Mam taką nadzieję, że kiedy późno dojadę do Krakowa sonda będzie już wisiała na forum....
Wersja do druku
Mam taką nadzieję, że kiedy późno dojadę do Krakowa sonda będzie już wisiała na forum....
no wypadałoby bo chętnie zobaczę co koledzy zrobili :]
Wielkie dzieki czy jednak sonda nie powinna byc przyklejona?
aha, a to przepraszam myslalem (bylem pewny), ze jestes tu moderatorem!
Zagłosowałem na 4 zestaw raczej z sentymentu do miejsca na 1 fotce z tego zestawu bo miejsce kojarze doskonale i mam miłe wspomnienia.
Zdjęcia moim zdaniem nie oddają tematu i battle w ogóle wyszła nie na temat :) No ale rozumiem że taka była wizja autorów. Ciekaw jestem kto wygra bo jakoś faworyta nie widze. :(
No ja po raz kolejny postuluję o opcję "żadne z powyższych" :)
Ale nie tak ta ankieta przeciez miala wygladac, miala byc kategoriami a nie zestawami - swit i glosowanie potem zmierzch i glosowanie i noc i glosowanie.
no tak - nie ma co owijac w bawelne - dziadostwo i tyle.
I nie mowie o poziomie zdjec, ale o tym, jak ruszyla ankieta.
Po pierwsze faktycznie nie zestawami.
Po drugie - nie rozumiem, dlaczego nie ma mojej fotki? Skoro wyslalem ja zgodnie ze wszystkimi warunkami z regulaminu 2007-01-28 00:09?
Jestem mocno rozczarowany.
No to nie zle jaja - mi wyslalo (bez żadnych problemow), a najwyrazniej nie doszlo. Na prawde mnie to nie zle wkurzylo...
I najgorsze, ze nie bardzo wiadomo do kogo miec pretensje - bo niby do moderatorow powinienem miec, ale nie mam powodow, zeby nie wierzyc Tomaszowi, ze faktycznie mojej fotki nie bylo. Nikogo nie oskarzam o zla wole - zeby byla jasnosc.
Az sie cisnie staropolskie *****
Szczerze to rozczarowały mnie zdjęcia, pierwszy zestaw zupełnie nie na temat, w czwartym pierwsze zdjęcie fajne ale drugie trochę bez koncepcji, drugi zestaw o.k. tylko trzecie zdjęcie jakieś nie w temacie. Trzeci może być.
Czyżby temat był za trudny?
dlatego lepiej jest aby na biezaco wpisywac kto wyslal i Tomek wtedy zerka na 1 strone i od razu wie, ze ktos wyslal a nie ma od niego emaila - oczywiscie nikogoi nie obwiniam - staram sie jedynie zasugerowac jakies wyjscie na przyszlosc bo nie ma nic gorszego niz narobienie sie i stracenie okazji przez zrzadzenie losu.
hm ... ciężko było typować ... jakoś autorom zabrakło pomysłu na fotki chyba
Obejrzałem te fotki dzisiaj. Jak dla mnie reprezentują mój poziom :mrgreen: albo nawet nie do końca (jakieś nieostre co poniektóre, szumiaste siakieś) :-x,ale na pewno nie jest to poziom canonowksiego Battle Cage'a. Weźta się w garść ludziska i zróbta no coś, na widok czego forumowiczom opadną szczeny i będzie o czym pogadać.
zabawa zabawą - ale o poziom fotek też warto by zadbać... w koncu taka bitwa polega na pokazaniu fotki/tek ktora (w naszym przekonaniu) bedzie w stanie wygrac z konkurentami...
Raz wziąłem udział w battle bez przygotowania. Nigdy więcej nie chcę tego przeżywać. Ja nie dałem rady fizycznie i czasowo, dlatego mnie zabrakło. Natomiast, to co zobaczyłem nie nadaje się do oddania głosu.
1 zestaw totalnie do mnie nei przemawia.
