Czy spełnienie marzenia 6-latki, polegającego na podarowaniu jej różowego aparatu jest mniej warte niż spełnienie czyjegoś marzenia o lustrzance z kompletem L-ek?
Wersja do druku
właśnie odebrałem maila:
zaraz odpiszę, że jesteśmy zaiteresowani oraz że przedstawiciel się na pewno znajdzie.Cytat:
Zamieszczone przez 9 czerwca 2008 18:47 od "Ewa Stolarska"
Fajnie :D.
Sądzę, że ufam Gwoździowi (sorry, nie wiem, jak Cię odmieniać) i jestem pewien, że on, wspólnie z fundacją znajdzie najlepszy możliwy sposób wywołania uśmiechu na ustach dzieciaków :)
EDIT: O, proszę, ja tu sobie bazgram i nabijam posty a problem sam się w międzyczasie rozwiązuje.
Teraz jestem po rozmowie z Panią Prezes Stolarską.
Na tę chwilę realizujemy to z maila 3 posty wyżej:
http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=103
Jak napisałą Pani prezes - jest to nowa sprawa, za 2-3 dni ma się pojawić u nich na stronie. (gdy się pojawi to podlinkuję)
W przeciwieństwie do innych marzeń, tym razem nie ma konkretnego modelu i mamy coś wybrać. Przypominam jaki ma być aparat:"mały, zgrabny, kobiecy, lekki, w ładnym futerale".
Zatem piękniejsza część forum - do tablicy!
Wcześniej znaleźliśmy "różowy" aparat, ale to też już jest spełnione.
Z tym, że na tym nie koniec, bo jak wiadomo, taki "mały, damski aparat" kosztuje około 1 tys. a na naszym rachunku uzbierało się już 2527,88 zł !!
Tym razem serdeczne podziękowania dla: BAKULIK, KrzysK, rimko, marek75, JiNN, Kris6000, JOSIF, TOP.DORIAN, fotokor1, janmar, piotrgr oraz trzech osób anonimowych.
Co prawda nie jestem głosem kobiecym :D Ale proponuję http://www.canon.pl/produkt/kategori..._IS,p,816.html
Mały, zgrabny, elegancki :) Tylko kosztuje niestety trochę ponad 1000 zł (ok. 1200 na Allegro i ceneo)
Bardziej celowałbym w 860IS bo jest tańszy, ma szeroki kącik i nie aż tak wyżyłowaną matrycę...
Jest jeszcze marzycielka w Bydgoszczy:
http://www.mammarzenie.org/bydgoszcz/2008/natalia2.php
Hehehe, juz sie zaczyna. Nie ten a tamten :)Cytat:
Bardziej celowałbym w 860IS bo jest tańszy, ma szeroki kącik i nie aż tak wyżyłowaną matrycę...
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Jako koordynator Fundacji Mam Marzenie, Oddział Poznań, bardzo serdecznie dziękuję za chęć realizacji marzenia "fotograficznego". Marzenie Sylwii jest już w realizacji, ale w naszym oddziale pojawiła się kolejna dziewczynką, której marzeniem jest własnie aparat fotograficzny. Z wstępnych ustaleń telefonicznych wiem, że właśnie to marzenie będzie przez Państwa zaadoptowane. Raz jeszcze dziękuję za chęc pomocy!
Z pozdrowieniami,
Karolina Adamska
Koordynator Fundacji Mam Marzenie
Oddział Poznań
ul. Dettloffa 5
61-606 Poznań
tel +48 515 199 631
e-mail: karolina.adamska@mammarzenie.org
Fundacja Mam Marzenie
ul. Św. Krzyża 7, 31-028 Kraków
tel./fax: 012 426 31 11
www.mammarzenie.org
NIP: 676 225 12 70
Numer konta ING: 26 1050 1445 1000 0022 7647 0461 rolina Adamska
Myślę, że to oczywiste, że darowany aparat musi być w stanie gotowym do niezwłocznego użytku, a więc kompletny.
Pozdrówka
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A co to jest aparat z kamerą ?
Przecież kamera najczęściej ma funkcję aparatu i pozwala robić zdjęcia.
Pozdrówka
Jest jeszcze jedna marzycielka z rejonu Rzeszowa poza tymi już wcześniej wymienionymi innych nie ma :) sprawdziłem Mam tylko nadzieję ze się nie powtórzyłem ale starałem się czytać wszystkie posty :)
http://www.mammarzenie.org/rzeszow/2008/laura.php
jednak przeoczyłeś :-) to jest ten różowy aparat i to też jest nieaktualne.
