nie ma za co...ciesze się, że mogłem pomóc...
Wersja do druku
nie ma za co...ciesze się, że mogłem pomóc...
Ale miałem młyna. W tym linku jest link do Firmware i oczywiście go zasysałem, w połowie pobieranie dopiero się obudziłem że to do 20D. Ciekawe jaki bym miał efekt. 420D?
Witam,
Czy ktos z Was wie co bedzie gdy do 400D wgram firmware od 5D?????????
Zainstalowałem softa 1.1.0 w 400D bez żadnego problemu. To tak dla potwierdzenia jeżeli ktoś by się skusił. Zauważyłem że lepiej pracuję autofokus z Tamronem 28-70 2.8f.
Pozdrawiam.
Panowie, mam pytanie. Ostatnio strasznie długo trwa u mnie rozpoczęcie zgrywania zdjęc bezposrednio z aparatu, tj. czas od podłączenia korpusu do pojawienia się aparatu w systemie. Wcześniej to była kwestia kilku/kilkunastu sekund, a teraz nawet przy paru fotkach na karcie trwa to nawet do kilku minut. Podjerzewam wlasnie ten nowy update i zmiany w protokolach transmisji. Czy ktos jeszcze ma podobne objawy ?
Jeżeli z body zgrywa się szybciej i wygodniej to albo mamy inne rozumienie komfortu pracy albo masz skopany czytnik...
Eh, nie ma jak soczysty offtop, nie ? ;P
Panowie, ja nie pytam o poradę, czym zgrywac, tylko czy zauwazliscie wydluzenie czasu negocjacji aparatu z kompem. Czytajcie ze zrozumieniem i odpowiadajcie na temat...
Jezeli juz musicie potrollowac, to owszem, majac jedna karte prosciej jest podlaczyc aparat i kliknac w eosutility, niz wydlubywac karte z aparatu do czytnika, tworzyc katalogi etc. Oczywiście każdy lubi inaczej i ma do tego prawo.
A roznice w predkosci transferu akurat mam gleboko w ....
softu można używać tego samego do zgrywania z czytnika, chociaż są lepsze ...., a kupując dobry czytnik oszczędzasz czas... zgrywając bezpośrednio z aparatu osiągniesz transfer na poziomie 3-5 MB, ja na czytniku mam transfer rzędu 12-15 MB ...
Wiem, ale nie o to pytałem ;)
Tyle ze czasem odpowiedz nie na temat jest rowniez proba dobrej rady jako rozwiazanie (choc nie bezposrednie) twojego problemu. A dobre rady zawsze w cenie. Jesli uznajesz probe dobrej rady za trollowanie to nie zdziw sie jak kiedys ludzie w ogole przestana ci pomagac, bo taki poziom wdziecznosci (znaczy masz to w ...) prezentujesz. EOT.
W .... mam transfery, a nie pomoc. Faktycznie, na takie argumenty to tylko EOT i buzi buzi :P
Czy to prawda ,że wersja 1.1.1 jest po polsku ?
ano prawda:
http://canon-board.info/showthread.php?p=367411
ktoś już instalował 1.1.1?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no dobra zainstalowałem ten 1.1.1 język polski jest ;D ale jakoś od angielskiego nie mogę się odzwyczaić, heh.
wreszcie Canon zauważył polskę nie tylko chiny
przyjemny gest.
update 1.1.1-wgrałem (działa poprawnie)
ale przyzwyczaiłem się do angielskiego i z polskim menu jest troszkę śmiesznie
o calkowicie przegapilem!!! jak to sie moglo stac? :P
Działa i jest ok, mnie tam wcale nie śmieszy, a cieszy.
mnie tez nie smieszy, wlasnie "update"-uje :)
A tak swoją drogą to ciekawe co wyrzucili bo do tej pory było 15 języków które wypełniały cały wyświetlacz (w trzech kolumnach po 5). W sumie to miła zmiana bo zawsze mnie denerwowało dlaczego jest rosyjski a my Polacy traktowani byliśmy gorzej. Nie zebym miał jakąś awersje do rosjan ale zawsze miło jak jest w ojczystym języku. Osobiście to też nie wiem czy będę przechodził na polish :confused:
Dziwnie z tym polskim ale wygodniej. Jakbym nie zajrzał na forum, to bym się nie dowiedział i o to chodzi : ) Dzięki
No właśnie gdzieś tam, ważne że zmieścili i konfliktu międzynarodowego nie będzie. A że z polskim menju lepiej.., trudno wśród polaków z tym twierdzeniem dyskutować. Jest po naszemu i chwała "Armacie" za to!!! ;)
Zaraz wyłażę z roboty i updatuję to się sam przekonam jak to wygląda. Ciekawe czy jakieś "kwiatki" tłumaczeniowe się znajdzie :mrgreen:
Na początku faktycznie trochę dziwnie wyglądal ekranik z polskim menu /przyzwyczajenia w pewnym wieku :-(/. Jednak polski soft znacznie ułatwia pracę i należy się tylko cieszyć :-).
heh, wiedziony ciekawością, bo dotąd v 103 mi nie przeszkadzało, zainstalowałem 111.
Faktycznie jakoś dziwnie z PL menu... ale pewnie sie przyzwyczaję.
Mam nadzieje, a jeszcze nie testowałem, że poprawi się szybkość AF :)
Pytanie do znawców: czy firmware ma wpływ na FF/BF ?
W kontekście tej aktualizacji.
a ja mam pytanie do tego firmware'u 1.1.1 czy jest to tylko nowy język czy też zawiera w sobie wcześniejsze uaktualnienia. Pytam bo mam narazie 1.0.4 i nie wiem czy wgrywac od razu 1.1.1 czy wgrywac po kolei??
Firmware 1.1.1 zawiera wcześniejsze uaktualnienia i nie musisz ich instalować.
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6375
Pozdrawiam
Wszystko chodzi dobrze,nie zauważyłem żadnej różnicy oprócz języka naszego ojczystego który wygląda teraz co najmniej dziwnie po tym jak się przyzwyczaiłem do english :]
Zawsze warto robić update, bo jest szansa, że poprawili przy okazji jakieś drobne niedociągnięcia.
Co do spolszczenia, to jest niestety microsoftowo-siermiężne. Zamiast wziąć kogoś kto ma pojęcie, wzięli tłumacza... I np. po włożeniu pustej karty dostajemy komunikat: "Brak obrazów". Nie wiedziałem, że jestem malarzem :lol:
Malujesz światłem po matrycy.., nie wiedziałeś? ;)
czy mógłby mi ktoś napisać jak pobrać update do aparatu PO POLSKU? bo na stronie jest nietstey wszystko po angielsku, zna znagielski ale nie na tyle dobrze by ryzykować w czymś takim jak instalowanie nowegi firmwale do aparatu, bardzo proszę
ja równiez dołączam się do prośby :)
http://web.canon.jp/imaging/eosdigit...e+and+download
I wybierasz interesującą Cię opcję:
* Firmware Update Version 1.1.1 (for Windows extraction)
* Firmware Update Version 1.1.1 (for Mac OS extraction)
a tutaj info jak toto zainstalować:
http://canon-board.info/showthread.p...006#post368006
W tym poście jest wszystko :)
http://canon-board.info/showpost.php...61&postcount=5
Z tą uwagą, że w 400D wybierasz nie tryb Av, tyko P
Chyba dlatego że w trybach automatycznych nie ma możliwości dostępu do opcji Firmware w menu ( tak mi się wydaje )Cytat:
Napisał korona-pl
Dlaczego? - nie wiem...
kurcze nie mogę znaleźć opcji w eos utility do wgrania nowego softu na CF przez usb. nie mam czytnika a chciałbym zrobić aktualizacje, niektórzy pisali że się da może podpowiecie jak?
poszło, faktycznie że przyzwyczajenia robią swoje, polski się wydaje jakby obcy;)