tragedia. ustaw sobie monitor bo widac robote pedzlem.
Wersja do druku
tragedia. ustaw sobie monitor bo widac robote pedzlem.
Gwoli wyjasnienia fota, którą widać posłużyła mi do ustawienia sie, zamieszczając bardziej mi zależało na opinii na temat takiego udawanego TS'a.
Czemu wokół kolesia jest jasno? Tak padło słońce na śnieg, czy ziomek jest akurat w zasięgu flary?
Jak dla mnie to pędzel
No ja właśnie co do pędzla jako jedynego narzędzia które przyczyniło się do tego rezultatu nie jestem przekonany.
za skoczkiem poszła tzw spucha, czyli mała chmurka sniegu. Efekt wzmogłem bo bawiłem sie pędzlem - chciałem wyciągnąć skoczka zeby go było widać.
Wielka prosba, pomińcie ten głupi pędzel, zaopiniujcie zabieg tilt shiftowy - tylko po to wstawiłem to foto ;)
No ale nie idzie tego pominąć, bo skoczek jest megawyróżniony tym pędzlem i efektu TS już nie widać w ogóle. Popraw fotę, to pogadamy.
wiem ze mozecie, postarajcie sie :D
To ja powiem tak: zdjecie czb jest bardzo ok, powiem nawet, ze jest bardzo dobre. Chocby i koles skakal z black howk-a, Micles, co komu do tego skad? Kompozycyjnie jest w kosmosie i o to chodzi. Widac, ze orlen.ownlog.com oglada dobre fory. Agence VU, VII, Noor, Magnumphotos? A nawet jesli nie, to czuje to co widzi. I oto chodzi. Ale to tu w kolorze, ze "spucha" czy cos tam, i jeszcze robione w ps-ie na tiltowanesziftowane to pomylka. Ani tu swiatla, akcji, ani nic. Tyle, ze koles jest w w tzw. mocnym punkcie kompozycji. Nawet za dobrze zlapany,, albo skadrowany. Po cholere tak dobrze. Linijke miales ze soba i kalkulator? Wywal to w smieci. Zrob kiedys TS-m, o odpowiedniej porze, dopal czyms, albo nie, Bo pomysl dobry, tylko widac, ze wszystko jest robione, zeby fote uratowac. A po co? Masz czas, wez i zrob dobrze. Jutro, za rok, za 3 ale, dobrze.
No, w końcu dobre foty :D
Dobre?
a co bys poprawił sergiuszu ?
jedynke bym troche od tylu bylsnal, zeby kontur oswietlic. poza tym spoko ;)
to kontre podkrecil z lewej strony
piatke
uwagi, komentarze ?
7.
Git malina. Micles-accepted. Podjaśniłbym jedynie śnieg.
micles cos mi sie wydaje, że sie zaczynasz starzeć chłopaku :D
No po prostu fajna fota. Dobrze skrojony landszaft, dobrze błyśnięte, dobry moment, są kawałki śniegu w powietrzu = dynamicznie, ...
Jeszcze czego mógłbym się przyczepić (ale to nie do ciebie, a raczej do matki natury) to krzywe drzewo po lewej :P
a to ?
8.
Wszystko bym poprzestawiał :D
Rider w miarę dobrze widoczny, jest ok.
Cień ridera trochę w dół, żeby nie był na krawędzi rampy(?).
Helikopter trochę w lewo, żeby nie był na krawędzi kickera.
Fotograf w lewym górnym rogu trochę w prawo, żeby nie był na krawędzi kadru.
Napis w prawym górnym rogu trochę w lewo, żeby był cały widoczny.
No i cień z lewego dolnego rogu bym maznął.
dobra przyznaje sie ze sprawdzalem czy nadal mozna ufac twojej formie :P
micles pewnie tylko ty sie odezwiez :)
9.
Zdjęcie się broni, mocna, ładna obróbka. Może nieco przegięte kontrasty, ale widzę po poprzednich zdjęciach, że masz taką "fazę" ;)
Nie mam nic do dodania - zarąbiste!
Pokaż w kolorze :D
fajne darek, podoba sie. dobrze, ze b&w.
podoba sie tez 7mka, fajnie, ze otwarty obiektyw i glebia wyszla ok.
8mka taka se natomiast..
9 naprawdę świetna.
wolalem jak bylo wiecej dolu, mniej gory. rider zbyt centralnie teraz, ale fajnie ze jest zolty :)
Ostatnia klatka - zasłonięte stopy? (nie widzę dokładnie na tej miniaturce). Wolałbym, jakby go było widać w pełni na wszystkich fotach :D
nikt nie skomentuje ?
fajny plot, a co tam za nim sie dzieje?:p jak dla mnie ciut przekombinowane:)
przepalone, dajesz cos innego ;)
z innej beczki
12.
Fajno fajno.
Tyle że mim zdaniem trochę za bardzo przewartościowałeś barierkę. Lewa strona zdjęcia dużo nie wnosi do sprawy. Imo skupiłbym się na ciaśniejszym kadrze (z tego zdjęcia na przykład wyciąłbym prawy kwadrat, albo jeszcze ciaśniej)
mi sie podoba tak jak jest
for u micles
13.
O to to to. Tyle że prawa latarenka już zaczyna się martwić, czy nie wyleci poza kadr i nie będzie przez to świeciła nadaremno :P
hehehe :)