Kurde...
Trzeba by się tam wybrać i zagadać z cieciem.
Dysponując przy okazji kartą przetargową w objętości 0,5l.
Wersja do druku
zgadza sie, da sie tam wejsc po rozmowe z cieciem, trzeba tylko trafic na tego wlasciwego ciecia bo z tego co wiem to ten "niewlasciwy" za cholere nie wpusci.
odezwal sie do mnie ostatnio ktos na gg i opowiadal jak wpakowali sie tam przez jakis plot i ciec ich przylapal i opierniczyl dlaczego nie przyszli do niego bo by ich wpuscil przez brame... :)
organizujcie sie..... ja od 23.09 jestem w Poznaniu i gdyby co to nie omieszkam dolaczyc...
Proponuję iśc za ciosem i umówic się na najbliższą sobotę.
Spróbuję zorganizowac jeszcze jakieś obiekty biologiczne ;)
Jak nie trafimy na właściwego ciecia, zawsze można podskoczyc do bazy rakietowej...
no ja w najblizsza sobote to bede gdzies pomiedzy Stambulem a Göreme.... chyba ze na poranny samolot do Poznania i po poludniu wracam :)
umowcie sie na "po 23.09" mowie Wam.... na pewno pogoda bedzie duzo lepsza ;)
Rok temu to zdaje się umówiliśmy sie na niedzielę...ten łikend mi nie pasuje bo będę na ślubie, ale przyszły czemu nie :mrgreen:
Tak patrzę na niedziele po 23, i jakoś tego mało we wrześniu zostało :)
Ale faktycznie, niedziela brzmi lepiej.
to może i ja się dopiszę :) coś ostatnio aparat mi się zakurzył ;) ...
Również jestem zainteresowany.
Dwie niewiasty chętne do zapozowania w rzeczonych obiektach już są.
I na tym nie poprzestaję!
No wreszcie coś się dzieje :) Jasne że idę.
A w tą sobotę jest plener w Krajkowie http://www.fotograficzni.pl/viewtopic.php?p=2954#2954.
W niedzielę też się piszę. Ile będzie osób i ile panien jest potrzebnych ? :)
Ile osób - deklaruje się ok 10, więc może 5 przyjdzie :)
Obawiam się że towarem najbardziej deficytowym okażą się trzymacze blend :) Chociaż też może kogoś nagram...
Może być zacnie.
@Qbexus - w tą sobotę będę w Katowicach. Chyba. Albo gdzieś między Katowicami a Poznaniem. Tak więc siłą rzeczy odpadam.
hmm... zastanaiwam się, ale... 1) będę jedyną dziewczyną (?)
2) czy ktos oprócz mnie będzie miał poniżej 20 lat?
Jak już Wats0n pisał będą dziewczyny co prawda w charakterze modelek ale jednak dziewczyny :) niestety nie napisał ilu letnie ale o to nie wypada pytać :) Jak chcesz mogę syna zabrać :D
właśnie sie dowiedziałam ze weekend 26-28 u mnie odpada, jestem w tym czasie w górach świętokrzyskich.. ;/
ja tam bym się na Twoim miejscu cieszył z tych gór. Same ładne zdjęcia można przywieźć. :)
Tak góry są świetne mają tylko jeden feler wszędzie jest cholera pod górkę :)
ciesze się, ciesze, zwłaszcza, że jadę tam z członkami poznańskiej AK - do AK właśnie w górach Świętokrzyskich :) ( spodziewajcie się zdjęć na CB)
Czyli reasumując...niedziela 28 września tak ?? No to w takim razie i ja się piszę :-D
no i wrocilem... brod, smrod i pelno kotów..... (turkow i turystow tez... :P )
ustaliscie moze juz miejsce ?
Czekałem, aż zabierzesz głos po powrocie.
Moja wizja wygląda następująco:
if dobry_cieć=1 then goto gorzelnia
else goto baza_rakietowa
może być? ;)
gorzelnia jak najbardziej ale co do bazy to bym sie zastanawial... mam watpliwosci czy jest to dobry plener fotograficzny... tam w sumie nie ma nic ciekawego z punktu widzenia fotografa (urb-ex itp jak najbardziej ale fotograficznie telen jest ubogi)
pomysle nad innymi opcjami i dam znac
Ok, pomyśl nad planem B.
Tymczasem, oficjalnie ogłaszam co następuje: na chwilę obecną zorganizowałem 3 (trzy) niewiasty zainteresowane ubarwieniem nam tych surowych i mrocznych kadrów. Ponadto pojawi się znajoma para, która co prawda zdjęć nie robi, ale za to bardzo lubi wszelakie urbany.
No i?
Mamy jeszcze tylko 2 dni.
No ja się piszę, ewentualnie +1.
