla forumowiczow. A ceny bardzo atrakcyjne! :) A tutaj Jego stragan na allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=506193
z zagranicznych:
ALIBABA
kupowałeś coś od nich, czy tylko tak wrzuciłeś ???Cytat:
Zamieszczone przez enter
jak się sprawy z nimi mają?
o alibabie sie dowiedziałem od znajomego jkiś mies. temu, zalogowal się i teraz to próbuje wyczaić co i jak, ja za słaby w obcych językach.
Ale jak widać po ogloszeniach to dystr. lub producenci
przewaga ilości hurtowych.
jeszcze co do zakupów to nie wiem dokładnie.
EDIT
dam cynka jak cosik będę wiedział.
Witam wszystkich. Polecam do sprawdzania cen www.nextag.com
Duży wybór sklepów i ta historia ceny :)
Hm... szkoda tylko, ze nie odpowiada na PW wysłane ze dwa dni temuCytat:
Zamieszczone przez mcdenko
Ale dzieki za ten link... to juz jakis substytut odpowiedzi, której na PW się nie doczekałem :DCytat:
Ktoś może wie dlaczego w B&H (http://www.bhphotovideo.com) nie przyjmuje mi płatności kartą kredytową Visa Classic (wydaną przez mBank)?
Prosiłem, żeby wszelkie zapytania wysyłać mailowo, bo na PW nie mogę hurtem odpowiadać.Cytat:
Zamieszczone przez fires
Jeżeli chodzi o ten fragment "upon completing your on-line order, you must fax or e-mail a copy of both sides of your credit card" to z tego co ja rozumiem to dopiero po wypelnieniu zamowienia mam im przeslac skan karty. A ja tymczasem dochodze do kroku 4 (Review & Submit your order) i jak biore "Place your order" to dostaje info tresci:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Cytat:
We're sorry, but we are unable to process your request. Please contact the company that issued this Credit Card or try using a different Credit Card for this purchase. All of your items are still in your shopping cart.
Wydaje mi sie ze BH daje dobra podpowiedz i po prostu nie lubi twojej karty. Sprobuj na ta karte zalozyc konto w PayPal i za pomoca PayPal placic - moze z tej strony da sie ich podejsc.
chase
A czy to aby jest (wypukla) kredytowka czy tylko platnicza? Bo na bank :mrgreen: mBank wydaje specjalne kredytowki korymi mozna placic w necie (ladujesz okreslona kwota przed transakcja) i te smigaja.
Vitez... "We don't accept PayPal payments for international customers, please select another payment method." :) Wiec nie tedy droga.
SimOn!... tak, to jest wypukla karta kredytowa. Wiem ze mBank wydaje eKarty, juz nawet myslalem o tym, ale
1. By trzeba bylo dobrze wytlumaczyc tym z B&H (wysylajac skany karty) co to za karta i czemu tak a nie ianczej wyglada.
2. Ma limit max 2000 zl. A to mi nie wystarczy.
No coz bede probowal jeszcze znalezc kogos z inna kredytowka i sprobuje.
moze INTELIGO pomoze tam nie ma limitow....
Mozesz jeszcze poszukac zaufanego, uczynnego forumowicza z USA :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez chase
Witam,
Zamierzam kupić obiektyw Sigma 100-300/f4 w rozsądnej cenie. Używane raczej na allegro nie trafiają się często (czytaj w relatywnie niskich cenach) dlatego moją uwagę przyciągnęły dwie oferty 3199 zł tommy_j oraz 3100 zł michalmag. Zaznaczam, że liczę się z każdą wydaną złotówką.
O tommy_j co nieco poczytałem na forum, jednak zaniepokoiła mnie trochę opisana wcześniej sprzedaż "nowego" canona 50 / 1,8.
