19/1
Słoneczna sesja ciążowa...
Trochę zaszalałam z dodaniem faktury/tekstury - co o niej sądzicie?
Jak zawsze, więcej na blogu :-)
Wersja do druku
19/1
Słoneczna sesja ciążowa...
Trochę zaszalałam z dodaniem faktury/tekstury - co o niej sądzicie?
Jak zawsze, więcej na blogu :-)
Ladnie swiatlo ale kadr jakby taki za ciasny.
Ide na bloga:)
fajna ta tekstura:)
Od ponad miesiąca cisza w moim wątku, czas trochę odświeżyć ;-)
A działo się duuuużo......
20/1
sesja narzeczeńska na statku
20/2
ślub przesympatycznej pary w Krakowie
Plener bladym świtem zaraz po weselu...!
20/3
kolejny plener bladym świtem ;-)
20/4
większa wersja tego zdjęcia do pobrania na pulpit
20/5
relacja z weekendu na Warmii
(tak to ja :oops: ;-) )
20/6
poślubna sesja rodzinna
coś ostatnio mam słabość do zamkniętych oczu jak widać ;-)
Więcej jak zawsze na moim blogu
Miłego oglądania :-)
poodbają mi się Twoje zdjęcia. nie ma wydziwiania. obróbka nie jest przesadzona - to delikatna poprawa rzeczywistosci. kadry - czasem ciut przyciasne, ale jednoczesnie poraz kolejny powiem - nie ma wydziwiania. prostota która na prawde wyróżnia się w morzu udziwnien jakie ostatnio widze.
no i masz dobre oko i pomysły:) powodzenia:)
Fajne te z rynku krakowskiego, szczególnie prawe:)
Bardzo Wam dziękuję za komentarze :)
Loome - rzeczywiscie, prostota jest dla mnie istotna zarówno w zyciu, wystroju wnętrz jak i fotografii. Chcę robic w miarę "uniwersalne" zdjęcia, która także za kilkanaście kilkadziesiąt lat będą się podobać...
Moja przyjaciółka Ania w przyszłym roku bierze ślub, i z tej okazji spotkałyśmy się na którką sesję narzeczeńską.
Więcej jak zawsze - na blogu :)
21/1
Fajne fotki, przyjemnie sie patrzy.
Na jednym z ostatnich reportaży ślubnych popełniłam takie oto zdjęcie...
Podoba mi się w nim sposób, w jaki światło "owija" się wokół młodej
Co o nim sądzicie? Za bardzo przepalone?
22/1
Fajne fotki ale ... za małe do oglądania. Nie można się przyjrzeć dokładniej w tak mikroskopijnej skali. 800 pix na szerokość i byłby miód.
ładne zdjęcia, bardzo ladnie efektownie obrobione.
Gratulacje
tak trochę lepiej...?
Na blog przygotowuję zdjęcia w rozdzielczości 918 px, a flickr nie oferuje zmniejszenia zdjęć do formatu 800 px - stąd te miniaturki...
W takiej wielkości jak dla mnie zdecydowanie lepiej.
O niebo lepiej, choć wcześniej znalazłem to samo na Twoim fotoblogu, którego przeglądanie może przyprawić o kompleksy (w niektórych momentach) ;).
No ale dzięki temu fotoblogowi (?) dowiedziałem się, że jest coś takiego jak Wordpress - teraz się nim pobawię :).
No ale zdjęcia fajne robisz ... bez wazeliny :).
Gervee, dziękuję ślicznie :-)
ale wiem, że jeszcze długa droga przede mną i muszę się jeszcze baaardzo wiele nauczyć... :-)
A co do WP - to polecam gorąco, miałam kiedyś blogspot, ale WP jest bardziej funkcjonalny. Trzeba się tylko do niego trochę przyzwyczaić...
Po trzech miesiącach milczenia najwyższy czas pokazać coś nowego...
Zdjęcie w studio, którego do tej pory nie lubiłam, ale w ostatni weekend odkryłam że może być całkiem fajnie...
Jeden softbox, światło ciągłe...
Obiektyw 85 mm
23
23. bardzo przyjemne :) w odbiorze
Zima się kończy, była okazja do ostatnich mam nadzieję zdjęć na śniegu...
Teraz czekam na wiosnę :)
Oto Ola, pierwszy raz przed obiektywem...
24/1
24/2
24/3
24/4
Ostatnie robione tilt-shiftem...
Więcej na blogu, jak zawsze, zapraszam :)
Spoko a nawet bardzo spoko.
24/2 dobre na bilbord uliczny tylko logo jakiejs firmy brakuje!,
24/3 na jakąś okładke...;)
24/4 temat znany, ale fajnie Ci wyszedł(a):)
Ogólnie SUPER!
Podobają mi się te foty.
Dziękuję za komentarze... :-)
Nie sądziłam, że kiedykolwiek przeczytam opinię Miclesa, który niczego nie krytykuje w zdjęciach ;-)
Krytykować będę te co się dopiero pojawią. Co było, to było :D
24/4 Tilt/shift?? może przybliżysz ,skomentujesz ? Pozdrawiam
ano podłączę sie do zachwytów:)... ostatnie, pomimo tego, ze już ileś podobnych widziałem to ekstra... może użyłbym jeszcze dłuższego czasu, ale to Twoje zdjęcia i są bardzo bardzo:)
Tilt zeby skorygować perspektywę tablicy?
tilt-shift to obiektyw służący do przesunięcia płaszczyzny ostrości, dzięki czemu nie jest równoległa do matrycy aparatu...
Mam nadzieję, że nic nie pokręciłam ;-)
Możesz zaobserwować, że ostrość jest na dziewczynie, i w głębi za nią, podczas gdy osoby obok niej - teoretycznie w tej samej płaszczyźnie - są nieostre...
Janmar dobrze wie, co to jest tilt-shift, ale
1) nie zauważył podpisu, że to tilt-shiftem
2) jest ciekaw jakim tilt-shiftem
3) jest ciekaw na jakich ustawieniach
a co Ty sie wypowiadasz za kogoś?
Tak, jestem jego przedstawicielem prawnym, a co, pokazać papiery?
Znam janmara osobiście i wiem że wie co to TS-E, a reszta to tylko możliwe przypadki.
Myslę że skoro zadał Sylwi pytanie to nie zrobił tego "bez sensu"..., nie rozumiem tylko dlaczego zawsze i wszędzie zabierasz głos, w każdej kwesti, a nawet juz za kogoś się wypowiadasz... chyba Ci sie nudzi...
Ok, zatem :
Jestem ciekaw jakim tilt-shiftem i na jakich ustawieniach zrobiłaś to zdjęcie, bo na pytanie janmara odpowiedziałaś tyle co nic.
Lepiej?
Ojej, Panowie - nie kłóćcie się! Nie w moim wątku ;-) Peace! :-)
Już odpowiadam - obiektyw to Canon TS 45 mm, ustawiony na maksymalne przesunięcie płaszczyzny ostrości, przesłona coś koło 4, czasu nie pamiętam, ISO 100 (?)...
Jeśli Was bardzo interesują te parametry mogę sprawdzić, ale zazwyczaj nie przejmuję się zbytnio aspektem technicznym :-)
djaras jest na mnie uczulony we wszystkich wątkach, nie czuj się wyróżniona ;D
Dziękuję za wystarczającą odpowiedź (taką ze szczegółami).
no to wychodzi na to, że w Michała diabeł wstepuje, wzrok mu się wyostrza i zaczyna zrzędzić dopiero jak wchodzi na CB?...co to forum robi z ludźmi..heh:)