Jak widać, informacje na stronie nie są najświeższe, ale fundacja jest juz doskonale poinformowana o naszej inicjatywie i będzie się do nas zgłaszać w sprawie realizacji marzeń o aparatach fotograficznych.
Na początek realizujemy to (post #103)
http://canon-board.info/showthread.p...587#post482587
Na rachunku w tej chwili zgromadziliśmy 2 607,88 zł !!
jest to kwota, która przerosła nasze najśmielsze oczekiwania (post #1, #4) a za wpłaty tym razem gorąco dziękujemy nastepującym osobom: AREKKO i BROW.
Przy okazji chciałem poinformować, że postanowiliśmy przyjmować wpłaty do piątku (13/6/2008 ) do wieczora (potem ukryję nr konta-pozostanie do wiadomości adm/mod. forum), ponieważ nasza akcja z założenia ma charakter jednorazowy (post #2) i nie chcę, nie mogę i zwyczajnie nie dam rady bezterminowo przyjmować wpłat na swoje konto.
Wtedy też znikną przyklejone wątki w podforach, które bardzo niektórych poirytowały, za co ogromnie przepraszam.
Teraz trzeba zajać sie realizacją marzeń i tu znowu sytuacja nas nieco zaskoczyła, bo zamiast jednego marzenia będziemy realizować conajmniej dwa.
Odnośnie pierwszego:
http://canon-board.info/showthread.p...599#post482599
kupimy najprawdopodobniej IXUS'a typu 860 IS/950 IS,
http://www.dpreview.com/reviews/comp...870is&show=all
przy spełnianiu tego marzenia podjął się reprezentować nas McGyver (za co ogromne dzięki!), natomiast termin realizacji na razie nie jest znany, ponieważ dziewczyna przebywa w szpitalu.
Właśnie dostałem mailem odpowiedź, że marzenie "aparat z kamerą" też jest zrealizowane (czego się spodziewałem mając na uwadze aktualność strony fundacji) zatem na kolejne marzenie na razie czekamy.
Po zakończeniu akcji mozna by w jednym poście wymienić wszystkich darczyńców
a jeszcze lepiej zamieścić uśmiechniętą (ewentualnie) buźkę obdarowanego dziecka :)
Przejdźmy do konkretów:
Propozycja aparatu dla Małgosi z Poznania do IXUS 950 IS (ładowarka i aku w komplecie) i do niego karta 2 lub 4 GB. Pozostaje kwestia pokrowca, ma być ładny, więc w wyborze liczymy na pomoc forumowych koleżanek.
Chodziło mi o zakończenie wpłat - ustalony termin. A co do samej akcji to oczywście zdjęcie(a) z przekazania jak najbardziej.
Tutaj jest trochę marzeń fotograficznych, chociaż tez niektóre mogą być nieaktualne :) Nowe wyzwanie? :)
Proszę wstrzymajmy się chwilę.
Potrzebujących na pewno jest wiele, ale ponieważ tytułowa fundacja "Mam marzenie" zna stopień zaawansowania naszej akcji i jest już przygotowana na to, że spełnimy jej podopiecznym drugie marzenie, więc na razie nie chciałbym robić zamieszania.
Gdyby się sprawa przedłużała (np. poza bieżący miesiąc) to poszukamy alternatywnych mozliwości.
kupować, przekazywać dzień dziecka już był :)
zgadzam sie z moderatorem żeby nie mieszać!
a koleżanki z forum mobilizuje do doboru kolorystycznego pokrowca - łącznie z wyborem aparatu -( musiałem to dodać) bo inaczej dostałbym po uszach -nie :) :)
Joanna lat 17 chce aparat firmy canon i wiele innych dzieci czeka na podobną pomoc...
Wiem, że nasza akcja ma charakter jednorazowy, ale myślę, czy by wyjść z ofertą bliższej stałej pomocy od nas dla jednej czy dwóch organizacji, od forumowiczów. Wiązałoby się to czywiście z zaangażowaniem kilku chętnych osób do kontaktów z organizacjami, udostępnieniem na stałe przez kogoś konta, stałą aktualizacją wątku, który musiałby być oczywiście podklejony na stronie głównej. Jestem pełen podziwu dla Tomka, bo wszystko wziął na swoje bary i dzięki kilku osobom wkrótce uda się sfinalizować sprawę.