W obu przypadkach komentarze są tylko pozytywne. Obydwaj mieszkają w Łodzi. Sam mieszkam w Gdyni gdzie tani zakup u TIPa i sprawdzenie sprzętu przed kupnem nie wchodzi w rachubę. W Trójmieście obejrzenie na miejscu obiektywu w różnych sklepach wymaga wpłaty zaliczki - co dla mnie oznacza, sprowadzimy go dla Pana ale i tak Pan go musi kupić. Coś strasznego. Już nieraz pisałem, że Trójmiasto pod tym względem to dziura zabita dechami. Nawet torby Lowepro musiałem zamawiać w Warszawie, opłacać 4 sztuki i ich przesyłkę, wybierać jedną i resztę odsyłać na własny koszt . W sklepach foto musiałbym wpłacać zaliczki za każdą sprowadzoną torbę. Nikt nie chciał sprowadzić ich w celu porówanania i wyboru, i potem zakupu jednej. Zgroza.
Czy ktoś miał do czynienia z michalmag ? Cena jest o 100 zł niższa, którą to kwotę mógłbym dołożyć do ceny filtra 82mm (nie należącego do tanich).
Z góry dziękuję za wszelką pomoc,
Krzysztof
Witam wszystkich.
Mimo, że nie otrzymałem odpowiedzi na mój post dotyczący wyboru dostawcy obiektywu Sigma 100-300/f4 zdecydowałem się zakupić go u tommy_j.
Ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu cena obiektywu na allegro zmalała o 100 zł. Po skontaktowaniu się ze wspomnianym allegrowiczem i dokonaniu wszelkich ustaleń sfinalizowaliśmy transakcję. Pan tommy_j chciał go wysyłać natychmiast za pobraniem, czym mnie mile zaskoczył. Poprosiłem o upust i .... go dostałem - przesyłka kurierem gratis.
Polecam zakupy u niego gdyż jest bardzo konkretną osobą. Nie dziwię się, że ma taką kolekcję pozytywnych komentarzy na allegro.
A tak przy okazji, nie sądziłem że sigma 100-300/f4 to taki kawał obiektywu ;)
Chyba będe miał darmowe ćwiczenia na biceps :lol:
Niedługo wybiorę się na testy. Aż nie mogę się doczekać.
I nie tylko na allegro.Cytat:
Zamieszczone przez uldum
Ponad polowa mojego sprzetu to wlasnie od Tomka a obecnie zbieram na body ktore rowniez od niego bedzie 8)
Czy ktoś może cos więcej powiedzieć na temat TIP-a z allegro rozumek_2005
Ma całkiem tanio 30d z kitem
To ja też zadam pytanie z serii KTOKOLWIEK WIDZIAL, KTOKOLWIEK WIE. Kupował ktoś u uzytkownika Gandini. Historia transakcji na allegro malinowa, żadnego negatywa przez 5 lat. Warunki sprzedaży tez mi odpowiadają bo dostaje gwarancje i dowód zakupu. No i cena na 350tke tez super. Tylko, ze ja ma taki wredny charakter że jak coś jest za rózowe to ja dłutem próbuje sprawidzć czy cos sie pod tym różem nie kryje. Więc tym postem jak dłutem próbuje ryć po landrynkowym kolorze. Czy dłuto się zeslizgnie po lakierze czy też wręcz przeciwnie zerwie politure i pozostawi nieciekawe wnętrze zalezy od waszych odpowiedzi na tego posta ;)pozdrawiam.
EDIt: Narazie wygląda, że wszystko jest OK i dłuto się ślizga po lakierze.
No więc mogę otatecznie goraco polecić użytkownika GANDINI z Allegro. Bardzo fajny gość, zrobił mi fotki testowe po tem drugi raz jak przekazałem mu swoje uwagi co do sposobu testowania. Bez marudzenia bez kwękania duży plus. Co do wysyłki to paczka była u mnie na drugi dzień po przelaniu kaski. Zapakowana solidnie i fachowo. Co jescze no kontaktowy człowiek powyjasnialismy sobie dużo via GG. No i teraz najwieksze plusy tego sprzedawcy: 1. Ceny (mój 350D+KIT kosztował mnie razem z przesyłką 2600) 2. Facet daje Ci oryginalny dowód zakupu i podbitą gwarancje europejską. Reasumując bardzo polecam.
A sprzęcik mailnka :D
Ja u tego goscia kupowalem Tamrona 28-75. Tez bardzo milo i przyjemnie, cena takze byla atrakcyjna. Dostalem wszystkie oryginalne paiery i niemiecki dowod zakupu.
