załóż sobie osobny temat jak chcesz o tym dyskutować!
Wersja do druku
załóż sobie osobny temat jak chcesz o tym dyskutować!
Szkoda, że parę osób zapomniało usunąć EXIFa.
Dla mnie w pierwszym zestawie, jest kilka ciekawych, w drugim zandego.
To i ja cus o fotach. zestaw 2 -Zdjecie nr 1 - Super fota, fajna i wogóle, tyle że nie za bardzo widze powiazanie z tematem battla. Po zakonczeniu prosilbym autora o interpretacje.
Interpretacja?
Wg mnie: samotność jest równoznaczna z niemożnością bujania się.
to wtedy chyba mocniej by bylo jakby jedno dziecko czekalo na kogos kto je pobuja ;) Ja mysle ze to samotnosc giertychowa jest, coraz mniej tych dzieci sie na placach zabaw bawi ;)
Zaznaczam, że się nie znam, więc to jest bardzo IMO.
Mnie z samotnością kojarzą się tylko 1,2,3,5 z pierwszego zestawu.
Przy czym:
1. Zdjęcie fajne, ale nie podoba mi się oświetlenie sceny
2. Zdjęcie fajne, ale jest zbyt oczywiste
5. Zdjęcie fajne, ale nie podoba mi sie kolor i przejścia tanalne, zwłaszcza na twarzy i nad głową
Głosowałem więc na 3.
Pozostałe nie kojarzą mi się z samotnością, więc nie rozważałem ich do zagłosowania.
4. Zdjęcie chyba fajne ale trudno cokolwiek zobaczyć.
To wina regulaminu, który dyskryminuje panoramy :-(.
6. Krzywe i źle skadrowane
7. W przeciwieństwie do 2. nie widzę tu samotności (wiem, że tam jest lustro), może dlatego, że mozaika do tego kadry ciasne. Do tego przepalenia.
Zestaw 2.
1. Zdjęcie fajne, ale przejścia tonalne dziwne no i nie widzę samotności
2. Zdjęcie fajne, ale nie widzę samotności
3. Źle skadrowane (podstawa krzyża prawie styka się z brzegiem), za duża GO.
4. Nie przemyślany kadr, głowa w drzwiach, wieszak na karku, bałagan i za duża GO, ciężko na czymś się skupić
5. Nie widzę samotności (wiem, że tam są łzy)
6. Zdjęcie fajne, ale krzywe i nie widzę samotności.
Podkreślam, że ocena bardzo subiektywna osoby, która nie bardzo zna się na fotografii, chociaż lubi fotografować.
Możecie na mnie napaść za te komentarze.
Mam podobnie jak michalab. W pierwszym zestawie jest ciekawie, w drugim nie głosowałem bo żadne zdjęcie do mnie nie trafia.
Głos padł na nr2 bo ma klimat, jest proste (co mnie, człekowi prostemu bardzo odpowiada), dobrze oświetlone i skadrowane.
Jedynka też mogłaby być fajna, ale nie pasi mi obcięta głowa i wolna przestrzeń pod butem. Pomysł dobry ale wykonanie IMHO trochę mniej.
W nr 3 szkoda, że ptaki sobie w tyłki włażą;)
takie bardzo alkoholowe szkoda że tak często wóda kojarzy się z samotnością. :(
z I gr zagłosowałem na 4 wg. mnie bardzo delikatne i wymowne i nie przez drzewo, choć pewnie o to tu chodziło. Mi wpadła w oko postać daleko chyba samotna tak sobie dopisałem :) wśród tych par na trawie to właśnie tam zobaczyłem prawdziwą samotność. Grupa II to zdjęcie 1 dlaczego???, bo nie wóda :):)
W dwójce w drugim zestawie chodzi chyba o to, że jest tylko jeden kaczorek...
I doszliśmy do finału :) http://www.canon-board.info/showthread.php?t=20685
Ja odpadłem :) zestaw 2 fota 4 . Dziękuję za głosy :)
I ja też odpadłem. Miało być z podtekstem politycznym, z jedną tylko kaczuszką[a powinny być dwie!], miałobyć zabawnie, ale coś mi nie wyszło. Moja fota to numer dwa w zestawie drugim. Dzięki wszystkim za bitwę!
I ja się pożegnałem z battlem. Ale i tak fajnie że ktoś zagłosował na moje foto :p Zestaw nr.1 foto nr.2 :p
Szkoda że odpadło picie z tym w lustrze, bo to był mój faworyt. Z resztą sam miałem taki pomysł :D
A z moich faworytów nie załapał się nikt :(
W finale jak dla mnie nr 3 wygrywa. Niby sa razem ale sami. Ladnie skomponowane.
Czworka jest tez dobra tyle ze gibie sie na prawo + jak dla mnie ma jednak przesadnie za mala glebie ostrosci.
Z tego co zostało ja oddałem głos na nr.5. Czuję ten klimat :)
Jak dla mnie to nr 5 i 6 (tak typowałem w półfinałach), no ale głos poszedł na 5... z wiadomych względów ;-)
No i po finale. Serdecznie gratuluję zwycięzcom :). Moje gołąbki doleciały na 4 miejscu, choć głosy w finale rozłożyły sie tak równo, że mało brakowało, a byłyby 3 pierwsze miejsca i 3 drugie ;)
choroba, w rzece drugi, w samotności drugi ;-P
bardzo dziękuję za tak emocjonującą wyrownana końcowkę, gratuluję wszystkim na podium bo ciasno, gratuluje zwycięzcy i dziękuję za zabawę
no moja fota jest #3. Odziwo wygrałem :) sam sobie pogratuluje w tym momencie jak również i całej reszcie. Fajny był battle i emocje do samego końca :) pozdro
trzeci. Wyjątkowo wyrównana walka była. Gratuluje kolegom z pierwszego i drugiego miejsca :)
Przepraszam za wielkość zdjęcia. źle mi się zresajzowało, i nie zauważyłem jak wysyłałem
Dokładnie to samo chciałem napisać.
Tyle, że ja bym kadrował z miejsca siedzącego (usiadł na siedzisku a nie kucnął przed nim) i trochę większą głębię ostrości zastosował - co by drugą stronę było wyraźniej widać. Jak dla mnie było by lepiej. Bardziej pod 'samotność' by mi to podchodziło, a nie pod zdjęcie huśtawki.
PS. Venio głosowałem na Ciebie od początku. Teraz ino myśle coś ty w Żywcu porabiał ;)
Zielony/masz szansę :) myślę, że huśtawek nie braknie na naszych podwórkach..
Zielony dzióbku ty moj! :D masz u mnie soczek malinowy :mrgreen: a w Żywcu byłem wracając z Korbielowa :)
no a moje zdjecie 3 w zestawie drugim - krzyż...
No jak na pierwszy battle to i tak dobrze, ze chociaz do finalu doszedlem... nikt by sie tego nie spodziewal...:wink:
Dzieki za walke...
Pozdrawiam...
Gratulacje Venio (aha to huśtawka ;-) )
ja rowniez chyle czola :wink: