ej no ale nie mowcie ze 7 to fota zimowa :lol:
Wersja do druku
ej no ale nie mowcie ze 7 to fota zimowa :lol:
tomek dzieki wielkie!! :)
i wam chlopaki ze nikt nie zrezygnowal - tak powinny wyglądać battle :)
... ja juz wiem, która wygra ;)
hyhy no ;)
ale za wszystkie kciuki trzymam!
Słowo pejzaż zyskało nowe wyrażenie, nie mniej kilka zdjęć jest dobrych mam dwóch faworytów.
Tomasz1972 mogłeś podzielić na kolorowe i b&w/gray ale to tylko moja sugestia.
Zestaw 1 , zdjęcie nr 4 - widziałem to zjęcie wczoraj na canon board w galerii jednego użytkownika. Zmieniły się zasady czy nadal w batlle mają być zdjęcia wcześniej nie publikowane?
w drugim zestawie jest 6 zdjęć, a 7 mozliwosci glosowania, moze to nieco dezorientować (pod 7. nie widze zdjęcia)
U mnie w pracy te dwa tez sie nie otwieraja:(
Sprawdze jeszcze wieczorem w domu, moze bedzie lepiej:)
U mnie wszystko dziala.
u mnie też wszystko oki
U mnie też ;)
obie 6 rulez MZ
ja też - choć już pewnie musztarda po obiedzie ...
... fotka 6/2 miażdży głosami swoją grupę
Ok...Cytat:
Z racji na wiek i mały staż na CB użytkownika, który popełnił ten błąd, proponuję mu tym razem darować
W obydwu grupach prowadzą zdjęcia o nr 6 pokazujące klasyczne piękno zimy z mnóstwem śniegu, który w tym roku był tak krótko, że niewiele osób go zauważyło... :)
Fajny temat.... szkoda, że na nizinach nie ma śniegu :( .... a miałem chęc się przyłączyć.
Obejrzałem dwie serie zdjęć... jedno zdecydowanie wybija się... reszta daleko w tyle.
Kilka zdjęć mineło się z tematem...
pozdrawiam i niech wygra lepsze!
Najbardziej widzi mi się 6-tka. M.in. za to, że śnieg jest biały, nie zaś fioletowy, szary czy niebieski ;) Lokalny patriotyzm nakazywał do głosowania na Książ, ale ... jeszcze nie tym razem.
W drugim zestawie także 6. 4 mogło by być nieco ostrzejsze, ale ujdzie.
oj panowie snieg jest taki jakim pokazal go autor - popatrz na snieg o zachodzi lub o wschodzie, popatrz na snieg w miescie, na snieg w cieniu kolorowych kamieniczek - tez pokazesz go na bialo? Snieg w cieniu drzew powinien byc szary i co?
Strzelając swoją fotę w ubiegłą niedzielę miałem tak kiczowatą pogodę, że w ciągu 40 sek. miałem błękitne, szare, granatowe, ciemnoniebieskie niebo a o odcieniach śniegu już nie wspomnę bo za dużo miejsca by to zajęło... a, że autor np. 6 zdjęcia w II zestawie trafił na full wypas pogodę w górach to tylko pozazdrościć bo ja tej zimy jeszcze nie widziałem białego śniegu:/ i kolega Kris75 ma 100% rację...
Pozdrawiam
Mój krótki wywód n/t koloru śniegu podsumowałem takim emotikonem --> ;)
To powinno wszystko wyjaśnić. Nikomu nie zarzucam braków w technice, a każde zdjęcie podoba mi się na swój sposób.
Pozdrawiam
PS. A jako mieszkaniec górniczego (dawniej) Wałbrzycha doceniam przede wszystkim nieskazitelną biel. W moim mieście widywałem już śnieg o różnej palecie barw - od żółtego, po czarny. Biały był tylko przez pierwsze pół godziny ;)
Problem ze śniegiem polega na tym że aby wydobyć z niego szczegóły i fakturę na zdjęciu trzeba mu nadać lekkie zabarwienie, przynajmniej w cieniach :-)
nic nie stoi na przeszkodzie aby pod koniec zimy zrobic battle np. na zimowy reportaz
Fakt. Szczecin jest caly w sniegu. I to nie w jakims blocie posniegowym. Prawdziwym, bialutenkim sniegu :)
poszedł głos na 5 , i powiem szczerze, że byłem nieco zaskoczony wynikami głosowania
... a w drugim zestawie ... no szósteczka bezkonkurencyjna :) BRAWA
Wczoraj byłem w Zielonej Górze, jest mniej śniegu niż u mnie.
