Luszczy sie... stary jakis musi byc ;D Juz czynnik antyzlodziejski nie jest pozadany?
Wersja do druku
Luszczy sie... stary jakis musi byc ;D Juz czynnik antyzlodziejski nie jest pozadany?
Kupiłem w http://www.foto-raj.pl/ (Przeźmierowo k.Poznania) za 3700 zł.
Czekałem bodajże 5 dni.
Ja zaczynam zabawe z lustrzankami (wcześniej kompakt) także nie napisze wam wiele na temat 350D, dla mnie przesiadka z kompakta minolty to szok jakosciowy, choc juz mnie denerwuje ze kitowy obiektyw mydli :)
Pozdrawiam
Czacha - mnie się wydaje, że materiał na obudowie 350-tki działa jak delikatny papier ścierny: z jednej strony zapewnia dobre trzymanie - aparat nie wyślizgnie się tak łatwo z ręki, z drugiej - delikatnie opiłowuje paznokcie - taki "menikir" :D Ale po przetarciu szmatką raczej nie ma śladów...
A moj znajomy TIP pisal ostatnio, ze przywiozl trzy sztuki 350D i jeden sie zepsul po zrobieniu paru zdjec, nie znam szczegolow, ale trzeba bylo wymienic aparacik.
o niczym to nie swiadczy - w sklepie przy kazdej dostawie sprawdzamy kazdy aparat po potrafia przyjechac nowe, juz nie dzialajace aparaty... i nie ma znaczenia czy jest to mju mini, A200 czy 20D..Cytat:
Zamieszczone przez mcdenko
No to przejedz delikatnie paznokciem po korpusie 10D, zostaja biale smugi az milo. Identyczne wlasciwosci scierne mial rowniez np dynax 7, rysowal sie az milo ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
moze to dlatego tak sie w oczy rzuca ze 350'tka jest mala i nie sposob nie jezdzic po nim paznokciami? mialem 7 dynaxa... mam 10tke.. i nie ma tego problemu... wychodzi dopiero jak specjalnie przejade... ale i tak nie jest to tak widoczne jak w 350D..
i naprawde to w niczym nie przeszkadza, poza tym ze w sklepie na polce zle wyglada.. ;)
Ponieważ rozmowy toczą się na temat 350D to ja zapytam jeszcze raz o kartę do niego - wg testów: http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-7699 różnica prędkości pomiędzy SanDisk-iem ultra 2 a Extreme 3 jest minimalna, chociaż wg producenta pierwsza zapisuje 9 MB/sek a druga 20 MB/sek - czy to wynika z niemożności apratu do zapisywania z prędkością powyżej 5 MB/sek? Jestem "w krzakach" z wyborem pamięci - SanDisk wg zaprzyjaźnionych fotografów potrafi być podobno kapryśny, szybszym rozwiązaniem od SanDiska Ultra-2 (9 MB/sek) jest Pretec (12 MB/sek) a dzisiaj znalazłem ciekawy produkt Apacera: http://www.apacer.ab.pl/produkty.php?id=photosteno2 (15 MB/sek) ... i bądź tu mądry ...
Bo powyzej pewnych predkosci nie da sie juz skrocic ze wzgledu na to, ze nie zawsze zapis jest czysto ciagly jak w testach ogolnej przepustowosci.
Po drugie mierza czesto czas od zrobienia zdjecia do konca zapisu, a nieco czasu wtedy zajmuje rownierz obrobienie zdjecia przez aparat i karta na to nie ma wplywu.
Wniosek i tak jest taki ze nawet jak nie wykorzystasz predkosci w aparacie to potem w domu przy zrzucaniu...
Spójrz na wyniki w innych aparatach. Np. w 300D transfery 0.9-1.3MB/sec. Z tą prędkością jak widać większość kart nie ma problemu. To samo 10D czy D60. Natomiast 350D jest w stanie puścić na kartę 4-6MB/sec. Więcej nie bo to już ograniczenie sterownika. W niebieskiej rubryce różniice w zapisie jpeg sa pomijanie małe, więc po co przepłacać na kartę która może 20MB/sek jak aparat i tak tego nie jest w stanie użyć. Natomiast dobrze miec taką przy której aparat nie będzie musiał zwalniać zapisu.
Wybór należy do ciebie :)
wiem, ze sie czepiam, ale jak zaczalem to czytac to na poczatku nie bardzo wiedzialem o czym piszesz, dopiero pozniej zrobilem ROTFLCytat:
Zamieszczone przez Pio35
Np po to zeby czytnik mogl sobie jej predkosci pouzywac i uzywac jej nie tylko w aparacie ale tez i jako dysk przenosny... ja tak uzywam obu moich kart 80x 8)Cytat:
Zamieszczone przez Pio35
Tak to jest jak sie śpi tylko 3 godz.Cytat:
Zamieszczone przez gonzo44
Poprawiłem :)
Naprawde, trzymanie jest bez nadziejne - bez gripa to raczej sie nie opłaca kupować, choć o tak grip nie doda miejsca na rekojeści bo mnie się paluchy tam nie mieszą a do największych nie należą...
Jeśli to nie jest problem to zdjęcia wychodza bardzo dobre.
A ja testowo do 350D dołożyłem gripa i hand strapa i jest ql ;) Owszem, nie jest to ideał, ale mnie teraz nie przeszkadzałby już ten niezbyt szczęśliwie wyprofilowane body.
Tiberek, jesli mozesz to wrzuc kilka fotek 350 z gripem najlepiej trzymanego w rece tak zeby mozna bylo zoabczyc jak to wyglada. Z gory wielkie dzieki
Pozdrawiam
Paweł
A to chwilę poczekasz, bo 350D wróciła do właściciela, który własnie taki zestaw zmajstrował dla siebie za moją namową. Ale prawdopodobnie lada moment zduplikuję sobie taki zestaw, więc wystawie fotki (jak zdobę w PL gripa :? tamtem komplet przyjechał z USA)
No wlasnie , u nas wszystko z opoznieniem. A jakie miales wrazenie o tym gripie, czy jest solidny i dobrze wykonany bo o gripie do 20D rozne sluchy chodzily.
Pozdrawiam
Paweł
Prośba do wszystkich, którzy mają 350D - sprawdźcie proszę jaki macie akumulator u siebie - Mój NB-2LH jest na 7,4V i 720mAh (myślałem, że jest 1000 mAh) - kupiłem na Allegro 1000mAh 7,2V PREMIUM GOLD - czy mogę go śmiało włożyć?
ad bateria 1000mAh: to źle myslałeś bo to jest wszędzie opisane, że taka jest oryginalna bateria. co do tej drugiej to wkładaj baterię... nie dalej jak 2 dni temu o tym cały wątek był, ehh...
ad grip: wyglądał ok, nie czułem luzów (nie testowałem go na obecność luzów, po prostu było ok)
Masz rację, jednak tamten wątek za jakiś czas zniknie z "widoku" a ktoś, kto ma 350D przeczyta cały ten wątek i będzie miał wszystkie informacje, więc proponuję nie zakładać dodatkowych wątków o 350D i skupić się na jednym, w którym będą wszystkie informacje :)
PS Taki mały FAQ - Wszystko o 350D
Nie zniknie z widoku - zostanie w wyszukiwarce i ktos kto wpisze 350D+bateria trafi raczej najpierw do tamtego watku. Duplikowanie informacji prowadzi do rozkojarzenia, pakowanie wielu tematow (choc pod ogolnym szyldem) do jednego worka rowniez. Wiec jesli jest juz oddzielny watek o bateriach w 350D (tak jak jest oddzielny watek o bateriach np do 20D :p ) to tam powinna sie toczyc dyskusja na temat tych nieszczesnych woltow - w bardziej sprecyzowanym tematycznie watku.Cytat:
Zamieszczone przez ToMo
OK - postaram się poprawić i częściej korzystać z wyszukiwarki ...
