wszystko żeby sprzedać.. :mrgreen:
Wersja do druku
Dostaje sie albo fakture albo paragon, czyli oryginal zakupu jest tylko jeden.
A oddajac Canonowi oryginal pozbawiacie sie gwarancji. Nawet karte gwarancyjna bez dowodu zakupu mozna sobie wsadzic w buty.
Czekam na potwierdzenie chlopaki czy kupujac na firme tez przysluguje zwrot bo jak tak to pewnie tez sie skusze.
chodzi o kopie.....
tez czekam na jakies potwierdzenie :)
Wszystkie spekulacje i gdybania rozwiązałby jeden telefon.. Do samego źródła...
Cytat:
Zamieszczone przez http://canoneos30dpromotion.onlinerebates.com/faq.aspx
Wlasnie wypelnilem formularz i jutro wyslylam liscik :-)
Po wyslaniu/zarejestrowaniu zgloszenia jest mozliwosc sledzenia calego procesu - zobaczymy jak to wyglada. Kupowalem z pixmanii (nawet niezla cene dali na Irlandie) i dostalem fakture z adresem w Paryzu.
Na pudelku mam kod bonusowy na karte 512MB - wazny do 31 grudnia 2006. Mozna laczyc te promocje? W regulaminie dot. cashback nie ma nic na ten temat. Nie slyszal ktos, cos? Zawsze lepszy zwrot niz 512mb jakby co...
pzdrw
EDIT: Dzwonilem dzis do Canon Ireland - i jak najbardziej mozna laczyc promocje - bardzo milo z ich strony :-)
A jak określić formę zwrotu kasy (ja chcę przelew) jest taka pozycja w formularzu? nie zauważyłem. Wiecie też jak długo trwa realizacja dla Polski, bo tego nie określili.
Na samym dole formularza. Jest do wyboru czek (cheque) albo przelew - Wire Transfer. Musisz podac swoj numer konta w formacie IBAN.
EDIT: Mowilem o irlandzkeij wersji. Nie wiem jak to w polskiej wersji jest przetlumaczone... Ale musi byc.
no to tak dla słabszych, co to za format IBAN?
aaaaa, to dziękuję, burak widac ze mnie....
co ze mną jednak nie tak, gdzie jest to pole na numer konta?
http://canoneos30dpromotion.onlinerebates.com/main.aspx
bo ja nie widzę
ok, najpierw zakup puszki. Pytanko do userów, przesiadam się z tego co w stopce, jak sie spisuje 30d bez gripa?
Proponuję lekturę tego wątku (szczególnie końcówka:)).
mnie natomiast zastanawia jedna kwestia-
dzwoniłem do swojego banku i pytałem jak to jest z przelewami z zagranicy i okazało sie ze do takiego przelewu potrzeba jeszcze numeru swift code i sort code banku odbiorcy
dziwi mnie ze canon nie wymaga tego numeru,wiec dla pewnosci wysłałem te numery na dodatkowej karteczce i wam tez radze tak zrobic...
jakie numery? a co to jest? możesz jaśniej?
Jak robiłem za pierwszym razem przelew z moneybookers.com(tam dostaje kase z shutterstocka) na inteligo to prosili mnie o podanie tych numerów. Pierwszy przelew robiłem z konsultantem inteligo na telefonie.
Za moneybookers.com
Czym jest kod SWIFT?
Adres SWIFT to międzynarodowy standard, składający się z 8 lub 11 znaków alfanumerycznych, dzięki któremu można zidentyfikować instytucję finansową. Adres SWIFT jest znany także pod nazwą BIS (=Kod identyfikujący bank) Prosimy o kontakt z Państwa bankiem w celu uzyskania dokładniejszych informacji.
Co to jest IBAN?
Międzynarodowy numer konta bankowego, w skrócie IBAN (International Bank Account Number) to numer konta bankowego utworzonego zgodnie ze standardami ECBS (europejskiego komitetu standardów bankowych). Każdy numer konta bankowego europejskiego kraju członkowskiego może być przekształcony na IBAN – prosimy o kontakt z Państwa bankiem w celu uzyskania dokładniejszych informacji. IBAN składa się maksymalnie z 34 znaków alfanumerycznych.
Jesli juz wszystko wycielismy i wydrukowalismy to gdzie jest to wysylane do Canon Polska czy poza granice kraju?Ktos wie ile taka przesylka moze nas uzytkowników kosztować?
Adres jest na formularzu, ktory trzeba wypelnic w przegladarce, wydrukowac i wyslac.
Wejdz na http://canoneos30dpromotion.onlinere...com/intro.aspx wybierz Poland i kliknij [dalej] - wyswietli sie adres, na ktory masz wyslac.
Canon EOS 30D Promotion Centre,
PO Box TP 34 Dept. # 72821,
Tipperary,
Ireland.
Podajesz link a wypisujesz bzdury! Nie rób zamiesznia przeczytaj sobie FAQ (częste pytania) - jest po polsku:
+++++++++++++++++++++++++
Częste pytania P: Jak występować o zwrot części zapłaty
O: 1. Kup aparat fotograficzny EOS 30D między 01.11.2006 a 31.01.2007.
2.Wykonaj kopię rachunku lub paragonu kasowego i wytnij oryginalny kod paskowy, umieszczony na pudełku, w którym zapakowany jest aparat.