Qrde zadko zagladam do tego watku, napisal bym Ci wczesniej ze to uczciwy i uczynny facet i polecam go wszystkim.
Odświeże temat: i ja przyłączę się do poprzedników: polecam sprzedawce Gandini, miałem taką sytuację, która potwierdziła jego uczciwość: kupiłem u niego tamrona [nie na aukcji, po prostu mi wysłał] okazało się że między szkłami obiektywu był paproch, napisalem od razu o sytuacji - odpisał mi że nie sprawdza szkieł, bo nigdy takiej sytuacji nie było wczesniej. Napisał żebym mu go odesłał - więc odesłałem. No i sumie w tym momencie, gość miał i moją kasę i obiektyw....po ponad tydogniu przynosi listonosz czyściutki obiektyw.
:) a jaka jest kwota na tym niemieckim dowodzie zakupu ... moze sie dowiem jak nas tna rodzimi importerzy ;P
Sprzedawca z Allegro:
Chinaski_2005
Przestrzegam przed robieniem zakupów.
Zakupy u tego sprzedawcy to pomyłka.
A można wiedzieć dlaczego, bo komentarze ma raczej ok.
to zależy jakie kto ma wymagania,Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
Sprzedawca zarzekał się że sprzęt będzie na 100% w ciągu 2 tygodni, po 2 tygodniach cudem udało mi się z nim skontaktować(nr tel. podany w opisie praktycznie nigdy nie funkcjonuje, jest włączona poczta głosowa która nie jest odsłuchiwana, na emaile nie odpisywał przez ponad 2 tyg.) po 2 tygodniach cudem udało mi się skontaktować ze sprzedawcą który poinformował mnie że właśnie nadaje sprzęt do wysyłki. Na ten moment mija 27 dzień od wpłaty gotówki, sprzętu dalej nie mam, od czasu rozmowy z potwierdzeniem wysyłki dopiero przedwczoraj udało mi się nawiązać kontakt ze sprzedawcą, niestety nie telefoniczny, ponieważ od 2 tyg nie można się dodzwonić do niego. A wiadomość jaką ostatnio dostałem od sprzedawcy po kolejnym z rzedu emailu z żądaniem wyjaśnień jest następującej treści:
"Dobrze, że przysłał Pan do mnie maila z adresem:). Aparat miał wyjechać do Pana jakiś czas temu, ale nie mogłem za cholerę znaleźć adresu.
W poniedziałek wysyłam, przepraszam za kłopot
pozdrawiam"
Zaznaczam że wysłałem wszystkie potrzebne dane nawet z nr GG :-] na email w dzień transakcji oprócz tego dokładne dane adresowe były zawarte w treści przelewu.
Tak więc, z 2 tyg. zrobił się miesiąc, sprzedawca okłamywał że przesłał sprzęt a tego nie zrobił, no i praktycznie 0 kontaktu, co przy 2 tyg opróżnienia jest bardzo stresujące szczególnie przy zakupach za prawie 2.500 zł. A sprzętu dalej nie ma...
…
Kolejna i jeszcze kolejna wysyłka sprzętu również okazała się kłamstwem sprzedającego, dalej czekam na sprzęt. cały czas brak kontaktu ze sprzedającym. Zażądałem zwrotu gotówki.
Po tygodniu od zażądania zwrotu gotówki sprzedawca odpisał:
„....tak naprawde nie wiem co mam mysleć...chce Pan aparat, nie che???...co tu jest właściwie grane i po jakiego grzyba zawraca Pan gitare....jesli uda mi się cofnąć kuriera ...to zwracam wpłacone pieniądze (proszę podać jeszcze sumę, którą jesgtem winien)...jesli nie uda mi się zawrócić kuriera dostanie Pan aparat..”
Po tej wiadomości znów sprzedawca zerwał kontakt na kilka dni, kasy na koncie nie było, kuriera również…
Po sporządzeniu zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa, oraz wysłania kopii sprzedawcy z groźbą że w ciągu paru godzin złoże je do prokuratury następnego dnia otrzymałem zwrot gotówki wraz z obraźliwym komentarzem.