Ale dziś od rana jak zaczeło to do wieczora "dosypywało" ;)
tylko temperatura nieodpowiednia sie zrobiła bo topi sie :(
nawet nie wybierałem się w plener bo jakoś nie lubię gumowców
We Wrocławiu ten który napadał to już prawie całkiem stopniał, marne resztki zostały :-(
Własnie zajrzałem na termometr, minus 2
Może potrzyma tak i jutro, to spacerek by sie udał :D
Finałowa sonda :
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=19506
A moim zdaniem, to juz znany jest zwycięsca. Przeciez ta sonda nic nie zmieni. Najwięcej głosów otrzymał .... a reszta była daleko daleko w tyle.
Niech się autor juz cieszy zwycięstwem.
mimo to bardzo dziękujemy za kolejną sonde. Wiem, że nie jest to tak proste jak strzelenie z palca.
A zwycięscy gratuluję :)
Gratuluję również :)
dla mnie zestaw finalowy to dwa zdjecia - 3 i 4. reszta odstaje i to sporo.
zaglosowalem na 4,zeby choc troche walke wyrownac ;)
Czwórka!
Trójka też bardzo ładna, ale dla mnie czwórka.
Czas się przyznać, zwycięskie zdjęcie jest moje :)
Wszystkim uczestnikom dziękuję wspólnego za battla.
A na zdjęciu Karkonosze, droga ze Strzechy Akademickiej do Rozdroża przy Spalonej Strażnicy, po prawej kocioł Małego Stawu.
Serdecznie gratuluję wygranej! :) Super fotka - zresztą od razu wiedzialem że wygra. Moja to ta "druga" ;) - Aleja Generałowej Zamoyskiej w parku w Kórniku. Pstryknąłem ją z samego rana - po obfitych opadach kiedy to zima zajrzala do nas na moment ;). Wstalem wczesnie rano zobaczywszy co sie dzieje za oknem chwycilem za aparat i polecialem w jedyne nadajace sie do pstrykow miejsce :P. Park byl zamkniety wiec przeskoczylem plot i bylem sam jedyny na dziewiczym nie skalanym noga ludzka sniegu :P - porobilem kilka fotek ... niestety scenerii takich jak MacGyver nie mialem ... wiec wybor padl na aleje :).
Dziekuje wszystkim, ktorzy glosowali na moją fotkę i jeszcze raz MacGyver gratuluję :)
jarq. również gratuluję, świetne zdjęcie. Przypomniało mi takie prawdziwe miejskie zimy z dzieciństwa, z pierwszej połowy lat 80-tych.
A jeśli chodzi o okoliczności powstania mojej to zrobiłem ją w niedzielę, poprzedzająca ostateczny termin nadsyłania. Dzień wcześniej, z przerażeniem przestudiowałem wszystkie możliwe prognozy pogody dla Dolnego Śląska z których wynikało że szanse na jakiekolwiek przejaśnienia są minimalne, wszędzie od kilku dni utrzymywały się niskie, ciemne chmury. O 6.30 wsiadłem w auto i pojechałem w Karkonosze, z nadzieją że wchodząc wysoko może uda się znaleźć ponad chmurami... i udało się, przez 15 minut była pogoda do zdjęć :-) Godzinę później jeszcze przez kolejne 8 minut, ale zmarnowałem ten czas na papierocha i kanapki, jak skończyłem to już nic nie był widać ;-)
P.S. A potem to ledwie zdążyłem dojechać do Wrocławia na finał MŚ piłkarzy ręcznych i skoki w TV :mrgreen:
Dzieki :) - chcialem wstawic kolorowe ... ale znacznie lepiej wyglądało w b&w - zresztą wyslalem początkowo inne - ale stwierdzilem ze nie ma tyle "mocy" i tego czegoś co ma "alejka" wiec wyslalem prosbe o podmianke :) - zreszta z pozytywnym jak widze skutkiem - 2 miejsce to tez super pozycja! Szczegolnie ze bylo duzo ciekawych fotek!
Oto pierwsza fotka: