mieszek plus M42 :)
Wersja do druku
mieszek plus M42 :)
a który ogród botaniczny ?
np UW.
Ja jestem za. Teraz jaki dzień i godzina?
Sugerowałbym jednak Powsin. Większy, fajniejszy niż oklepany UW. Niestety dalej (samochód raczej się kłania) i żeby uniknąć tłumów w tle to lepiej w tygodniu/w piątek się wybrać :roll: . Teraz powinno wszystko tam ładnie kwitnąć. 2 tyg temu jeszcze dość niekolorowo było.
Vitez ma w sumie racje... Powsin większy... ale żeby dobre światło było to tam trzeba by być na 16-17 a to raczej nie osiągalne w piątek :(
jest wyjście pojechać i tu i tu ;-)
Vitez czyżbyś miał zamiar się zjawić?
A czy w powsinie przypadkiem nie ma opłaty za fotografowanie. bo jak ostanio byłem to jakaś wzmianka nad kasą była.ale pewności nie mam. być może dotyczy to duzych sesji stricte komercyjnych, czyli lampy,statywy, itd itp.
aha. i powsin do 18 godz, jest tylko czynny wiec zaczynać o 16 to trochę bez sensu
tak samo jak i w botanicznym UW... jak robisz komercyjnie to opłata...a jak na uzytek własny to nic sie nie płaci.
to rodzi sie kolejne pytanie. kto decyduje o tym na jaki użytek ja robie zdjęcia w w/w miejscach. OK. ślubniaki wiadomo /choć też nie do końca bo to mogą byćwarsztaty poprostu/ . ale np sesja z modelką? ja, modelka, make-up, asystent to juz wygląda na sporą profi ekipe a przecież sesja może być tylko do portfolio.
wiec pytanie do tych co przechodzili przez rozmowy z zarządcą lub wrecz ochroną tychże miejsc. jak ten problem jest rozwiązywany?
Nie, tylko sugeruję lepsze wg mnie miejsce.
Parę razy robiłem tam zdjęcia porządnym sprzętem, raz nawet ślubne, ostatnio znajomy robił z modelką, asystentem z blendą, wizażystką itp - nie było opłat.
W Wilanowie podobno rozpoznają po statywie :roll: - jak ze statywu robi = profi komercyjnie :lol: .
jakoś nigdu nie miałem z tym problemu... wchdze... jak pytają to mówie że nie zarobkowo i po problemie.
to może w środę
panowie czy zapał się skończył??
organizacyjny - tak :D
Ja jestem aktualnie bez sprzetu, jeszcze ze 3 tyg.
Jak bede mial, wtedy chetnie wroce do tematu.
eee tam gadacie może pragga??
Moze odswierze temat.
Wybiera sie ktos moze w sobote do ogrodu botanicznego ???? u mnie zona z dzieckiem jada do tesciow wiec mam czas zeby spokojnie pofocic :)
ujazdowskie czy powsin?
w sobotę jest też piknik naukowy na błoniach
Myślałem o botanicznym przy Łazienkach wiec Ujazdowskie bo w Powsinie bylem niedawno i dzikie tlumy tam byly. Pozatym blizej i lepszy dojazd.
będę się decydował w piątek czy tłum na pikniku czy masa ludzików w botanicznym
czas mam po 12.00 raczej gdzieś wybyć
Ja w sobotę będę raczej na 99% prowadził warsztaty tak, że pewnie innym razem się podłącze.
a ja chętnie sie zobacze z Wami w sobotę !
do ogrodów lepiej nie jechać w weekend bo teraz byłem to tłuuumy
ja w lipcu o ile czas byłby (praca) chętnie bym wziął udział w takim plenerku i poznał towarzystwo cb ;) a chętniej nawet z modelką tak jak ktoś wcześniej zapowiadał plener.
Jak tak patrzę za okno to misie zdaję, że w lipcu to jak znalazł bo pewnie śniegiem sypnie :-D
Sergiusz masz racje...w TV zapowiadali ze czerwiec ma być najcieplejszym miesiącem...a jak tak faktycznie bedzie...to kurna zimowe buty i kurtka czeak ;-)
Ja również jakiś plener dowolno-foto-Warszawski chętnie bym „zaliczył” tego lata. ;)