Gdybym po tym czasie dostał jednak aparat, to nic bym nie oszczędził, po tak długim czasie oczekiwania na przesyłke cena rynkowa spadła do wysokości jaką zapłaciłem ponad miesiąc prędzej,
Wniosek:
dajcie sobie z tym sprzedawcą spokój, nic nie zaoszczędzicie, oleje was, ciagle będzie kłamał o ile sie z nim skontaktujecie,a na koniec obrazi.
Okazło się że miałem wielkiego farta odzyskująć gotówkę, większości to się nie udało, wszystkich poszkodowanych zapraszam na:
http://www.chinaski.fora.pl/
Bral ktos od tego usera?? Pozdrawiam
Swego czasu uzywalem GG o numerze 4222578 do celow 'TIP-owych'. Wyglada, ze chyba mi wygaslo (dawno nie uzywalem) i inny uzytkownik je teraz dostal. Tak wiec pod tym numerem to juz nie Coronado i jezeli ktos cos potrzebuje ode mnie to prosze pisac prosto na mejla.
Pozdrawiam
Coronado
zapraszam do zapoznania się z ofertą firm handlujących na allegro:
InterFoto - http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=28647
e-oko - http://allegro.pl/my_page.php?uid=4230730
może ktoś znajdzie coś dla siebie...
chciałem kupić sprzęt od tego Pana z Allegro. czy ktoś już u niego kupował?
widze, że na forum ma trzy dobre opinie w pewnym wątku o TIPach ale to tyle.
Kupowałem w kwietniu 350tke. Wszystko super łącznie z fotkami testowymi. Polecam
A ja wystawiam laurkę dla allegrowicza michalmag;
zero minusów, same plusy, wreszcie sprzęt w łapach...
Pozdrawiam
Czy ktoś miał do czynienia z BEA BŁYSK o niku Beata.Su z Łomianek?
Przykładowe linki do szkieł jakie mnie interesują:
70-200/2.8
24-70/2.8
ceny są atrakcyjne
Bardzo przyzwoita firma wystawiają się na giełdzie foto, jestem zadowolony. Pozdrawiam Wiesław
Cytat:
Zamieszczone przez nemo
ok?.....jej robson obudz się :)Cytat:
Zamieszczone przez robson
troche sie rozgladnąłem ...Cytat:
Canon Deutschland GmbH
Europark Fichtenhain A10
47807 Krefeld
Telefon: 02151-345-0
Telefax: 02151-345-102
Homepage: http://www.canon.de
mapa=> http://www.google.de/maps?hl=pl&lr=&...44,0.1157&om=1
booya!
tak sie sklada ze w tym miescie jest siedziba firmy w ktorej pracuje - i przynajmniej kilka razy do roku tu bede (moze czesciej-zalezy od lotów)
wiec wietrze okazję
panowie mam nadzieje że mnie nie zjecie - czy ktos zna to centrum canona w niemczech? albo generalnie ktos kupowal w niemczech? na co zwracac uwage? porady?
planuje do nich zajrzec..
Leistenschneider - sklep w Krefeld maja bardzo duzo towaru włącznie z 300 L f4 usm a 'jedynki' stoją na półkach
ceny? 17-40 z cash-back 2160pln :-)
24-105 + hoya UV SHMC (czarna) 950Euro :)
mozna do nich emailowac podadzą cene krefeld@foto-total.com
jak bede jechac/leciec to dam znac moze ktos bedzie coś chciał?
pzdr
Dwa, które mogę z czystym sumieniem polecić:
Pstryk.pl
(www.pstryk.pl) - Łomianki pod Warszawą
Kupowałem na przestrzeni ostatnich kilku lat
aparaty analogowe i cyfrowe oraz szkła.
Wszystko nowe z możliwością negocjacji cen
(można zejść do cen z giełdy foto czy Allegro).
Możliwość obmacania i testowania towaru
oraz rzeczowej polemiki. :-)
W różnych sytuacjach życiowych
lub przy chwilowym braku towaru innego niż "wystawowy",
dowozili mi gratis sprzęt do domu (Warszawa).
Bea Błysk
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=376864
Łomianki pod Warszawą
Na przestrzeni roku 2006 kupowałem tam
aparaty cyfrowe i karty CF SanDisk Ultra II.
Wszystko nowe, z możliwością negocjacji cen
(dostałem taniej niż na Allegro czy giełdzie foto).
