27 przykuło moją uwagę . Ten uśmieszek kojarzy mi się ze słynnym uśmieszkiem Giocondy mistrza Leonarda.
Wersja do druku
27 przykuło moją uwagę . Ten uśmieszek kojarzy mi się ze słynnym uśmieszkiem Giocondy mistrza Leonarda.
Dzieki wszystkim za komentarze.
altowiolistka - wlasnie bawie sie kolorami :)
Taka tonacja najbardziej mi odpowiada.
Pojawia sie kolory, jasne. Z ostatniej sesji chyba bardziej pasuje mi kolor, ale jeszcze kilka 'roboczogodzin' mi potrzeba zeby cos wkleic i jakies dwa 'dziny z tonikiem' :D
Kilka nowych, trudno mi sie jednak rozstac z tym kolorem :)
Shaz
028
029
030
031
Demi
032
29 śliczna! szkoda jednak że to auto wjechało w kadr. Mimo że wolę BW niż zabawy z 'sepią' to ostatnia seria z Shaz oraz Demi b. ładna.
pozdrawiam!
no jak teraz na to patrzę ... to rozumiem Twój punkt widzenia :)
foc demi :D
022, 023 - mega mi się spodobały:)
Demi strasznie sympatyczna:)
Przyjemna sesja z Shaz bedą jeszcze jakieś?
Skoro juz po polnocy i wszyscy (prawie) spia to jeszcze troche Shaz'y :D
(i prosze sie nie czepiac nr 34 - wiem, wiem, tak jakos na oku nie'wyszlo)
Ale i tak jest super :D
Shaz.. cd
033
034
035
I jeszcze trzy razy Rachel,
albo i cztery :)
Rachel.. cd
036
037
038
039
dlaczego wycinasz exify?
Może mu się same wycinają:-D
037 - pierwsza klasa, czekam na kolejne :)
Kilka kolejnych, park tym razem, lawka, duet :)
Shaz & Liam
040
041
042
043
Chyba się za bardzo nie wpiszę moją opinią w zdanie większości... Zdjęcie nr 1 jakoś mnie nie rusza, z całej tej serii 3 jest najlepsza, chociaż jak dla mnie odbicie w lusterku mogłoby być trochę ostrzejsze.. Zresztą w ogóle wszystkie trzy mogłyby być trochę ostrzejsze (tak wiem, zaraz będzie "jakbym chciał żeby były ostrzejsze, to by były ostrzejsze" :D).. chociaż może mi się wzrok już rozmywa po paru godzinach rozkminiania więźby dachowej nad papierem milimetrowym :P Wracając do tematu... Nie wiem czemu, ale mam dziwne wrażenie że ta niespotykana wręcz ilość lukru w komentarzach ma jakiś tajemniczy związek z tym że pani niezwykle urodziwa jest i nóżki też ładne ma ;> natomiast zdjęcia rudej kobiety (poza trzecim) dla mnie super, a komentarze że zdjęcie niefajne bo pali to już jest żart chyba. Wy macie zdjęcie oceniać czy nałogi modelki? Nikt Wam się z nią całować nie każe. 007 nieciekawe ze względu na połączenie miny (dzióbek?), pozy i ubrania. Potem jakoś bez szału aż do 013.. Urzekające (dopóki nie przeczytałam wypowiedzi miclesa jakoś ani słupka ani naszyjnika nie zauważałam). Z Rachel - wszystkie super, z Alex żadne mnie nie ruszyło, Shaz - dwa pierwsze bardzo intrygujące, dwa pozostałe takie jakieś.. zwykłe. Demi - fajne, szkoda że tylko jedno. Shaz & Liam - fajny klimat. Btw ta obróbka (kolory) serio fajna, ale jeśli wszystkie będziesz tak obrabiać to zrobi się nudno w końcu :D
Nie, nie bylyby :)
Dalem ciala przy tych zdjeciach zostawilem na f1.4 na wysokim iso, chyba nawet 1600.
Zupelnie bez sensu i zupelnie nie wiem dlaczego tak sie stalo, a swiatla bylo sporo.
Fajny komentarz, dzieki, doceniam za poswiecony czas.
