przejżałem część
podoba mi się pawian i kilka z "arizona story"
Wersja do druku
przejżałem część
podoba mi się pawian i kilka z "arizona story"
Taki sobie dzisiaj portrecik popelnilem :roll: Wbrew pozorom - manewrow w Photoshopie bylo tyle, co nic... praktycznie wszystko zalatwilo wywolanie RAWa (kocham ten format :mrgreen: )
Kavoo czy to jest autoportret? :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez kavoo
bardzo dobre! :-)
Poruszone odrobinke :roll:
A po czym wnosisz? ;-) Bo wiesz... ja na tym zdjeciu u siebie (fakt, ze na wiekszej wersji, ale to szczegol) widze calkiem sporo (zwlaszcza na ustach) ostrych wlosow i zmarszczek 8)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Widac mam rozne poziomy akceptowalnej ostrosci :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez kavoo
Wg mnie jest "ostre ale nie do konca" (wargi, wloski) - czyli wlasnie odrobinke poruszone.
Najwyrazniej... i na tym zakonczmy ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Cytat:
Zamieszczone przez kavoo
Bardzo fajne zdjecia! Widac, ze widzisz kompozycje i swiatlo.
Troche naduzywasz makro, tez bardzo lubie plytka glebie ostrosci,
ale uzycie fajnego tla jako dodatkowego elementu zdjecia wydaje
mi sie wazne. Nie przepadam za zdjeciami np. ptakow 600 f4,
bo zawsze wygladaja jak wyciete na tle plamy,
wole choc troche rozpoznawalne tlo, ktore moze byc super elementem kolorystycznym.
Oczywiscie tylko troche, 300 f4 a nie 300 f2.8 troche ;-)
Fajne kadry makro, ten temat masz w zasadzie opracowany!
Naprawde fajne zdjecia, dzieki za pokazanie
A.
Aaaa... tak sie wybralem na Stare/Nowe Miasto... dawno mnie tam nie bylo :roll:
W starym murze stare cegly
Spacerkiem po Starowce
Latarenki
1 cegły -bardzo fajne
2 trochę przyciężko ....głównie po lewej stronie.
3.latarewnki -znów fajnie ....trochę bym pion poprawił.
Jak zwykle super technika .Ogólnie bardzo dobrze. Podoba się.
I jeszcze jedno... hmmm... moj debiut, jesli chodzi o fotografowanie dzieci :shock:
Blotem mozecie rzucac, tylko nie strzelajcie ;-)
To co robimy z tym wiadrem?
Troszke za duzo przestrzeni z prawej ale sehr gut.
Fajne masz te "nieudolne proby ;-)" :D
I kotka tez... Klasa sama w sobie...
No nieudolne... ja przeciez swoj staz jeszcze w miesiacach licze, 20 maja mija rok od dnia, kiedy kupilem swoj pierwszy przyzwoity aparat :roll: Jak nabiore doswiadczenia to moze wyrosne z tej nieudolnosci, na razie dopiero otwieram oczy ;-)Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Fajne dzieci :D
twoje??? :lol:
a jakbys podal podal parametry (GO/czas/ISO/obiektyw) to byloby ciekawiej. zdjecie dla mnie ostre. nawet jezeli ten focus miejscami mieknie. pozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez kavoo
Wszystko (z wyjatkiem odleglosci obiektowej oczywiscie) masz jak na tacy tutaj:Cytat:
Zamieszczone przez bebop
http://www.pbase.com/jakub_wronski/image/42452625
W przy okazji dodalem troche nowego towaru, wiec jesli kogos to w ogole obchodzi :lol: ;-) to zapraszam:
http://www.pbase.com/jakub_wronski/newest_additions
Tego akordeonistę chyba już w czyimś wykonaniu widziałem :D , ale jest niezły (pomijając coca-cole w tle). I tak najbardziej mi się podobają cegły.
Syrenka czy koń jakoś zupełnie mi nie podchodzą, takie pstryki. Modrzew (?) całkiem zabawny.
Taaa... to ten sam... tylko fotograf zupelnie inny :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
[QUOTE=kavoo]A co tam, raz sie zyje ;-) Tez tutaj niesmialo postawie stope ;-)
QUOTE]
Twa skromność mnie zabiła.......
W sobote odbylem mini sesje z mala modelka ;-)
Idziemy sie bawic
Mniammm
Viki
Pierwsze najbardziej, choć trzecie również sympatyczne.
W drugim zwraca uwagę głównie inny WB niż w pozostałych.
Ostatnie de best :) Fajne swiatlo.
100mm macro? bo zyletke widze ;)
Tamron 8-)Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Wszystkie trzy fajne .Ostatnie rewelacyjne -ładnie złapane.Dobra gra światła ,lekkie przepalenie koło oczka -a samo oczko super -z tym czymś .
trzecie najciekawsze, pozdrawiam :)
zdecydowanie trzecie :-) i kolorki i kąt ujęcia. mniam. pozdrawiam
Dzisiejszy kot-gniot ;-)
I po co ta winietka? :?
Ramki jeszcze przezyje - nauczylem sie je ignorowac. Ale sztuczne winietki mnie odrzucaja :evil:
kolejny grzech pychy :wink: ale kotek mniam. to ten Twój? pozdr.Cytat:
Zamieszczone przez kavoo
Dołączam się do przedpiszców. Trzecie zdjęc "Viki" najładniejsze. Ciekawy kadr no i to super światełko. Dziewczynka patrzyła zapewne w stronę okna i stąd fajne odbicie w oczku.
Można zapytać o technikę? Pomiar światła skupiony na ciemne pukle i korekta EV na minus? Tylko czy na eksperymenty był czas...
AEB?
Pozdrawiam.