Możliwość obmacania i testowania sprzętu.
Możliwość zamówienia towaru - zaopatrują się
2 razy w miesiącu w hurtowniach niemieckich.
W Warszawie i okolicach Łomianek istnieje możliwość
umówienia się na gratisową dostawę do domu.
Z innymi punktami nie handlowało mi się aż tak przyjemnie,
więc nie wymieniam.
FOTO-MIL
http://www.foto-mil.pl
Ja mogę polecić powyższy sklep z Łodzi. Fakt, że kupiłem u nich jak na razie tylko torbę na sprzęt Naneu Pro i Canon EOS 5D + AF 24-105 IS, ale obsługa profesjonalna. Nawet udało mi sie wytargować mniej niż mają na stronie. Powołałem się, że w Stodole ma taniej i gość obniżył (bo tam też byłem). :) Sprzęt odbrałem osobiście bo też jestem z Łodzi, więc mogłem sprawdzić czy wszystko OK. Sprzedawca mówił, że jakby coś było nie tak ze sprzętem w przeciągu tygodnia to wymienią od ręki. Jak na razie działa mi już kilka miesięcy i wszystko jest OK.
Szkoda tylko, że tak rzadko ceny na stronie aktualizują i lepiej zadzwonić i sie spytać jaka jest obecnie aktualna. Heh.
Dziś zamówiłem u niego szkiełko, mam nadzieję, że wszystko będzie OK i za dwa dni także dołączę do grona jego zadowolonych klientów. Kontakt mailowy bardzo szybki. Dam znać.
Edit: Przed chwilą towar dotarł cały i zdrowy. Z czystym sumieniem mogę człowieka polecić !! :D
Nie wiem czy to lepiej tu czy do wątku o sprawdzonych sklepach internetowych.
Z polecenia jednego forumowiczów z Dolnego Śląska (sic!) skontaktowałem się jesienią ze sprzedawcą z allegro spod Poznania (Lukko1)
http://www.allegro.pl/show_user_auct...nterval=7&buy=
Ostatecznie u niego kupiłem Obiektyw canon 17-40l. Jeżeli ktoś szuka sprzedawcy szkieł ze średniej wyższej półki to mogę polecić. Po pierwsze facet ma towar i to najczęściej po kilka sztuk, więc wreszcie jakiś wybór. Po drugie nie robi problemów z przetestowaniem sprzętu. Po trzecie jest komunikatywny i słowny. Po ostatnie - jest tanio;).
Od razu mówię, że nie musiałem u niego reklamować sprzętu więc moja opinia dotyczy wyłącznie doświadczeń w kupowaniu u niego towaru i obserwacji jego aukcji na allegro. Sam sprzęt jest nowy z gwarancją wystawianą przez sprzedawcę.
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=627933
Znana osoba? ktos kupowal?
I czy w FotoBasia.pl maja eurogwarancje?
Hello,
Z ciekawości kiknąłem na link do tego sklepu (pisał o tym makafaka "...Znalazłem ostatnio fajny link do niemieckiego sklepu internetowego... net2com.de ..). Warto poczytać sobie na forum o przekrętach, zgłoszeniach na policję. Jest też mało zgodna z prawem propozycja pojechania do siedziby z "bejsbolem" w ręku :twisted:
Przeglądam Wasze propozycje i przypominam sobie miłą chwilę zakupu 350-i (ok. roku temu) w sklepie Canona w Starym Browarze w Poznaniu. Może mieli miesiąc litości dla zwierząt, ale utargowałem 30% (body, kit, karta 1 GB). Czasami warto ponegocjować w miejscach nie do końca kojarzących się z niskimi cenami.
To ja dorzucę sklep w Italii. Sprawdzony!
http://www.fotocolombo.biz/ecommerce/index.php
widze ze na allegro ma glownie zoomy. nie wiesz czy cos ze stalek by sie znalazlo np jakis 24/1.4, 35/2, 50/1.4 ewentualnie po dobrej cenie 24-70/2.8
O ile wiem to sprowadza również stałki. Najlepiej zapytać jego samego. Ostatnio miał na allegro 24-70 w cenie poniżej 3900zł.