Dlatego ja swoje prace przepuszczam przez oczko mojej przyjaciółki :D
Wersja do druku
Dlatego ja swoje prace przepuszczam przez oczko mojej przyjaciółki :D
Ty lepiej patrz na swoje galerie
Też bym sugerował to 'podkasane' zdjęcie usunąć. No ale autor taki miał pomysł, tak wykonał i tak zostało :roll: .
podobają mi się pierwsze cztery foty. Zwłaszcza jedynka. Szkoda, ze nieco od tyłu, ale i tak jest bardzo dobre. Świetna jakość na wszystkich czterech!
dwa pierwsze zdjęcia z bieżnią to fotomontaż?...tak wyglądają jakby były. 3 podoba się bardzo, ale 4?...hmmmm....hmmmm:))) nie?
Kompozycja ostatniego bomba! Bardzo się podoba! Nawet szum nie przeszkadza ;)
ale pewnie co poniektórzy napiszą, że podpis szkodzi:)
hiofi dawno Cię nie widziałam. Piękna fotografia. Świetnie zagrały cienie
Mnie Marek zachwyca niezmiennie. Piękna - "pudełeczkowa" kompozycja, piękne kontrasty ciężkich, ciemnych cieni i mgiełkowych, jasnych spódniczek, cieni sztywnych konstrukcji i miękkich łuków sylwetek tancerek.
A cień środkowej dziewczyny bardzo mi przypomina jedno z moich zdjęć łabędzia o świcie...
Gratulacje!
super klimatyczne zdjęcie, cienie na posadzce bydgoskiego portu lotniczego świetnie wyszły... :) jak zwykle świetna robota...
aż miło się ogląda ostatnie zdjęcie, ciutek przeszkadza kwadracik i kółeczko na płytce posadzki przy środkowej tancerce ale to tylko takie moje patrzenie
pozdrawiam
A raz kiedyś byłem pozwiedzać port lotniczy w celu zmierzenia atrakcyjności pod kątem foto. Nie znalazłem zbyt wiele, może kilka kadrów. Widać, że o innej porze dnia (gdy słońce wali przez te szyby) sprawa diametralnie się zmienia.
Przefajne foto, brak zastrzeżeń kompozycyjnych, technicznych, ustawień baletnic.
Jedyne czego mogę się czepić, to to, że chyba najniżej położone partie cieni wyszły poza GO (cienie rzucane przez podniesione ręce - wydają się lekko zblurowane)
Baśń baletowa "Kot w butach" - księżniczka
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Biała kotka ...
cudne
Hofi dzięki tobie przypomnialam sobie, ze miałam iśc zamówić bilety na "Dziadka do orzechów" :D
zdjęcia jak zawsze super, brakowało mi ich tutaj... a to z lotniska - BOMB
Czasem człek się na coś przyda ;) Czekam na wrażenia z baletu.
Mam ich więcej ale to, które umieściłem rzeczywiście jest wyjątkowe ... dziękuję.
Nic dodać ,nic ująć .....
kot w butach - arcydzieło - ukłony
pozdrawiam
I żeby nie było, że brakuje głównego bohatera - kota, na koniec tej serii:
Dla mnie naprawdę bomba. Wow, że tak powiem... :mrgreen: Zatrzymane w locie, portret lisa (chyba to lis?) i B&W to moi faworyci (albo raczej faworytki;))...
Chyba poproszę o skasowanie mojego wątku, bo to wstyd pokazywać przy takich zdjęciach:shock:...
Zdjęcie z "Kota w butach" - super, bardzo mi się podobają:)
wszystkie zdjęcia są świetne, szczerze gratuluje, ale zdjęcie B-W trzech baletnic z cieniami - jest na bardzo, bardzo wysokim poziomie!
Jak ktoś ma ochotę na jeszcze kilka innych ujęć, to zapraszam --> http://www.pbase.com/hofi/kot
(oglądać w wersji "original" - opcja pod zdjęciem)
Hofi jak ja tobie zazdroszcze mozliwości fotografowania w takim miejscu...
miejsce miejscem - fakat nie każdemu dane jest focić takie miejsca ale patrząc na fotki hoffiego wydaje mi się że każde miejsce i temat foto w wykonaniu jego będzie na najwyższym poziomie
pozdrawiam
Po prostu Bajeczka,pięknie oddany klimat jak zawsze zresztą Marku,naprawde ukłony pozdrawiam:-D
Dziękuję wszystkim i ciepło pozdrawiam.