P.S. nie widzę kota-gniota :-(
Dzieci takie-jakieś (no powiedzmy że trzecie fajne). Kotek jak zwykle - klasa sama dla siebie :)
Widzisz kota? Gdzie on jest? Ja nie widzą żadnego linka :(Cytat:
Zamieszczone przez muflon
No ja widzę (kotek ma img src na onephoto.net). Mam odblokowane wyświetlanie obrazków w ustawieniach profilu - może tam sprawdź?
Nie wiem. Mam zahaczone "pokaż obrazy" w profilu, fotki dziewczynki widzę a kota nie widzę :-(
Trudno...
Czy masz tą fotkę w źródle html wątku? Jeśli tak, to może jakiś firewall/content-blocking system który nie przepuszcza obrazka z onephoto? Nie takie rzeczy w dużych firmach widywałem :)Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Mam w firmie "content-blocking system". Onephoto należy do jednej z kategorii stron, których nie mogę oglądać. Chyba wszystko już jasne...
Hehe... ostatnio u bebopa w galerii wypalilem, ze zdjecia przeze mnie robione sa efektem bardziej fartu niz zamierzonego i przemyslanego dzialania... ale im dluzej sie nad tym zastanawiam, tym blizej mi do stwierdzenia, ze napisalem prawde :shock: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Ja naprawde nie mam pojecia o co chodzi :-) Gdybym focil od nastu lat, to usprawiedliwione byloby stwierdzenie, ze to nawyk. Ale mi dopiero za tydzien (rowno) stuknie roczek z aparatem :lol: Do tego nalezy wziac pod uwage fakt, ze tego dnia bylem mocno wstrzasniety (choc nie mieszany) :lol:
Pomiar na pewno skupiony, ale szczerze mowiac nie pamietam zebym uzyl blokady ekspozycji. Zreszta przy dziecku to nie wchodzi w rachube, dzieci sa zbyt ruchliwe. Kadr jest prawie pelny (minimalne kadrowanie), wiec pomiar swiatla powinien wypadac mniej wiecej na srodku. Do tego troszke musialem pogmerac w PSie - wyprowadzic na prosta balans bieli, uporzadkowac troche kolorki... takie tam.
Jak sie naucze robic zdjecia, to z przyjemnoscia sie podziele wiedza. Najpierw jednak musze ja zdobyc :lol:
OK, to chyba bedzie koniec "wspolpracy" z OPH, jesli chodzi o linkowanie zdjec ;-) Przerzucilem gniotka na moj serwer, teraz juz tylko z niego bede linkowal zdjecia :roll:Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Dzisiejszy kotek-gniotek, po raz kolejny konsekwentnie w ramce (na zlosc Vitezowi ;-))
miodzio :cool:Cytat:
Zamieszczone przez kavoo
Podobackie i b. fajne.
Coraz blizej jestem stwierdzenia ze nastepny zakup zwiazany z foto to ladny kotek powinien byc :mrgreen:
only cat & photographer
beautiful :) :) :)
Cytat:
Zamieszczone przez kavoo
Przynajmniej tym razem bez sztucznego zepsucia zdjecia winietka i o wiele ladniej wyglada :)
(ale tlo mogles poklonowac ;) )
Kavoo, pięknie Ci wychodzą fotki tej miss-arizona :smile:
Zazdroszczę obiektu bo u mnie, poza bojownikiem w bańce, zero zwierząt w domu.
Taaak. Racja. Mnie poza jakoscia zdjes podobaja sie bardzo kadryCytat:
Zamieszczone przez p13ka
bylo przeciez juz tyle wystaw kotow w Warszawie. Zawsze mogles sie zakrecic za jakims siersciuchem :)Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
I zakręciłem się 2 czy 3 razy. Z tego kręcenia to rezultaty takie sobie...w dodatku tłoczno, ciężko się dobrze ustawić, ciagle ktoś w kadr wchodzi, kraty, światło a te zwierzaki to też...albo cały czas śpią i właściciel wyjmuje Ci z łaski z klatki takiego "flaka" albo też inny kocur znowuż kręci się jakby w tyłku robaki miał ;)Cytat:
Zamieszczone przez tpop
Ale nie chcialem ;-) Arizona fajnie wyglada na tle mojej terakoty w przedpokoju, sek w tym ze cholernie ciezko ja tam upolowac bo rzadko tam rezyduje.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Kavoo, weź parę tych swoich kocich fotek i wywieś ogłoszenie na jakiejś wystawie, że robisz zdjęcia za $$$, "o, takie jak te". Szybko uzbierasz na nowe zabawki :)
Zeby mi sie jeszcze tak chcialo, jak mi sie nie chce ;-) Jesli chodzi o lenistwo, to konkurencja juz dawno sie wykruszyla i szuka innej "branzy", bo ze mna nie jest w stanie konkurowac :lol:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Swego czasu myslalem o tym, zeby w jakims dogodnym dla mnie okresie roku zainteresowac sie skojarzeniem mojej gowniary z jakims kocurem. Mloda jest corka Zwyciezcy Swiata, wiec sroce spod ogona nie wypadla... jeden miocik czy dwa moglyby skutecznie poprawic moj stan posiadania w sigu ;-)
Ale niestety - miedzy rodzicami Arizony musialo cos nie zatrybic jesli chodzi o geny, i wraz z jej dwoma bracmi ma problemy natury alergicznej (czasami wyskakuja jej jakies swinstwa na wargach). Tak wiec idzie pod noz, nie bedzie mamusia... a ja nie bede na niej zerowal zarabiajac na sprzet ;-)
A wracajac do zdjec - jesli komus sie beda podobac moje gnioty i bedzie mu sie chcialo, to mnie znajdzie. A jak nie, to tez bedzie dobrze :-)