A ja chcialbym podziekowac Vitez-owi za cala akcje, facet nie musial, a zrobil kawal dobrze zorganizowanej roboty (przynajmniej do tej chwili ;) ).
PS. Przy okazji chcialbym pozdrowic tez tatusia i mamusie :)
Wersja do druku
A ja chcialbym podziekowac Vitez-owi za cala akcje, facet nie musial, a zrobil kawal dobrze zorganizowanej roboty (przynajmniej do tej chwili ;) ).
PS. Przy okazji chcialbym pozdrowic tez tatusia i mamusie :)
Małe podsumowanie weekendowe.
LISTA OSÓB OD KTÓRYCH PRZELEW NIE DOTARŁ
adalbert
Antolll (adres wysyłki podany)
christ
dixi2006
fotobaraba
HenrykG (adres wysyłki podany)
janfosz (adres wysyłki podany)
jotes25
kogut
m_o_b_y
Miit
mrek (adres wysyłki podany)
Novaro
op87
Radmro
RomanS
SAM
szandor
Czyli zgodnie z oczekiwaniami - niektóre zamówienia okazały się niepoważne lub niektóre przelewy wolno idą :roll: .
Osoby z tej listy które na pewno wpłaciły (na razie poważnie traktuję tylko tych z tej listy, którzy podali adres wysyłki) proszone są o dostarczenie zdjęcia/skanu dowodu wpłaty.
Zamówienie będę składał 20.11 wieczorem, po zakończeniu tzw. "dnia biznesowego" czyli przelewy wysłane w poniedziałek już powinny być zaksięgowane - to wasza ostatnia szansa.
Przelewy nie potwierdzone skanem/zdjęciem dowodu wpłaty a otrzymane po 20.11 będą zwracane. Zamówienia potwierdzone skanem/zdjęciem przy których przelew nie dotrze na czas będą indywidualnie rozpatrywane i omawiane.
Osoby, których przelew dotarł a które nie podały adresu:
januszP.
jarq
koraf
Leone
Tanto
Osoby powyższe proszę o przesłanie adresu na PW.
Jeśli adres był słany to proszę nie wieszać na mnie od razu psów ;) - w ciągu kilku ostatnich dni przewinęło się u mnie kilkaset PW, więc mogłem coś przeoczyć.
Wszyscy pozostali mają komplet punktów czyli i wpłata i adres dotarły.
LISTA OSÓB OD KTÓRYCH PRZELEW NIE DOTARŁ
djzibi (jakimś cudem pominięty na wczorajszej liście)
fotobaraba
Miit
Radmro
szandor
Plus w międzyczasie dwie osoby potwierdziły rezygnację.
Osoby z tej listy które na pewno wpłaciły (na razie poważnie traktuję tylko tych z tej listy, którzy podali adres wysyłki) proszone są o dostarczenie zdjęcia/skanu dowodu wpłaty.
Zamówienie będę składał JUTRO - 20.11 wieczorem, po zakończeniu tzw. "dnia biznesowego" czyli przelewy wysłane w poniedziałek już powinny być zaksięgowane.
Przelewy nie potwierdzone skanem/zdjęciem dowodu wpłaty a otrzymane po 20.11 będą zwracane. Zamówienia potwierdzone skanem/zdjęciem przy których przelew nie dotrze na czas będą indywidualnie rozpatrywane i omawiane.
Przez grzeczność Vitez proszę sprawdź jeszcze raz, ponieważ od soboty już trochę minęło, chyba że poczta w ch... leci.
Za chwilę wyślę Ci skan i mój adres.
Pozdrawiam
Fotobaraba
Składam zamówienie. Osoby od których przelewy nie dotarły i z którymi nie było kontaktu/potwierdzenia dokonania przelewu, czyli które nie załapały się:
dj_zibi
radmro
szandor
czyli 30D i fotografowanie ze statywu.
Mamy 30D, statyw i będziemy mieli dzięki Vitezowi zdalny wyzwalacz - prawie pełnia szczęścia.
A ja jeszcze poproszę o komentarze na pytania:
- czym zasłaniacie wizjer (jeżeli nie okiem, bo jesteśmy gdzie indziej) - aby nie zakłócić pomiaru ekspozycji - ja zdjąłem taką małą gumeczkę, która przyszła na firmowym pasku id o tego miała służyć - ale bardzo mało praktyczne:
- element mały i "gubliwy,
- kłopotliwe zakładanie
Ratowałem się zasłanianiem wizjera paluchem - ale może ktoś ma lepszy pomysł
- podnoszenie lustra. Nie miałem zbyt wiele czasu żeby samemu przeprowadzić miarodajne eksperymenty, jeden z kolegów wspominał, że przy czasie 1/15 wpływ ruchu lustra jest zauważalny. Może ktoś jeszcze dorzuci coś z własnych doświadczeń.
pozdrawiam, Marek
Niczym - robie praktycznie zawsze na manualu (szczególnie ze statywu) i mierząc ekspozycję mam aparaty przy oku...
