57,60 i 63 dla mnie najlepsze, reszta też bardzo dobra, a o kntraście już ktoś pisał:D
Wersja do druku
57,60 i 63 dla mnie najlepsze, reszta też bardzo dobra, a o kntraście już ktoś pisał:D
64
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
65
66
66
Muszę przyznać że ostatnio spuściłeś z tonu, kuleje zwłaszcza ostrość. Popracowałbym nad pełzaczem, widzę że gdzieś jego odkryłeś, to choć dosyć pospolity ale nieczęsto oglądany na zdjęciach gatunek. Ciekawe jest 67 ale musisz przyznać że jakość...
jakość bo odległość :(
70.
71.
72.
73.
74.
72 i 73 ladne sa :)
ładna seria ale 70 wymiata:smile:
72 the best! 73 również ale wykadrowałbym jasny pasek łąki na dole.
szkoda tylko , ze tak z dolu zlapales :)
bardzo ładna fotka:smile:
Pitek w stopce chwalisz si sprzetem "Canon 70-400 f4,0 L USM" to jakies nowe szkiełko?:)
76 ladnie zlapany , widac ze nie z samochodu focony :)
tak, w końcu statyw zakupiłem więc odrazu inne warunki robocze;)
77
To ty do tej pory bez statywu ptaszki strzelałeś? Na ostatnich dwóch zdjęciach od razu widać poprawę jakości. Szczególnie kawka jest dobra. Tak trzymaj.
głównie z monopodu, auta i ręki robiłem
78
79
80
77 jak by nie ostra , tzn chyba dluzszy czas miales :(
78 dziwnie patrzy , tez mam takie i ich nie lubie :)
79 ciasno!!!
80 swietne :)
cieszy mnie to ze statyw kupiles :) widac roznice :)
77. chyba 1/500 ptaszysko szybkie cholernie
za wysoko byles, no i staraj sie lapac te momenty , kiedy jest skierowana w Twoja strone :) mozna zaliczyc ta fotke do dobrych , ale nie trafionych :)
"tenks", fakt byłem wyżej , niestety nie miałem wpływu na ustawienie kaczki, żałuję, poprostu się odwróciła :) jak sam wiesz tak czasem bywa;-)
79.
80.leżakowanie
90. Salute
79 ladnie :)
kolejne dwa - nudne :)
co do 78 , to wiem ze nie miales wplywu ze w ten sposob sie trzepala , a nie w inny , ale tez wioem ze ona tego nie robi raz na miesiac :) nie wiem , moze jestem za duzo wybredny , ale kaczki sa latwo dostepone i mozna swietne zdjecia zrobic :)
dzięki za opinie Sylwek
Idziesz do przodu ;)
Z ostatnich najbardziej mi sie podoba 92 - ciekawa kolorystyka, bokeh. Hm...Moze odciac troche gory? pozdrawiam
no, no, no ale się dzieje w Tojej galerii, piękne fotki:D
91 , 92 zle miejsce wybrales , zobacz ile tam jest ptakow , a i ta kaczusia ciekawa , a ty tak daleko :(
93 na tle nieba :( ja wiem , ja wiem ze on lecial , a gdzie jest jak laduje ? bylo go obserwowac caly czas az bys mial go calego w kadrze i na tle drzew :)
Sylwester mam ograniczenia sprzetowe:neutral: i te w tle są nieosiagalne, do tego dochodzą ograniczenia takie jak woda, bez łódki ani rusz, a łabądek spłoszony po prostu odleciał, niestety nie lądował w pobliżu,czy to oznacza że ptak na tle nieciekawego nieba jest w złym guście?:mrgreen: Wielkie dzięki za sugestie :),napewno pomyslę o tym przy nst. wizycie w tym miejscu, jeszcze mam dziwne problemy sprzetowe, dzis ma nadzieję nabyć 50D i może te problemy same się rozwiążą, następny wypad dopiero za 2 tygodnie w ten rejon i może inaczej uda się podejść do ptaszków;)
mi 40 d wlasnie sie popsula :(trzeba zawiesc dop serwisu , niech naprawiaja , a poki co , to wycisaagne swoja 10d ::)
a co ci poszło może ten sam problem mamy?
pisze zebym wyjal baterie lub wylaczyl i wlaczyl aparat , ale mam go jeszcze na gewarancji :)
co do zdjecia , to ujecie dobre , ale przepaliles , ja probowalem kormorany z czapla sfocic , i nawet mi sie udalo i bez przepalen , ale jak robilem kosmetyke zdjecia , to przepal powstal :)a i labedzia tez zlapalem jak przeganial ges , bo byla nie daleko jego gniazda :) no ja oczywiscie fotki im robilem :) ale beda wtedy kiedy przestuj bede mioal w foceniu :)
przy bieli uzyj matrycowy pomiar swiatla , wtedy nie przepalisz :) nawet nie wiem czy dobrze Ci to napisalem :(
czy włączyc w aparacie priorytet jasnych partii w takich zdjęciach?
czy zawsze gdy fotografuje sie białe ptaki należy uzywać pomiaru matrycowego?
Niekoniecznie, można również strzelać w RAW a wtedy detale wyciągniesz z przepaleń (choć nie zawsze).
widzę, że też dopadłeś łąbędzie:D, bardzo fajne fotki
96.
z innej beczki...
97.
bardzo przyjemne zdjęcia, chyba trochę ratowałeś "światło" w PS:D (znam ten ból z autopsji:mrgreen:)
w którym???????????????????????????????
Pitek 96- ok 9 rano ptak siedzi w cieniu gałęzi, zdjęcie nie rozjaśniane w programie:)
98. z dzisiejszego wczesnego poranka