Mój oryginalny też jest 720mAh, na allegro również kupiłem 1000mAh - wszystko jest okCytat:
Zamieszczone przez ToMo
POZDRAWIAM!!
jak ktoś chce EOS350D to mogę sprzedać , mówię o sprzecie nowym z gwarancją Canon Polska itd
Ja mam firme informatyczną .....i jeden z dystr. sprzedaje Canona a mam u niego dobre rabaty
ostatnio cena za Kit to ok. 3600,-
warunek gotówka i odbiór z mojej firmy w warszawa
pozdrawiam
ostatnio cena za Kit to ok. 3600,-
warunek gotówka i odbiór z mojej firmy w warszawa
[/QUOTE]
a z gripem za ile?
cena brutto? gdybym kupował to na fakturę
a może jakiś inny sprzęcik (np. 300D lub 20D)?
no_kya
a patrzyles ostatnio na allegro? Cena za body zeszla do 2990; kit 3400.Cytat:
Zamieszczone przez toni
Witajcie po dłuuugiej przerwie... :)
Miesiąc temu sprzedałem D30 jeszcze po dobrej cenie, a dziś rano mnie naszło bardzo poczytać o tym nowym Canoniku o którym tu mowa, czytam sobie na DP i u Stevena... i nie moge wyjść z podziwu dla szprzętu za tak marne grosiki! nie myśląc długo zadzwoniłem do 2 kolesi z Allegro z Poznania (tam mam najbliżej) i 2h później już trzymałem 350D w ręku!! :D Zapłaciłem za Body 2950zł poza aukcją. Zrobiłem kilka zdjęć i chyba mam to czego szukałem, przyzwoity aparat za śmieszne pieniążki (choć plastikowy :/)... bo przecież porównując niedawne ceny 300D (lub Nikon D70) nie sposób dojść do takiego wniosku.
dołaczam się do podsumiwania z DP: Highly Recommended :)
350D RULES :D
„Śmieszne pieniążki” to rzecz bardzo względna... :roll:
Ja już od pół roku z mozołem odkładam i mam nadzieję że uda mi się wreszcie uzbierać jak dla mnie wcale nieśmieszną kwotę ponad 3000 zł na 350D z kitowym obiektywem... :(
Cała nadzieja w Nikonie :grin: - nie żebym chciał go kupić ale może nowe modele spowodują dodatkowy zjazd ceny 350D? :confused:
Pozdrawiam i gratuluję zakupu, dla mnie ciągle w sferze marzeń... :mrgreen:
tak patrzyłem ceny z Allegro .......aparaty z USA albo albo z EU , gwarancja " u sąsiada na strychu " , w Berlinie lub Bostonie ...ja piszę o sprzecie Canon Polska gw. faktura itd
Bat. Grip jeszcze oficjalnie Canon polska nie dostarcza ( rozmawiałem dziś z reg. przedst. ) bedzie po 20-25 bm...
A jak macie wątpliwości co i jak ( dot. gw. amerykańska w Polsce ) to zadajcie sobie pytanie dlaczego w Polsce nie ma promocji na CF i upust cenowy od akcesoriów .....a w całej "starej" europie jest....a co więcej wystarczy mieć adres w starej europie ....
pozdrawiam
....Ale to MY musimy wziąć za "du..pe" canon Polska...bo tu drożej i gorzej...
Czyli sprzedawcy piszacy na allegro ze realizacja gwarancji jest w polskim serwisie klamia? Mowie o tych z bardzo atrakcyjnymi cenami.
jak jest gwarancja europejska , wszystkie dokumenty (dok. zakupu ) , wpisy ,to tak......ale te z USA i inne NIE !!!
A ceny Amerykańskie są bajeczne .....
a co do cen to w europie tylko w niemczech są lepsze zakładając , że porównujesz ceny dystrybutor - dystrybutor ( kwestia niższego VAT ).....a nie np. cenę niemieckiego MM i polskiego dystrybutora ......tam cena w MM bedzie wyższa...
szkoda u Nas nie a w 14 krajach EU jest promocja na CF 256MB i upust na dodatki...