Chodzi o to, ze jest nas tu na forum wielu. W większości zgodnych i chętnych by coś podarować dzieciom, dla których spełnienie marzenie w całym nieszczęściu choroby i cierpienia może więcej znaczyć niż niejeden inny gest czy nawet leczenie. Wiem coś o tym bo pracuję wśród cierpiących i potrzebujących dla których każdy gest ma znaczenie. Nie mam co prawda kontaktu z chorymi dziećmi tylko z chorymi w opiece paliatywnej osobami dorosłymi ale głęboko czuję temat. Przepraszam za OT, myślę, że moglibyśmy spróbować i ruszyć ze stałą inicjatywą. Dla wielu z nas pomoc ograniczałaby się np do wpłaty, przesyłki, przekazania sprzętu, ale to szczególne wyzwanie dla osób bardziej znanych tu na forum, cieszących się autorytetem i zaufaniem, o ile mogliby się tego podjąć;-)
Ooo ktoś z mojego miasta :) Pozdrawiam (a już myslałem,że jestem tutaj sam).
Sry za OT
Aby być w 100% konsekwentnym, to mozna powiedzieć periodyczny, ponieważ wcześniej juz jedna podobna akcja się odbyła (a z niej właśnie wyrosła obecna).
I w zasadzie ja bym taki charakter tych akcji widział; natomiast nie mam tyle "mocy przerobowych" aby np. bezterminowo przyjmować wpłaty celem realizacji kolejnych pojawiających się marzeń czy też prowadzic równolegle kilka akcji przy udziale większej liczby fundacji.
Już ta jedna akcja to jest mnóstwo danych do przetworzenia: przelewy, maile, telefony, posty na forum, PM...
Z kolei to o czym piszesz dalej:
to jak sam zauważasz jest większe przedsięwięcie.
Mało tego, otwarte pozostają kwestie prawne, o których ktoś już w wątku wspomniał i byłbym wdzięczny, gdyby ktokolwiek mający jakieś pojęcie o tych rzeczach coś podowiedział (choćby na priv), bo ja juz w tej chwili zaczynam się obawiać, czy nie wpakuję się w jakieś tarapaty z US itp.
Dziękuję.
przy okazji informuję, że stan konta wynosi już 2 970,70zł !!
a kolejnymi osobami, którym ogromnie dziękuję są: STRATUS, MOBY R, KrzychK, buchalter, an_zak, Lamuszka, My Nick (naprawdę jest taki user :-)), TRAWELER, PHILIPE oraz dwie osoby, które chcą pozostać anonimowe.
Gratulacej gratulacje.... Strasznie się cieszę i jestem z Was dumny koledzy. Tak Trzymać!
A pamiętam, jak pisałem do Gwozdzt'a na PW i obawiał się, że akcja nie będzie się cieszyć powodzeniem. ;)
Ja jestem z Poznania, więc, jeżeli Marzycielka jest z tego miasta (trochę się już w tym pogubiłem), to jak najbardziej oferuję swoją pomoc.
No pewnie że jest taki user
to było dla mnie tak oczywiste, że nawet nie wspominałem :-) (tylko trzeba by ten profil jakoś wyróźnić, żeby nasz honorowy gość nie został potem przypadkiem zrugany za nieznajomość instrukcji :-))
Poza tym od Krzyśka wyszła inicjatywa na smycz i ID (za co mu w tym miejscu serdecznie dziękuję!), wiec nowy forumowicz bedzie kompletnie wyposażony :-)
a ja sobie przypominam, kto wątpił, ze wstawienie linka do stopki moze nadać sprawie bieg :razz: ;-)
tu masz małe podsumowanie:
http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=119
ale miałem zagwozdkę :-) az musiałem sprawdzać userlistę :-)
tymczasem dalej wpływają środki i stan konta wynosi już 3120,70 zł !!
za wpłatę serdecznie dziękujemy uzytkownikom: krecio i marekk_ok
można by wprowadzić nowy profil ... to nie jest takie trudne.
Poza tym - fajnie zobaczyć, że coś faktycznie robimy a nie tylko dyskutujemy na tym forum ...
Kto jeszcze się nie udzielił to ... wiecie co macie zrobić (w miarę możliwości oczywiście) ... myślę że dzieci marzących o aparacie nie zabraknie!
Tak jak gwozdzt napisal - czekamy do piątku...