2 zestaw - super 1 fotka, naprawde świetna
3 zestaw - niesamowita fotka nr 2, daje czadu
4 zestaw - ciekawa fota nr 1 klasyka wakacyjnych pocztówek, ale ładna.
Wiem, tylko że nie zagłosowałbym na zestaw nr 1.
Dlatego pozostałe 3 też nie dostana ode mnie głosu.
Jarq. masz sporo racji, mnie jako autora battle'a przeraził poziom fotek i często niezrozumienie tematu. Trochę źle, się stało, że foty zostały ułożone autorami a nie porami dnia.
Szczerze, nie ma zestawu na który chciałbym zagłosować ale są pojedyncze zdjęcia, na które oddałbym głos.
Mac temat nie byl sprecyzowany...
ale Droga - to nie musi byc obiekt.
Dla mnie droga jako obiekt (w nocy) to jest takie cos:
http://www.fotoparty.pl/S1_droga.jpg
Owszem nie musi, może być abstrakcją albo być pewną metaforą a to też trzeba umieć pokazać.
Czy uważasz, że nieostre zdjęcie księżyca jest jakąś wizją drogi? Podobnie zdjęcie paralotni, chociaż myślałem tutaj o tzw. podniebnej drodze.
Poza tym spójrz na na jakość zdjęć i uchwycenie kadru.
Chwila moment, Panowie. Lekki mętlik mi się pojawił w głowie. Temat bitwy "Droga do zmierzchu do świtu" sugeruje wg mojej oceny przemierzanie się w czasie od rzeczonego zmierzchu do świtu z niekoniecznie drogą jako taką stanowiącą główny temat fotografii. Samą "drogę" odbierałbym raczej metaforycznie, nie zwracając zbytniej uwagi na rzeczownik "droga". Czy wobec tego mając na uwadze "drogę" jako taką nie lepiej byłoby sformułować temat bitwy w stylu "Drogi zmierzchu i świtu", lub "Zmierzch i świt z drogą w tle" czy jakkolwiek podobnie.... A skoro temat bitwy niezbyt trafiony, to po prostu dać pokój szczegółom semantycznym tematu.
Mi chodzilo o to, że droga może byc jak zauwyles podniebna, może być droga morska, droga zapomniana, prawie nieistniejaca, droga ku nadziei i wreszcie droga ku odleglym planetom - w kosmos i to bylo to zdjecie ksiazyca. Dla mnie przeslanie zdjec jest w tym ujeciu drogi jasne, no oczywiscie nie jest to droga jako obiekt ale nie widze zeby w temacie bylo to tak ujete. I nie chodzi mi o poziom zdjec - wiem jak trudno jest wykonac dobre ujecie majac do dyspozycji kilka dni, bo przeciez nikt prez caly czas trwania battle codzinnie nie chodzi robic zdjec na konkurs. Jak zdjecie slabe to coz raczej ma male szanse na wygrana, jesli niezupelnie na temat, a dobre to i tak ma szanse wygrac.
Gratulacje dla zwycięzcy :)
wielkie dzieki - temat byl faktycznie wymagajacy i trudny
a uczestnicy skromni :p
zartuje.
A powaznie - to przylaczam sie do gratulacji.
wiem ze 4 zestaw to chyba maca byl a Twoj?
moj zaginal w akcji :(
bo wyslalem go duzo przed czasem - a Tomasz mowi, ze nie bylo go w ogole na skrzynce.
no mi sie kiedys tez tak zdarzylo ze poslalem emaila ze zdjeciem na inny konkurs i nie dotarl - do poczta elektroniczna trzeba miec baardzo ograniczone zaufanie
gratuluje zwycięzcy...
Sobie też - drugiego miejsca 8) - pierwsze koty...
no wiem, sadzielem ze to Twoj był, ale mroziu79 już wyprostował
nie mam pojecia ale domyslam sie ze to 3 byla
Dedukcja znaczy się, nie było to trudne ale ten battle mnie rozczarował.
trudny temat byl...
Mam pomysły na jeszcze kilka trudniejszych battle'i ale spokojnie będą pojawiały się sukcesywnie.