Po przedstawieniu wracamy do szarej (czarno-białej) rzeczywistości na salę ...
W pierwszym prawa stopa wyszła jak dla mnie ciutkę niezgrabnie, mogła być również lekko bokiem tak, by było widać piętę.
W drugim nie pasuje mi krawędź łączenia ściany z podłogą - mogła być albo lekko poniżej szyi, albo u góry, poza kadrem.
Chciałem już napisać, że trzecie jest ok, ale popatrzyłem jeszcze raz : ona nie ma drugiej nogi. I chyba jest trochę krzywo.
Czwarte takie sobie, dobry pomysł, ale też jakoś podświadomie mam wrażenie, że krzywo.
Przepraszam za tak srogą ocenę, ale chyba powrót na salę można zaliczyć do raczej nieudanych. (Moja subiektywna opinia)
Bardzo ladna baletnica i wygina smialo cialo :)
Mi sie podobaja zdjecia bardzo.
Odnoszę się tylko do dwóch zdjęć z portu lotniczego - zdecydowanie same cienie były by dla mnie bardziej intrygujące ! Za dużo dosłowności. Jest jej wystarczająco dużo w fotach z samych przedstawień.
Reszta poziom profi.
Pozdrawiam Marcin.
Na jedynce do pełni szczęścia brakuje tylko braku cokołu, ale wiadomo, tego nie idzie przestawić :D. Reszta zdjęć znowu udana, świetna technicznie i kompozycyjnie. Znowu w formie!
Zdjęcia w .. (sali ?) prześwietne.
Zdjęcia z tej przeszklonej sali są genialne - to pierwsze pewnie nie jeden konkurs wygra, tak świetne kompozycje baaardzo rzadko się spotyka.
No to ładnie ! Przy przedostatnim zdj. z serii sylwestrowo-noworocznej aż mnie przystopowało :) . Czas miałeś 1/160 przy f/2,8 . Jako, że body to 5D więc góra 3 klaty na sek. Super Ci "Lotnicy" ;) .
Rozumiem, że jesteś wcześniej na próbie-bach i wiesz kiedy i co będzie się działo ?
Pozdrawiam Marcin.
Nie używam trybu seryjnego a jak widać 5D daje radę ;) Po prostu "poluję" na właściwy moment, co nie jest łatwe :)
Wszystkie zdjęcia są z próby generalnej, bo na przedstawieniach głównych był zakaz fotografowania, żeby nie przeszkadzać. Bilety wykupione były na kilka tygodni przed, a było 8 przedstawień (gala sylwestrowo-noworoczna)! Nie wrzucam tutaj innych ciekawych ujęć, bo wątek dotyczy baletu ... Całość umieszczę u siebie na stronie.
Pozdrawiam
Podobnie jak ja. Decydujący moment :). To jest to ! Aczkolwiek czasem się mi zdarzy serią (rzadko).
7 stycznia moja Córka też będzie brała udział w próbie generalnej w teatrze a potem 3 koncerty przez 3 dni codziennie ale nie w balecie (Zespół Pieśni i Tańca Ziemi Cieszyńskiej).
Dobre rozeznanie w temacie tego, co się fotografuje daje przewagę.
Czekam na kolejne foty (bo warto czekać) :) .
Magiczne :) Bardzo mi się podobaja :)
Dwójka trochę za ciemno. Reszta wzorowa. Stanowisz klasę dla samego siebie :P
powiem tylko że ostatnie twoje ujęcia są o wiele piękniejsze niż w realu
pozdrawiam
Piękne, dopracowane w każdym calu fotografie
Swietna serja zdjec!
cwiczenia/teatr/plenery/i inne chocki klocki - bomba!
po ogladnieciu takich fotek naprawde mozna sie zainteresowac baletem.
I finał koncertu sylwestrowo-noworocznego (podgląd sytuacyjny):
Łącznie odbyło się 8 koncertów, zdjęcia wykonałem tylko podczas prób.
Na więcej materiału z udziałem baletu a także solistów zapraszam na stronę --> http://www.pbase.com/hofi/gala
Najlepiej oglądać w trybie "original" :)
Pozdrawiam
Ej.. Co mamy sobie myslec po tej ostatniej fotce?? Bo ja mam dosyc jenoznaczne skojarzenia... ;)
:D:D