Ja rzecz jasna też się piszę...czekam na szczegóły czyt. miejsce i czas :)
miejsce 1: Poznań, rozlewnia
miejsce 2:
a) baza kolo Kornika
b) niedokonczona rzeznia kolo Poznania (+ jakies zabudowania)
http://www.urb-ex.pl/galeria-2008_03_15_rzeznia
c) swarzedz
- mleczarnia http://www.urb-ex.pl/galeria-2008_01...edz_mleczarnia
- fabryka mebli
baza tak jak pisalem srednio ciekawa.....
rzeznia... taka sobie, ciekawsze byly te budynki obok bo zachowalo sie cale biuro razem z papierologia ale ostatnio ktos tam posprzatal
swarzedz... mleczarnia super ale mozna spotkac lokalsow, fabryka tez super ale przy wiekszej grupie osob moze byc problem z wejsciem... (dosc widoczne z ulicy... raz sie natknalem na psi partol)
ja stawiam na swarzedz....
Będzie nas, za przeproszeniem, cała kupa, tak więc localsów bym się specjalnie nie obawiał. Może nawet zorganizuję ochronę policyjną :)
Mi to wsio ryba :) tylko dajcie znać co gdzie i kiedy bo jako ojciec a czasem matka muszę planować wyjścia :D
qtek +1 niewiasta....
jezeli ma byc tyle osob to moze wybrac jakies ustronne miesjce....
cisza i spokoj coby nam nikt nie pzreszkadzal :D
no i wlasnie dlatego np. fabryka mebli w swaju moze byc kiepskim pomyslem...
jest to miejsce dosc widoczne z ulicy (a nawet dwoch) i kupa krecacych sie tam ludzi moze sprowokowac niewskazane zainteresowanie... aczkolwiek obiekt wart odwiedzenia... zobaczymy jak to bedzie z ta liczebnoscia....
A zwiedzaliście już może tzw. "wolne tory"? Praktycznie w centrum miasta i jest trochę "pustostanów"
Dwa razy się przymierzałem, ale sokiści i menele się tam snuli.
Po ostatniej fali pożarów ta lokacja może być nawet baczniej obserwowana.
Zrobiłem sobie przechadzkę tamtędy ponad rok temu (niedziela), niestety na szybko, i sokistów nie było a tubylców niewielu i nieagresywni (spotkałem raptem dwóch gości opiekających parówki nad ogniskiem:), możliwe że dużo zalezy od tego, którędy się tam przedzierać (jest kilka ścieżek przez krzaczory na wildzie).
No to jak, konrety ! Watson zarządź, gdzie i o któej.
Ja mogę zaproponować, żeby hardkorowcy się spotkali już wcześniej, ok 7.30-8 na rynku, zakłądając, że rano będzie taka mgła jak dziś i wczoraj :)
Ja będę po weselu, ale co tam, zapałki w oczach i heja :)
Koncepcja z mgłą mi się podoba.
Niechaj będzie 7.30 dla pierwszej grupy. Meteo zapowiada, że mgła nie zawiedzie. Poza tym - bedzie zachmurzenie, więc robienie zdjęć w południe nie stanowi problemu.
Z całą ekipą proponuję umówić się o 9:30-10
Kto może, niechaj samochód bierze.
Pojedziemy kolumną (Canli prowadzi) do mleczarni albo Swarzędza.
Jako lokalizację spotkania również preferuję rynek - na pierwszy rzut można uderzyć do rozlewni, chyba że Canli nas ostatecznie zniechęci :)
Rezerwujcie więcej czasu, to ma być owocny wypad!
(sam będę po wieczorze kawalerskim...)
EDIT - poprawiłem
Nie no, jak pierwsza grupa o 8 to reszta chyba troche wczesniej, nie planuję biegać czterech godzin po rynku :)
Ok, niech będzie 9:30-10.
Do większości mam kontakt telefoniczny, ale jakby co to podaję numer:
Dobra, niech będzie tak:
Spotykamy się o godz. 10 przed Ratuszem.
----->
Są chętni na rynek we mgle o 8 rano ?
Watson -> będą jakieś panny w końcu ? :)
Będą, będą. Tylko nie wiem czy dwie czy trzy jeszcze (miały być 4 ;))
Dobra..Ratusz nawiędzę jutro a o godz. zadecyduje moja córeczka...tzn. godz. kiedy się obudzi a przy okazji i mnie ;) Powiem tak..na pewno przed 9:00 :D
jakims cudem pominalem ten wątek w moim przeczesywaniu forum.. i niestety nie dam rady na jutro. a szkoda..
musze uwazniej czytac i czekac na kolejne propozycje. sam moglbym jedna, jak nie dwie dziewczyny wziac ze soba.
Pomimo znacznych pokładów dobrej woli żadnej cholernej mgły nie widzę...
Ale słowo się rzekło.
Będę o 8.