Obrobka? Fakt, kolorystycznie jest podobnie. Mysle jednak ze nie bedzie zbyt nudno tak dlugo jak zdjecia beda cekawe. Pracuje nad tym :)
40 i 41 za dużo pustego po bokach, czegoś mi tam brakuje. 42 ok. 43 - ławka dość niefortunnie wystaje spomiędzy nóg i źle mi się to kojarzy. Pozatym fota nie pasuje do serii, jest za mało mroczna :D
Uwaga techniczna : dobrze by było jakby pan też miał czarne okulary które odbijają.
Fajnie Ci te zdjęcia wychodzą, moge wiedziec jakim szkielkiem robione?
ale ona ma fajną kamizelkę... :D
a tak serio to pierwsze z serii jakoś mi nie podchodzi, reszta owszem
Zdaje sobie sprawe z nieszczesliwie przycietej reki i oparcia + kilka pomniejszych dobiazgow.
Podoba mi sie to zdjecie jenak wciaz ze wzgl na urode modelki :)
Sylvaine
44
Szkoda że oparcie zmieściło się w GO. Również ujęcie z lotu ptaka nie służy kształtowi twarzy. Te poprzednie, zaplanowane, sesyjne ujęcia mi się podobały. Tutaj już tego czaru nie widzę.
Dawno mnie tu nie było. Sporo fajnych fotek, ale...
22. Bardzo mi się podoba -b. subtelne; czuć jakieś pozytywne emocje; ładny kadr
23. Niby ok, ale... 22 lepsze
24-25 Takie jakiś zwykłe (wiem -mało konstruktywnie)
26 i 27 mają "MOC" -tu portret to nie tylko ciało
29. Dynamiczne fajne ujęcie wg mnie -robi wrażenie
33. Przyjemne dla oka, znów troszkę ducha i żywsze kolory
34. Jakbyś nie napisał o oku...
35-39 sjakoś takoś nie trafiają do mnie
40 Fajne -jakby przyłapani... 41 bardziej "posterowo" i przez to fajnie. Może i fakt, że po bokach trochę pusto, ale podoba mi się.
43 Micles ma trochę racji, ale bardziej rzucają mi się w oczy białe buty dość szczególnie ułożone
44Mnie tam oparcie nie przeszkadza (można rozmyć w PSie). Poza urodą modelki, ma coś w sobie co przykuwa uwagę.
Wygrzebane z poprzedniej sesji, chyba troche wyprane kolory mi wyszly w przypadku Shaz jak i przeostrzenie.
No i to watek ze zdjeciami kobiet, a dokladam mezczyzne.
Chyba nie moge miec dwoch roznych watkow w tym samym dziale "Czlowiek/Portret"?
Shaz i Liam
45
46
45 po prostu wymiękam. Wzór!
46 - chyba za bardzo ziomalsko stanął... Brak widocznych dłoni i za duży tilt głowy. Do tego rabatki przecinają go idealnie w pasie. Kadr z 45 byłby o wiele lepszy również i w tej sytuacji.
P.S. Po prostu poproś moda o zmianę tytułu wątku na same "Portrety"
Sesja z Samem.
Skoro juz panowie sie pojawiaja.
Czekam na zmiane tytulu jesli sie uda, a tymczasem kilka do obejrzenia.
47
48
49
50
Aleś się "rozpędził" Bartek :) . Dałeś "czadu" ;) . To lubię - iść swoją drogą ... :) POWODZENIA NA SZLAKU.
Pozdrawiam Marcin
49 bomba!
49 naprawde powala...
Wszystkie zarąbiste. Szacun.
50-ta to taki autoportret (odbicie w okularach).
45 rewelka
49 wymiata, kolorki nadają klimat, poza idealnie dobrana
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
napisz jaką obróbkę wykonałeś w 29,30?
Super. 49 - bardzo przyjemna pbrobka
Dzięki za opinie. Może coś jeszcze ciekawego z tej sesji znajdę to sie podziele :)
48. typowo stock'owe, przyjemne
49. super
pozdr
spajk
48 - swietne.. zreszta tak jak i inne :)
Shaz na 45 -miodzio, ostatnie cztery też, ale 49- REWELACJA!
46,48 - jakie szklo?
rewelacyjne zdjecia,swietne barwy i charakter.
naprawde,bardzo smacznie.
46 - 135 f2, 48 - 35 f1.4
Może i exify sie ostaly.
Dzięki za opinie, muszę popracować nad podpisem.. :D
Pzdr