To ja nie wiedziałem, że to takie warsztaty "róbta co chceta" :P
Wersja do druku
To ja nie wiedziałem, że to takie warsztaty "róbta co chceta" :P
Mysle ze ja bylbym chetny na czaple...Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Super. Ja będę już miał chyba obiektyw Rubinar 500 f 5.6 + telekonwerter 1,5 :-) Będzie się działo :)
no ja też byłbym chętny, tylko nie wiem, czy o takiej absurdalnej porze będę w stanie dosięgnąć do spustu migawki.... :?Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
PS.
Cichy: fajne zdjęcia, a muzyka jeszcze lepsza ;)
o Panowie, ja bym do Was tam nie pasowal chyba - nie mam czarnego body :D
a tak na powaznie, to nasluchuje na nastepne spotkanie, moze nie zawiode
THX. :) Niestety muzyka nie jest moim dziełem :DCytat:
Zamieszczone przez mxw
Fotografowanie czapli niestety realne jest tylko wcześnie rano, kiedy sobie drzemią w stawach i moczarach... Potem już są na tyle czujne, że najdrobniejszy szmer i czapli nie ma... No i trzeba się zaopatrzyć w jakieś kalosze czy coś, bo my wróciliśmy mokrzy od stóp do kolan.
<!> PS 2.
O której jesteśmy umówieni przy moście Rocha, o 11.30 ? Przecież o 11.30 to się już zaczyna... Ja tam będę o 10.30 żeby miejsce zająć...
Nasluchuj, moze w przyszlym tygodniu sie uda zalatwic te czaple, pasowalby Ci taki termin ?Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
Jak mnie ucho nie myli to jest to Satriani, nie ?Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Tzn. w przyszla niedziele o 4-tej rano czy tym razem trocje pozniej ?Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Z Robertem bedziemy (tak mi sie chociaz wydaje) ok. 11.20. A co z reszta ? Silent, MxW, nadal aktualne spotkanie ?Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
oczywiście aktualne, będę też może ciut wcześniej, ok. 11.00, może 10.30, zobaczę jak mi wyjdzie ;)Cytat:
jakby co, to kontakt na komórki - do Cichego :!:
tydzien to za wczesnie. miesiac, dwa.Cytat:
Się działoooo ! Niestety, większość forumowiczów zajęła baaardzo odległe stanowiska pod słońce (!) :) Ale mam nadzieję, że coś w kadrze ujęli :D :D
Mnie udało się spotkać forumowiczów DariuszM i Sebastiancntfai :) A to nasze orły z zasępionymi minami :)
Fotka śmierdzi mi 640mm... :wink:
Nie posępne, ale znudzone - to na pewno.
Całe jasełka zaczęły się z 30 minutowym opóźnieniem, więc od samego czekania już było nam nudno.
Stanowisko faktycznie trochę daleko - ale co tam, średnia ogniskowej wynosiła 300mm więc nie było tak źle... :wink:
Sam pokaz jakoś specjalnie chyba nikogo nie powalił - nie licząc kilku ładnych eksplozji.
No największą frajdą była mewa, która polowała w rzece na ryby - tow. Polaco uwiecznił.
Najfajniej było po pokazie, gdy tłum ruszył szturmem na stanowiska bojowe wojska... :wink:
Ogólnie zauważyłem, że zwarta grupa wyposażona w "długie" wzbudza respekt :mrgreen:
Teraz tylko czekać na foty tych ucyfrowionych - moje będą, gdy klisze zapoznają się bliżej z kilkoma odczynnikami chemicznymi :wink:
Pozdrowienia!
Spoko, cos sie da zalatwic :DCytat:
Coz, GRUPA ktora sie umowila na robienie zdjec byla punktualnie w wyznaczonym miejscu, a nie ze kazdy mial GRUPE gdzies.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Silent mewa wyszla troche nieostra, ale widac ze rybe upolowala :D Wybuchy zostaly super uwiecznione, szkoda tylko ze tyle ludzi bylo :roll:
:) Cos mi sie wydaje, ze nie tylko ja zdradziłem grupę :P
Białogłowym się nie odmawia :mrgreen:
jaka tam ona białogłowa była...? kolaborantka zwykła.Cytat:
Zamieszczone przez Silent Planet
tylko na glanc albo na krzyż ;)
Jaka kolaborantka, widzisz, że do niewoli wrogiej siłą wzięta... :mrgreen:
jasne, tylko co ona taka zadowolona? :rolleyes:Cytat:
a ty na dyżur nie lecisz??
Lecę, lecę...
Ostatnie minutki przy kompie...
A jutro jak wrócę to ma być gotowy reportażyk z dzisiaj - MxW, Polaco, Robert, Cichy - do dzieła... :wink:
OPERACJA "REN 1944 – WARTA 2005" - Zapraszam do oglądania
A ta mila pani z 20d + 50mm gdzie ? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Robert P.
fajna impreza, statysci swietnie przygotowani (ubrania i rekwizyty). szkoda, ze tak duzo ,,cywili'' - nie dalo sie wykadrowac akcji bez ,,gapiow''? nie pozwolili podejsc blizej?