Pozdrowienia i oby tak dalej ...
Rafał
Witam.
Bardzo szlachetny cel. Tak trzymać Forumowicze i postarajmy się w przyszłości obdarować jak najwięcej dzieci - nasze pokolenie przeminie a CB potrzebuje Administratorów i Mądre Głowy :-).
Widzę piękną sumkę na koncie a mówiłem że wierzę w ludzi, naprawdę aż miło czyta się tą sumę.
Ps. lampa, i statyw czekają.
która dalej rośnie ! i wynosi już 3321,04 zł !!
a kolejni ofiarodawcy to: GOOMIS, TERMINATOR, gotrek, Sqid, Stone
i im serdecznie dziękujemy!
myśle jak to wykorzystać... na razie kupujemy IXUS'a dla Małgosi z Poznania; później jeszcze nie wiadomo, ale po kwocie mozna się spodziewać, że spełnimy jakieś marzenie o dslr, albo jeszcze dwa marzenia o kompaktach.
ale jest taki pomysł - dostałem na priv od jednego z userów następującą propozycję:
"mam do oddania w dobre ręce 300D z kitem i kartą 1MB (z nieorginalną baterią). Bez osprzętu typu kabelki, ładowarka i płyty. Moge za to dołaczyć orginalny wężyk spustowy. Całość w bardzo dobrym stanie. Mogę to przekazać na akcję."
Jakby z tego złożyć zestaw z Twoją lampą i statywem, to też można kogoś fajnie obdarować.
Pierwotnie zaproponowałem aby to sprzedał i wspomógł akcję przelewem, ale w obecnej sytuacji zapytałem go skąd jest i z jakim przebiegiem ma to 300D, następnie zapytam jeszcze o jakąś papierową dokumentację i gdyby coś z tego wyszło to moglibyśmy złożyć ten zestaw, a wybór celu należałby do Was obojga.
Więc to ja złożyłem tę propozycję. Mam po prostu 300D z osprzętem i dokumentacją, które od ponad roku leżą sobie w pudle. Nawet kiedyś próbowałem to sprzedać (na forum) ale jakoś nie było zainteresowania. Wszystko jest w stanie bardzo dobrym i nie będzie obciachu z powodu obdarowania kogoś szmelcem. Co prawda 300D to dość stara technologia, ale może komuś sprawi jeszcze przyjemność.
Propozycje podtrzymuję i deklaruję gotowość do wysyłki sprzętu na podany adres w dowolnym terminie.
Jak się toczą sprawy?
na koncie mamy juz 3376,04 zł !!
za wpłaty gorąco dziękujemy: EWA_OLSZTYN oraz RODZEN
Na poczatek spełniamy marzenie Małgosi z Poznania, realizuje McGyver:
http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=119
Nie ma tego jeszcze na stronie fundacji; okazuje się bowiem, ze informacje na stronie pojawiają sie z pewnym opóźnieniem i wszystkie marzenia, które tam znaleźliśmy są już zrealizowane,natomiast to co realizujemy dopiero się pojawi - i tym samym gdy ktoś inny zapragnie to spełnić, to tak jak my wcześniej - dowie się, ze jest już w zarezerwowane.
następnie czekamy do końca miesiaca na kolejne marzenia "foto" z tytułowej fundacji:
http://mammarzenie.org/
a jeśli takie się nie pojawią, to podejmę współpracę z drugą zaproponowaną fundacją:
http://www.f-df.pl/index.php
jednak na trochę innych zasadach, a mianowicie nie mam zamiaru pytać się o każde znalezione dziecko (i potencjalnie dowiadywać się, że nieaktualne); lecz po prostu zgłoszę mailem (+ link do tego wątku) naszą chęć do realizacji marzenia dziecka o aparacie fotograficznym i niech sami się odezwą z aktualną sprawą.
proszę o odświerzenie tematu na jaki cel teraz są zbierane fundusze....chętnie sie dorzuce...
please... tu jest taka sytuacja, że cel uświęca środki, a więc:
http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=103
a co później - napisałem cztery posty powyżej (#143)
dzieki gwozdz proszę o nr konta na ktory mam przelac kase....
Wybraliśmy już jakiś futerał???
Widziałam ostatnio bardzo ładne, kobiece :) w saturnie we wro. Mogę tam się dzisiaj wybrać przy okazji wystawy i zrobić zdjęcia. Później razem coś wybierzemy.