Mi również kolory , a przede wszystkim kolor skóry, praktycznie na wszystkich zdjęciach nie przypadł do gustu wpada bądź w magnatę , bądź w żółcie.
Wersja do druku
Mi również kolory , a przede wszystkim kolor skóry, praktycznie na wszystkich zdjęciach nie przypadł do gustu wpada bądź w magnatę , bądź w żółcie.
Te z tancow , nie zawsze dodatkowe swiatlo bylo wlaczone , dlatego np 76 odbiega jak sam napisales.
Szumami juz sie zajalem bo faktycznie miejscami troche za duzo tego.
Co do balansu bieli hmm kurde no nic posiedze na tym jeszcze.
Krzywe kadry sa bo tak juz robie i wiekszosc tak kadruje wiec kwestia gustu ;] , ze stalka czasem odejscie sie szybko nie da i lecac w skos lapie wiecej tego czego potrzebuje.
Fotografowie weselni powinni mieć własne forum.
I tyle...
i pewnie własne forum mają, nie za bardzo wiem jednak dlaczego nie mieliby i tutaj pokazywać swoich zdjęć?...no...to tyle... zaś co do zdjęć... hmmm...2-3 bym wybrał...reszta dla młodych żeby pamiętali kto był:)
Racja. Tak samo jak fotografowie kwiatków, ptaszków, mody, srody, a na forum canona powinny być tylko zdjęcia aparatów tej marki. Nie bredź, człowieku.
MM, generalnie, podobają mi się kadry, widać że masz oko do fajnych momentów. Powinieneś jednak unikać takich zdjęć jak 70, gdzie młoda wygląda na dużo grubszą niż jest, a na zdjęciach ze ślubu to się powinno ładnie wyglądać. No i powinieneś trochę nad kolorem skóry popracować.
No tak, skoro "nuda i tandeta" w tytule, to nie powienienem się czepiać.
Pank, nie widzisz różnicy między świadomymi "kotletami", a fotografią mającą tzw. ambicje artystyczne (jak np. Adso)?
Nie wiem zatem, kto bredzi.
I wyluzuj...
Widzę i co z tego? Czy to jest forum "fotografii mającej artystyczne ambicje"? Czy całe rzesze amatorów pokazujących tu zdjęcia też powinny mieć osobne fora, ich fotografie nie są zbyt artystyczne.
W zasadzie dużo juz zostało o kolorach napisane. Mnie również nie do końca przekonały.
Co moge dodać. Bardoz mi się podoba 73...moment, osoba w odpowiedniej GO super zagrały...bardzo naturalnie wyszło:) Takie lubie:) Ogółem ładne momenty (niektórych można było uniknąć w tej prezentacji) ale jest ok:)
Rozumiem ze niektorzy takie fotki traktuja jako "kotlet" , ja nie , rownierz nie rozpatruje ich w kategorii artystycznej ale staram sie za kazdym razem zrobic na tyle ciekawe zdjecia na ile sie da i potrafie poki co.
Ok , to powalcze z kolorkami troche , zwlaszczami tymi na sali.
To w sumie 2 pelen slub wiec jeszcze sporo nauki ;]
mam nadzieje ze ja 13-tego zrobie tak jak tutaj - kazdy jakos zaczyna. nie jest to szczyt marzen, ale źle nie jest;) mysle ze mlodzi byli/beda zadowoleni:)
13 to dobry dzień na fotki ślubne. Mnie przyniósł ciekawą sesję z własną córką w roli głównej.
Niestety pogoda tym razem nie dopisala , no i nie tylko ona heh , robilem jako 2 fotograf i w sumie... raczej wiecej tak nie bede pracowal ;]
85.
86.
87.
88.
89.
90.
91.
92.
Troche wiecej tutaj :
http://www.flickr.com/photos/3897587...01708521/show/
fajnie powychodzilo:))
Koncercik
Miri Ben Ari ( jutjub http://www.youtube.com/watch?v=_tlGwKi3ISk )
94.
95.
96.
97.
98.
99.
100.
101.
102.