Cytat:
Można było można, tylko chłopaków wywiało na koniec widowni :P
Zapraszam do mojej GALERII www.negatyw.org/galeria/index.php
:)
Nooo, podoba się...
wow. swietna robota! rewelacyjne kadry, bardzo ladnie zlapany dynamizm i akcja. a publicznosc? ,,gapie'' ? uciekli chyba :D - gratulacje.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
jedyne, co mnie zaskoczylo, to fakt, ze wiekszosc jest w B&W - nie wiem po co. ale to Twoj osobisty wybor, mi nie podpasowal.
jak tam bylo, jesli chodzi o organizacje: mozna bylo podejsc tak blisko? miales specjalna ,,przepustke''? znajomosci czy co? czemu innych wywioalo tak daleko?
edit:
zapomnialem dodac: najbardziej mi spodobaly sie #3, #13, #33
No wiem.. mój wybór. Oczywiście niektóre kadry całkiem miło wyglądały w kolorze , np.Cytat:
.. no ale wojna to wojna bądź co bądź i kolorowe kadry z 2 wojny światowej jakoś mi nie podchodzą :) Bliżej można było podejść z legitką prasową lub akredytacją organizatora.
ty nie bądź tej taki cfaniak tej :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
zdjęcia ładne, ładne (w tych warunkach nie dziwota), tylko szkoda, że ten flash uniemożliwia oglądanie... :?Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
dobrze, że można go ominąć ;)
co do B&W to zgadzam się z cichym w 100% - w tych fotkach jest to jak najbardziej na miejscu :!:
I tu się z kolegą zgodzę...Cytat:
Zamieszczone przez mxw
Cichy - ładnie to tak sie naśmiewać??
jesli efekt B&W podyktowany byl jedynie wzgledami historycznymi, to jeszcze jakosc fot trzeba by bylo skopac :D sa za ostre, za bardzo czyste (bez szumow) :D
poczekaj, aż ja pokażę swoje :grin:Cytat:
:mrgreen: hahahaCytat:
Zamieszczone przez mxw
ładne fotki, ładne, przynajmniej normalnie można obejrzeć ;)Cytat:
jak ci się udało tylke gejzerków uwiecznić??
ja chyba nie mam żadnego... :cry:
no właśnie...?Cytat:
zaraz, ale o kogo biega...?? ;)
No jest takie jedno, ale nie najlepszej jakości. A może ta pani to koleżanka z naszego forum?Cytat:
Zamieszczone przez mxw
A ja mam pare wybuchow, ale juz nie chce mi sie ich wklejac...Cytat:
Zamieszczone przez mxw
Po prostu niektórzy się do nas nie przyznawali :) A może trzeba stworzyć podforum Canon.L.board.info ? :D:D
A zaprosiles na forum te osoby ? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Nęciłem koszulką :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
było zdjąć :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
ty, no co jest, a choć pozostałe gdzie?Cytat:
Reasumując ja uważam "zlot" za fotograficznie udany. Szkoda, ze fociliśmy w zasadzie co innego, możnaby porównać co nieco, a tak... :D
Jaka pani? może chodzi Wam o moją dziewczynę?Cytat:
No to jest na pewno moja dziewczyna :)Cytat:
Więc nie napalać się chłopaki !
To kolega z Poznania i sie nawet nie zadeklarowal ze bedzie na zlocie ? Nie ladnie, nie ladnie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Algier
Ps.: Tu sie nikt nie napala (chyba ze na sprzet ;) ).
Teraz wypadaloby napisac jakies streszczenie zlotu, no to jak, mamy ochotnika ?
Sobota - wystawa + male piwko (wszyscy), niedziela - plener tu i tam (co niektórzy), poniedziałek - Ren 1944- Warta 2005 (focenie - wszyscy). Zlot w składzie: Silent Planet, Polaco + druga połowa, Robert P, Cichy, Mxw, gościnnie na doczepkę w niedzielę i poniedzialek Dariusz M i Sebastiancntfai. Starczy ? :DCytat:
Widze ze bardzo do serca wziales sobie slowo "streszczenie" ;)Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
to, co pokazales, zacheca do ogladania nastepnych - mi szczegolnie przypadl do gustu #1 i #2, z kolei #3 najmniej (kolorystyka beee). w tych dwoch pierwszych widac fajny klimat (ziarno i te sprawy) jakby rzeczywiscie z poprzeniej epoki (i wlasnie tego nie widze w #3). z kolei portrecik #4: kadr bdb, ale jest zbyt realistyczny - nie lubie az tak dosadnych portretow babek. pozdrawiam i czekam na dalsze !Cytat: