Powziąłem postanowienie, że nie pokaże światu jak mi wyszedł mój remiz :/
Paweł: wiatr był, że gniazdo tak przechylone?
Wersja do druku
Powziąłem postanowienie, że nie pokaże światu jak mi wyszedł mój remiz :/
Paweł: wiatr był, że gniazdo tak przechylone?
może on tym ptakom koło gniazd gałęzie superglue przykleja i może wtedy podejść :)
Dzięki!
Kubaman - coś ok 3 - 4 metrów.
Tomku - wiało i padał deszcz.
A ja byłem trochę z boku i poniżej gniazda i temu tak wyszło.
Chciałem zrobić temu jegomościowi zdjęcie z "jego poziomu" ( namiot postawiony na dachu samochodu :mrgreen: ) ale wczoraj nie przyleciał pomimo że czekałem rano prawie 5h.
Po południu się pokazał drań jeden, wskoczył do gniazda i chyba zasnął (troszkę wiało i go przyjemnie bujało) :mrgreen:
mattnick - hehehe superglue nie mam :)
Takie gdniazda remiza (przynajmniej te które ja widziałem) nie są wysoko.
To teraz powiedz, czemu Twoje jest takie ładne, a moje (i podejrzewam, że Kuby też) robione w b. podobnych warunkach, jest do bani?
Tomku nie mam pojęcia...
Oglądałem dzis Twoje zdjęcia, te z nad Biebrzy i nie jest tak żle :)
Generalnie brak im ostrości - mocno cropowane jak sam pisałeś to raz, nie wiem czy ze statywu wszyskie czy z ręki też robiłeś to dwa, szkło również robi swoje.
Czasami też trza mieć trochę szczęścia - chodzi głównie o ten moment (ładne ułożenie ptaka, do tego w dziobie trawa itp.).
Ten Remiz robiony podczas deszczu i wyszedł całkiem przyzwoicie a mam zdjęcia Remiza robione w o niebo lepszych warunkach a są słabsze.
Paweł - bez watpienia jedne z najlepszych zdjec ptactwa na tym forum.
Pozdro.
towersivy dzięki :)
Cierniówka - jedna fotka na razie.Będzie więcej :)
Pozdrawiam serdecznie
wiesz co? wciąż to samo.
znaczy: nie lubie Cię ;)
Tomku dzięki :)
Miło, że nie lubisz :)
EDIT
Przerzucę.
Pozdrówka
Paweł jestem skłonny się do ciebie wybrać :wink: - widzę, że na ptakach się znasz naprawdę świetnie i z chęcią podpatrzyłbym jak robisz takie ładne i doskonałe technicznie zdjęcia malutkich ptaszków (to jest IMHO jedna z większych sztuk). Będzie kiedyś dla mnie miejsce w krzakach .. :roll:
Kuba - jasne.
Zapraszam serdecznie:)
Dzięki.
EDIT
Dodam, że ja to cienki bolek jestem w te klocki ale Rafała (Ptaku) to byśmy mogli napaść kiedyś razem :)
Szkoda, że do was tak daleko...
Chlopaki bo wiecie jak oglosicie grupowy napad to obawiam sie ze moez was wiecej forumowiczow napasc ;-)...
w sumie to was obu juz nie lubimy ;-)....
milo sie odwiedza te dwie galerie !
Tomku noo cholera blisko nie jest....ale jakby Ci sie gór zachciało...:)
Jac - mogloby być fajnie :)
Dzięki:)
Pawle klub ludzi, którzy Cię nie lubią właśnie zwiększył swój stan liczebny o moją osobę ;).
Te maleństwa w takiej jakości świetnych kadrach...
Kapitalne zdjecia!!!
No i wlasnie tego sie obawiam :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Paweł
Nowa ptaszyna - Piecuszek.
Taki mały, bardzo ruchliwy i rozśpiewany jegomość.
Mam nadzieję, że się spodoba :)
Pozdrawiam serdecznie.
Nie ma innej możliwości:) Podoba się i to bardzo. Żebyś chociaż kadr popsuł albo miał światło do kitu, a tu nic z tych rzeczy...:mrgreen:
Dzięki :)
Następnym razem postaram się coś popsuć.. :mrgreen:
EDIT:
Cholera Paweł nielubie Cie no, starałęm sie ale nie moge!
A ja tam Pawła lubię chociaż go nie znam. Zwłaszcza, że obiecał popsuć następne zdjęcie :)
świetne zdjęcie - zresztą oceniłem wcześniej na obiektywnych (nie wiedząc, że to ty :) ).
Zastanawiam się, czy przycięcie do kwadratu nie dałoby lepszego efektu (obcinanie z lewej) ale mogło by być nieco ciasno :roll:
Routlaw -dzięki :)
Kuba - właśnie na obiektywnych zauważyłem, że byłeś na stawach zatorskich co mnie skłoniło do luknięcia w Twój wątek :)
Tak, w kwadracie kompzycyjnie może by było lepiej ale szkoda mi było tych ładnie rozmytych gałązek po lewej.Nie wiem czemu ale mi się podobają.
Dzięki za komentarz!
Bo gałązki łądne są! Nie tnij ich. :)
Potwierdzam - gałązki są bardzo ładne i mimo że nieco psują kadr (minimalnie to ich szkoda. Świetna jakość.
Jak wybierasz miejsce, gdzie się ustawić z namiocikiem??? Tylko na podstawie obserwacji czy jakoś inaczej?
PS: Ciekawe jak będzie wyglądać to popsute... :) ai jaki namiocik stosujesz?
Witaj Pawle :)
Znowu sie spotykamy, lecz tym razem nie na stawach :)
Pozdr
Rafał Gawełda
p.S.
Przyznaj sie, Jarzębatka na "PTAKI" to pełny kadr ???
Fotki ptaków swietne
Dzięki za komentarze.
Zigi
Zazwyczaj miejsce wybieram właśnie na podstawie obserwacji, czasami dostaję cynk o miejscu gdzie cos ciekawego jest.
Rafale jarzębatka zrobiona z podchodu - byłem się zorientować czy na "mojej" łące :) jest coś nowego.Stąd jest to 50% całej klatki.
Liczę na jakieś spotkanie na stawach :) -z przyjemnością bym się czegoś nauczył :) No i stawiam "polewkę" jak się spotkamy :)
Pozdrawiam serdecznie!
widze ze ptaki na forum sie rozkreciły to moze ktoregos dnia spotkamy sie w terenie po to zeby poddychac swiezym powietrzem wymienic doswiedczeniami nawiazac kontakty Zaproponował bym Alaske bo miejsce dobre na bielika :D ale troszke zadaleko
Przyjezdzie nad Biebrze ;)
Ja jak najbardziej
Rafale jarzębatka zrobiona z podchodu - byłem się zorientować czy na "mojej" łące :) jest coś nowego.Stąd jest to 50% całej klatki.
Liczę na jakieś spotkanie na stawach :) -z przyjemnością bym się czegoś nauczył :) No i stawiam "polewkę" jak się spotkamy :)![/QUOTE]
Tak myslałem takie cropy niestety widac. No spoko, bywam dosc czesto, np jutro z Pawłem bedziemy czesac. A i pewnie na polewke jaka skoczymy...a zaproszenie przyjmuje :)
Pozdr
Rafał Gawełda
wedlog mnie foty sa rewelacja
ostrosc idealna oraz obrobka GRATULUJE
ja uwazam ze zdjecie jest genialne i te wolne miejsce po lewej tez tu pasuje
Cytat:
Zamieszczone przez guest1
hi ja mam daleko a co dopiero ty hihi
Tym razem ptaszor trochę wiekszy :)
Chcąc potestować nowe szkło, wybrałem się wczoraj nad zbiornik (jezioro żywieckie).
Napatoczyła mi się przed obiektyw parka gęsi zbożowych.
Oto rezultat.
1
2
3
Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane :)
Pozdrawiam serdecznie!
Postanowiłem dziś powtórzyć sesję z tymi modelkami:)
W lepszym świetle, szukając kadru mniej atlasowego.
Nie wiem czy sie udało....
Oceńcie sami...
Pozdrawiam serdecznie!
co tu duzo pisac ...rewelacja jak dla mnie :-)
robione Sigmą Super Makro II 70-300 ?
DoMiNiQuE - dzięki!
Venio - nie, nie sigmą.Canon 500/4 + TC1.4.
Pozdrawiam serdecznie!
Hehehe ale dla pocieszenia dodam, ze plasticzanym canonem 350D robione :)
Ciężko by było "wyciać" tak modelkę z tła sigmą co nie zmienia faktu, że polecam to szkło ( w tym przedziale cenowym chyba najlepszy wybór ).Miałem swego czasu tą sigmę.I byłem raczej zadowolony.
Pozdrawiam serdecznie!
Ale fajne :-D Od razu skojarzyło mi się, z czymś podobnym co kiedyś popełniłem: http://photosite.pl/nature/zoo_zurich/img_2051.html
hmm napisałem o tej sigmie bo na tych zdjęciach widze tak samo brzydki bokeh jaki jest w Sigmie :D :) pozdrawiam :P
ja tu sie probuje podbudowac a ty mnie dołujesz :mrgreen:
ale serio... nie podoba mi sie ten bokeh :p
A tutaj jak wygląda bokeh.....lepiej?
tu jest super
bardzo dobre zdjęcia, zwłąszcza z pierwszego posta.
I jak się tym szkłem operuje? Klamot, czy jakoś ujdzie?
Pierwsze wrażenie jakie miałem jak zobaczyłem to szkło to ...o kur...ale potwór! Toż tego się nie da normalnie używać!
Teraz po paru dniach już jest lepiej -będzie jeszcze lepiej jak będę miał statyw, bo to co mam obecnie trudno nazwać statywem.
Dzięki Rafałowi (Ptaku) miałem możliwość używania jej z solidnym statywem - operowanie wtedy nie sprawia problemów.
Ogólnie to klamot jak cholera.
Zwłaszcza, że ja lubię się powłóczyć po terenie.
Co do jakości optycznej to wiadomo...rewelka.
Mocno mnie zakoczyła zwłaszcza jakosć optyczna po podpięciu TC1,4 (praktycznie zero spadku jakosci) jak i działanie IS - byłem w szoku jakie drgania potrafi zniwelować.
Pozdrawiam serdecznie!
Więcej gęsiami nie zamęczam - ostatnia fotka:)
Pozdrówka!
Paweł