103. jakies tance tez byly
maly zastoj ;]
104. Maly wariat za kolkiem Merola
Fajne zdjęcie. Jak dla mnie to szkoda że przesłona tylko 1.8, podobało by mi się bardziej z większą GO.
Od 94 wszystkie mi się podobają, a 104 najbardziej. Tylko 99 - klasyczy kadr dziwine wygląda w całej serii (chociaz też jest ok) - chyba na zasadzie "złamania" serii dodane.
MM-a : zdradź sekret na takie kolorki jak na tych z cywilnego...
Merc zajefajny :D Świetne kolory GO kadr!
hmm nie ma tu jakiegos sekretu , tak naprawde skleroze juz mam ;] , ale to dobor kolorow/balansu przy obrobce rawa , saturacja/wibracja jeszcze
105.
Rewelacyjne :) kurcze co jedno to lepsze :)
Bardzo dobra fota !
Świetny klimat ale obstawiam że zaraz wpadnie tu jakiś bydgoszczanin i zacznie się czepiać przepałów i setki innych kompletnie nieistotnych rzeczy... :D
Czemu akurat bydgoszczanin ;]
O rety :D Od razu mi się jedna osoba na myśl nasunęła :D
Ale jak to powiada jedno porzekadło ... nie ważne co mówią ważne aby mówili ;)
Bardzo fajne to 105. Super pomysł i wykonanie :)
xardas i im myślałeś? ;>
a ten, co do zdjęc... ja tez tak chcę!
Troske inne ujecie i inaczej nieco , wiem nie ostre tam gdzie powinno ale hmm jakos nie przeszkadza mi to tutaj
106.
Mnie również nie przeszkadza. Fajny "analogowy" klimacik.
105 b. dobre, 106 byłoby wręcz świetne, gdyby jeszcze z ostrością coś zrobić (i tą czarną kreską nad zdjęciem;)) Miłe dla oka przejścia tonalne, no i fajny pomysł. Gratulacje!
Troche ostanio mecze kwestie obrobki fotek ( tu podziekowania dla kogos :D ) , wiec wszelkie oceny/wskazowki mile widziane
107
108
Ładne zdjęcia, ale kolory na 108 jakieś takie, hmm... nikonowskie...
Hehe nie powiedzial bym ;] moze sie wydawac blado troche , akurat tak lubie , ale zolte nie wpadaj ;]
Ten tytul mnie zmylil i nigdy tu nie zagladalam...
Nadrobilam braki i z checia tu wroce:)
robilem to , tzn u was jak to wyglada ? leci w zolte mocno ?
Blade tak, żółte nie (jeśli mowa o odcieniu skóry na 108 ). Skalibrowany NEC 2690 WUXi2.
zdjeta czerwien i pomarańcz - ogólnie brzydko
105 , 106 - pasują mi baardzo:) Lubię takie.
106 bardzo pierwszorzędne...ostrość jest tam gdzie powinna być
No to siup , drugi plenerek w "karierze" ;]
Znow klasycznie
aha wiecej tutaj : http://www.flickr.com/photos/3897587...07791138/show/
109.
110.
111.
112.
113.
#111 i #113 są świetne! (Nie licząc przejarania na sukni Młodej;-))
111 i 113 wg mnie rewelacja
na 109 przeszkadza mi ten lisc zaslaniajacy lekko pare ale tez niezla fota
bardzo mi się podoba obróbka w 110, w pozostałych zupełnie mi nie leżą kolorki
tak, mam skalibrowany monitor : )
Miła w odbiorze i przyjemna sesja, jestem na tak ;)
110 mi sie podoba. Cos mam faze na BW ostatnio, a tutaj wyszlo bardzo fajnie: obrobka + moment = cacy :)
108 nie podoba mi się ale tylko dlatego, że panna młoda wygląda jakby wisiała na panu młodym a on z taka wyższością się na nia spogląda ;)
Kolejne zdjęcia a w szczególności 109 (!) i 110 bardzo na tak.
W takich galeriach przechodzi mi i zapominam o "obrzydzeniu słodkością plenerów ślubnych".
Tym slubem rozpoczal sie maraton 6 slubow z rzedu praktycznie , ech dola fotografa ;]
114.
115.
116.
117.
118.
119.
120.