3. Wypełnij formularz, dostępny wyłącznie na stronie internetowej www.canon-europe.com/2006promotions.
4. Wydrukuj formularz i wyślij go razem z oryginalnym kodem paskowym i kopią rachunku lub przelewu na adres:
Tipperary,
Ireland.
5. Canon zwróci część zapłaty za aparat, w wysokości kwoty zadeklarowanej w tej promocji, czekiem albo na rachunek bankowy.
6. Ciesz się zwróconą kwotą.
P: Do kogo się zwrócić, jeżeli w terminie 30 dni nie otrzymam części zapłaty, zadeklarowanej w tej promocji?
O: Jeżeli zwrot części zapłaty nie nastąpi w ciągu 30 dni, to wyświetl stronę internetową www.submissionstatus.com i kliknij w łącze 'Contact our Customer Service', gdzie możesz napisać e-mail do naszego zespołu obsługi klienta. Otrzymasz odpowiedź w czasie do 48 godzin.
+++++++++++++++++
I co? Czy powyżej proszą o wysyłkę do przedstawicielstwa w Polsce czy na adres w Irlandii?
Stary - nie denerwuj sie tak. Napisalem gdzie ma kliknac i sprawdzic jaki adres ma byc. Napisalem ze 'powinno' byc Canon Polska (jesli z Polski). Tak mi sie wydawalo, ze bedzie lokalny dystrubutor - tu sie pomylilem , ale nie podawalem zadnego adresu - ten kazdy ma na swoim formularzu - co z reszta cytujesz.
Mialem kiedys taki klimat z czyms (juz nie pamietam) - ze siedzac na skypie z kumplem z Australii i przegladajac ta sama strone - czesc danych bylo innych - lokalnych. Sorry za nadinterpretacje.
[alien] Mam nadzieje, ze sprawdziles, zanim wyslales.
Za Ernestem:
Wysylac na:
Tipperary,
Ireland.
Dzięki chłopaki za pomoc....swoja droga to troche dziwne ze trzeba wysylac kase az do irlandii..z canonem Polska byloby szybciej taniej i przyjemniej.....
też fakt troche sie zagalopowałem ;)
jeszcze o IBAN, bo dla mnie nie wszystko było jasne
przykład z mBanku: http://www.mbank.com.pl/przewodnik/p....html?28,1#438
Pawełek było wyżej dodajesz tylko PL przed numerem konta i styka...
z00n przejezyczylem się ;)
ktoś wie jak z tym zakupem na firmę. Myślę o tym, ale wtedy FV nie jest imienna, tylko widnieje tam nazwa firmy. Honorują kopię takiej FV?
a czy udało się komuś z Was wydrukować to co trzeba wysłać zaznaczając Kraj- Polska, i jakikolwiek język ?
Ponawiam moje pytanie w sprawie FV na firmę, czy może się tam znaleźć nazwa firmy, a nie nazwisko nabywcy? Spradzał ktoś, czy dzwonić do CP?
czy ktoś już z polski to wypełniał? dlaczego jak zaznaczy się kraj zamieszkania polska to brakuje polskiego języka? wogól żadnego ne mozna zaznaczyc i człowiek staje w miejscu
Już działa!!!! :p
Ja właśnie wypełniłem wniosek i jutro wysyłam na adres:
Canon EOS 30D Promotion Centre
P.O. Box TP 34,
Dept. # 72821,
Tipperary,
Ireland.
http://canoneos30dpromotion.onlinerebates.com/main.aspx
a dla jakiego kraju wypełniłeś?
też pomysł :)
UWAGA, dzwoniłem do CP. Nie można w ramach promocji z Polski wysłać paragonu ani faktury z innego kraju. Chciałem kupić tanio body od TIPa, daje niemiecki paragon. W canonie poinformowano mnie, że zwrotu wówczas nie dostanę. Dzisiaj mam dostać odpowiedź, czy mogę ubiegać się o zwrot mając FV na firmę.
a daj numer do CP
no i pytanie: ja mam od TIPa z niemiec ale daje polski paragon z własnej firmy handlowej. może być?
Jak TIP daje polski paragon, to może być. Mój TIP nie chce dać polskiego i jestem w kropce. Numer do CP 022 572 30 30
ma ktoś numer tel numer do Canona w Irlandii? Trzeba dopytać u źródła i wyjaśnic te sprawy wreszcie.
Czy ktoś może to rozwinąć?
Osobiście miałem wrażenie, że łatwo nie będzie dla tych co mają od TIPów z niemiec. Gdzieś mignęło mi o ważności promocji tylko w kraju zakupu. Czytaj: masz paragon z polski - promocja polska - formularz na stronie po polsku. Mogę się mylić. Idąc dalej tym tokiem rozumowania: rachunek niemiecki - promocja niemiecka - formularz niemiecki. Jesteśmy w EU, ale cholera wie jak oni to w Canonie wprowadzają. Wysłać do niech papiery z PL oraz podać konto PL to już chyba nie problem nawet podciągając zakup pod niemiecką promocję.
Poprawcie mnie jeśli źle kombinuję.
EDIT: Tu mi migneło - http://canon2006promotions.onlinerebates.com/
"Offer only valid in country of purchase."
Co z tego, że kupuję w kraju jak tip daje mi NIEMIECKI paragon?
No ale może wtedy trzeba wypełnić na niemcy??
taaa i adres w polsce podawać, jasne!!!chyba, że masz podwójne obywatelstwo.
Już zmieniłem, body za 4270 z FV. łapię się i na zwrot Vat i na cahback!!!
Jutro zakup, chyba z gripem, a co!