A jakie jest pytanie ? Jak można podnieść lustro to czemu tego nie zrobić ?
Ja podnoszę zawsze, robiąc statyczne zdjęcia ze statywu...
ja tam pro nie jestem ani nic nie zakladam, bo generalnie mam problemy ze zdejmowaniem muszli z aparatu, ale:Cytat:
- czym zasłaniacie wizjer (jeżeli nie okiem, bo jesteśmy gdzie indziej) - aby nie zakłócić pomiaru ekspozycji - ja zdjąłem taką małą gumeczkę, która przyszła na firmowym pasku id o tego miała służyć - ale bardzo mało praktyczne:
- element mały i "gubliwy,
- kłopotliwe zakładanie
- gumke na pasku mozesz przeciez trzymac na pasku, nie zgubi sie
- mozesz sobie dorobic cokolwiek chcesz tak zeby paslowalo do sanek lampy, cos jak kawalek plastkiu w ksztalcie litery "L", z jednej strony wypilowany tak zeby wszedl w sanki lampy a z drugiej strony tak wyprofilowany zeby zaslanial caly wizjer (albo i wiecej dla pewnosci) calosc mozesz zawiesic na sznureczku do paska i ani sie nie zgubi ani nic :) moze warto to przemyslec?
Nie powiem, podziwiam za takie akcje 8)
A w temacie - posiadam takie cudo, identyczne - jedynie pod marka 'Phottix'.
Dziala absolutnie bez zastrzezen - bedziecie zadowoleni. Zwlaszcza za takie pieniadze.
pzdrw
tomek
Zgubić może się gumka którą musisz zdjąć z muszli ocznej by założyć zaślepkę.
Jeszcze co do zamówienia - potwierdzone, złożone, przelew dziś wyszedł i powinien dojść do dostawcy we wtorek/środę, czyli paczka może ruszyć w czwartek w przyszłym tygodniu. Czyli przy odrobinie szczęścia z przesyłkami będę rozsyłał indywidualne przesyłki w czwartek 6 grudnia (Mikołajki 8) ) priorytetem by dotarły w tym samym tygodniu...
Vitez,
Od razu radzę: miej się na baczności i ostrzegaj, że paczki wędrują po Polsce z wielkim opóźnieniem. Obecnie poczta wprowadza jakiś nowy, magiczny system sortowania paczek i priorytety idą nawet do 10 dni :(
Obecnie czekam na paczkę od kol. towersivy już od tygodnia. I nie ma siły na tych monopolistów, którzy dodatkowo niszczą zdrową i potrzebną konkurencję.
Ja w każdym razie postaram się odebrać osobiście. Jeszcze raz wielkie dzięki i szacunek za podjęcie się takiej skomplikowanej akcji!!!
Ale ja to będę słał listem poleconym, priorytetowym a nie paczką :roll: .
Przesyłki listowe mogą mieć do 2 kg wagi a same panie na Poczcie mi poradziły by słać listem jeśli tylko się da bo i szybciej i taniej.
A że paczki idą dłużej to sam zauważyłem... 7.11 została nadana do mnie paczka pobraniowa i do dziś nie dotarła. Oj będą mieli roboty z reklamacjami...
dziękuję za rady - paska nie używam, więc trzymanie na pasku odpada, co do coś a la' "Adam Słodowy" do mocowania na sankach do lampy to chyba najlepszy pomysł - nawet jak zagnie to się dorobi nowy
podnoszenie lustra
Krzychu: no rzeczywiście - po co kombinować
pozdrawiam, Marek
kurde, moglem to opatentowac, nalepic logo canon i sprzedawac po 299.99 ;pCytat:
co do coś a la' "Adam Słodowy" do mocowania na sankach do lampy to chyba najlepszy pomysł
Nie tylko paczki. Do mnie we wtorek 20.11 zostal wyslany KURIER z Łodzi do Krakowa z zamowionym sprzetem studyjnym . Do wczoraj (piatek) nic nie przyszlo, zadzwonilem do biura (30 minut zajelo dzwonienie az ktos raczyl podniesc sluchawke) i poinformowano mnie ze paczka OMYLKOWO poleciala do Bielska Bialej (lezy tam od srody!) a nie do Krakowa. Jako ze dostawa w sobote jest drozsza, powiedziano mi ze bedzie chyba dopiero w poniedzialek i zeby sie nie denerwowac bo w koncu co oni moga na to poradzic, POLECAM kuriera OPEK. Takiego Hardcore to wam nawet Poczta Polska nie zapewni. A co do przesylek to- Vitez - list priorytetowy z Katowic do Krakowa idzie rowniez do mnie TYDZIEN... wiec moze sie zdarzyc , ze i wasze listy beda mialy rozne opoznienia. No coz... poza strajkiem pracownikow PP niewiele wiecej mozna oczekiwac. Zreszta zaczyna sie po maly przekonanie (nie tylko moje) kurierzy udowadniaja ze prezentuja podobny poziom uslug. Szkoda ze cala wine ponosza uzytkownicy jak my a nie sama firma swiadczaca uslugi transportowe.
Sorry za maly OT!
Acha! Pamietajcie zeby w tym malym odbiorniku zdjac folie ochronna z baterii w srodku! Jest tak malutka , ze prawie jej nie widac! Zarowno ja jak i JanuszBody nacielismy sie i bylo zgrzytanie zebami ze nie dziala! Folia na baterii sprawia wrazenie ze po prostu tam musi byc, a nie ze ja trzeba usunac :) A poniewaz nie dostaniecie instrukcji podpowiadam zeby uruchomic odbiornik to trzeba przytrzymac guzik przez jakies 3-4 sek. (Tez nie kazdy wiedzial! ) Tak samo sie to wylacza.
O fajnie... właśnie jedzie do mnie z Gandalfa z Łodzi książka OPEKiem - specjalnie wziąłem kuriera by nie szło Pocztą... ciekawe gdzie pojedzie :roll: .
Btw paczka się znalazła zanim reklamację zgłosiłem - dziś awizo się pojawiło... 2 dni przed ostatecznym terminem...
pewnie byla przypadkiem na drodze do Bielska ;pCytat:
No i nie ma co się bać - przesyłka OPEKiem z Łodzi do Wasrzawy dotarła błyskawicznie i kontakt z kurierem bezproblemowy.
W moim pilocie nie było tej folii, więc na siłę jej nie szukajcie ;)
I mały OT: UPS w zeszłym tygodniu przestał obsługiwać klientów gotówkowych :roll:
No jak widac roznie to wyglada. Ja pisalem o folii baterii, co w sumie prawidlowo bo jesli jest zdjeta to automatycznie zaczyna sie pobor mocy.
Napisalem tez w celu ze jesliby sie zdarzylo ze komus nie zadziala, to zeby najpier sprawdzili baterie czy nie ma oslonki zanim beda pisac do Viteza ze cos nie tak :)
Jedyny minus tego samozadowyzwalacza to taki , ze jak 5 osob z nimi uda sie na koncert i przypadkowo 2 beda mialy te same ustawienia to zaczyna sie wzajemne wyzwalanie aparatow :) Niby kombinacji 16 (4 do kwadratu) ale jak kilka osob zaczyna kombinowac zeby miec "wyjatkowo" ustawiony to juz sie zdarzalo ze te wyjatkowe ustawienia to byly "wiekszosciowe" :))) Polecam uzytkowanie na zlotach CB:)
BTW, masz Vitez jakieś informacje, na jakim etapie jest transakcja?
A mogłem eskortować ten szmal...:arrow:
I przesyłkę z powrotem... :idea:
:-x
Wiesz co Vitez - generalnie jest tak ,ze strzelasz z reki ale... nie dawniej niz 5 dni temu widzialem goscia, ktory uzywal tego na koncercie na statywie. obracal glowice wyciagal zooma mniej czy bardziej a w reku mial tego pilota! Zagladal w wizjer a drga reka wyzwalal migawke. Ja akurat ostatnio tego uzywalem na statywie przy namiocie bezcieniowym. O wiele latwiej bylo mi naciskac guzik w pilocie niz lapskiem na spust migawki:) Jak widac zastosowania moga byc rozne.
Jesli ktos nie zalapal sie juz na liste Viteza, albo sie wypisal a teraz zaluje to wlasnie na alledrogo pojawily sie wyzwalacze:
1. http://www.allegro.pl/item271266209_...0d_40d_5d.html
2. http://www.allegro.pl/item271917400_...6_kanalow.html
Albo... hehe..mozna i pokusic sie o oryginalny Canonowski
http://www.allegro.pl/item275908621_...aty_gwar_.html
pozd.
A ja jeszcze czekajac na prezent mikolajkowy zapytam o uzytkowanie tego cacka:
1. tryb bulb na jakiej zasadzie dziala, czy mozna jakos przycisk zablokowac, czy poprostu trzymamy wcisniety guzik dopuki nam palec nie odpadnie, albo blokujemy zapalka?
2. Sam odbiornik rowniez posiada przycisk, czy zatem moze on pelnic tez funkcje jak pilot na sznurku? Tzn, czy moge tez nim wyzwolic migawke?
Przesyłka dziś wyruszyła z Hongkongu do UK, tam będzie ok śr/czw czyli w piątek pewnie ruszy do Polski = pod koniec przyszłego tygodnia o ile Poczta Polska się sprawi powinny dotrzeć przesyłki do indywidualnych odbiorców.
dluzsze czekanie - wieksza radocha ;)
na pocieszenie w poniedziałek przyszła sherpa 600R :)
Coś wiadomo o transmitterach? W sensie kiedy będą? :D
4.12 opuściły Hongkong... idą firma kurierską EMS i to chyba błąd sprzedającego. FedExem podobno w 2-3 dni dochodzą a ci co... statkiem płyną czy jak? :? .