....Widziałem takie zestawienia cen Canona w Europie na obiektywy ....
pozdawiam
Czyli co myslec o body za mniej niz 3000, ktore w opisie ma "12 mies. gwarancja realizowana w Poslce"?
Ciekawe tez czemu w Polsce gwarancja jest tylko na rok a w EU na dwa lata?
Sukces !!!Cytat:
Zamieszczone przez pio35
Dziś doszedł list z promocyjną pamięcią 256MB SanDisk-a.
Od momentu rejestracji mineło 10 dni.
Miły prezencik ze strony Canona :)
kurde u mnie tez nic nie bylo na pudelku :[ dystrybutor Eurokolor aparat kupiony z polska gwarancja na faktureCytat:
Zamieszczone przez Pio35
Cytat:
Zamieszczone przez Pio35
Ja tez otrzymalem karte po jakis 10 dniach ... z Holandii :D
Bo serwis Canoniarski realizuje na Żytniej eurogwarancje przez 1 rok, a krajowe przez 2 lata. W błąd wprowadzają ci sprzedawcy, którzy sprzedają aparaty z eurogwarancją i piszą, że 2 lata w Polsce ważna..Cytat:
Zamieszczone przez gonzo44
jak wygląda ten kupon , może jakiś skan ???.....a może cos wyprodukuje
pozdrawiam
Widocznie z Holandii wysyłają, bo ja również stamtąd dostałem.Cytat:
Zamieszczone przez AGO
Najlepszy był mój adres:
Imię i nazwisko
ulica
kod i miasto
POLAND
United Kingdom
Dobrze że pocztowcy się połapali :)
Kupon nie taki istotny co kod na tym kuponie.Cytat:
Zamieszczone przez toni
Logujesz się na www.canon-cig-promotion.com/ wpisujesz co trzeba i czekasz na przesyłkę.
a moze to wystarczy sie zarejestrować i podać serial aparatu ???? Rejestrujecie sie na UK ? :) Bo PL tam nie widac :)
Ech...Cytat:
Zamieszczone przez toni
http://www.bizrate.com/digitalcamera...__sort--7.htmlCytat:
Zamieszczone przez FotoZiutek
Cytat:
Zamieszczone przez Jarl Bjorn
tu niby taniej ale jakieś to podejrzane
http://www.amphotoworld.com/results....&sort=4&page=2
8-) stolo 8-)
Czemu podejrzane?
Troche ponad 1500PLN, super cena :-)
Czy ktos sie orientuje dlaczego robiac zdjecia w trybie RAW otrzymuje pliki cr2 o wielkosci okolo 8mb, a robiac w RAW+JPG wielkosci okolo 11mb? (oczywiscie dodatkowo jest jpg o wielkosci okolo 4mb).
Sa, sa... ja na wten przykład :-)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Pozdrav
Teraz juz sa, a zauwaz date postu muflona ktorego cytujesz :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez Lutek
Witam,
nie mam zupełnie z tym doświadczenia,
czy ktoś by mógł przyjrzeć się skanowi "gwarancji i dowodowi zakupu":
http://mroczna.bdziungwa.eu.org/gwarancja.jpg
Czy to jest to czym być powinno i czy czegoś temu nie brakuje poza danymi, które trzeba wpisać ?
Gomez
nie wiem ja bym z takimi papierami nie kupił.....
studiowałem w niemczech , bywam , serwisuje samochód .....i dla nich to problem zmienić datę o 1 dzień......a juz nie wypisać papierów
pozatym na gwarancji nie ma chyba stempla....
i jeszcze jedno jak się cokolwiek kupuje zawsze jest fiskalny paragon , to nie to co u nas tam kasa fisk. to podstawa firmy
Ale wszystko i niemcy się zmienia , np. w berlinie na sarlottenburg ....przechodzi wiele...
ale poradzę Ci jedno na może zapytaj serwisu Canona ???
pozdrawiam
Tylko ciężko przedstawiać serwisowi Canona niewypisaną kartę gwarancyjną :-)
Pomijając tańszą cenę - ta 24 miesięczna gwarancja, nawet jeśli ostatnie 12 miesięcy poza granicami, jest kusząca...