jaki jest koszt??
ja będę tylko nie wie jescze jak czy samochodem czy Autostopem na CB ;)
jaki jest koszt??
ja będę tylko nie wie jescze jak czy samochodem czy Autostopem na CB ;)
jeśli ktoś jedzie z Kraka to o której godzinie?
Najwygodniej wysiąść na stacji Częstochowa Osobowa (tzn. główna).
Najszybciej będzie na nóżkach.
Wysiadamy z pociągu i udajemy się w stronę linii tramwajowych.
Idziemy w prawą stronę do Alei NMP.
Skręcamy w lewo i idziemy w stronę Jasnej Góry (ciężko nie zauważyć ;) )
Ulica Św. Barbary jest po lewej stronie od głównego wejścia na JG.
Do zobaczenia !
Hmm no właśnie trochę głupio to jest rozwiązane bo mam 2 opcje do wyboru :
1 opcja. Wsiadam w pospieszny (relacja Przemyśl -> Wrocław) w Dębicy o 1:18, do Katowic wjeżdżam o 4:40 i tu wysiadam. O 5:30 wyjeżdżam z Katowic (pociąg relacji Katowice -> Gdynia Gł. osobowa) i 6:43 jestem w Częstochowie. Trochę wcześnie :/ czas jazdy: 5:25.
2 opcja. Wsiadam w expres w Dębicy o 05:58, 7:40 jestem w Krakowie Głównym. Przesiadam się do pospiesznego, 7:45 wyjeżdżam z Krakowa i 9:47 jestem w Częstochowie. czas jazdy: 3:49.
Skłaniam się chyba jednak do 1 opcji - jednak taniej, bo to pospieszny a nie expres, poza tym przesiadka na spokojnie i podstawiony pociąg w Katowicach, a nie w biegu w Krakowie. Poza tym będąc o 6:43 w Częstochowie mogę sobie spokojnie troszke pofocić :).
W takim razie w Katowicach będę od 4:40, wyjazd o 5:30. Jedziesz Zakk? ;) Jedzie ktoś jeszcze z Katowic?
Aha - i weźcie ID'ki :) To się jakoś rozpoznamy w tej Częstochowie :)
I wsio juz umowione..... Będziemy w katowicach z Michal-Czuba, ktos bedzie tam jeszcze :D
A mi bardziej pasuje czwartek, wiec pewnie tylko z Gaga i jej kolega sie zobacze. bo pewnie nikt wtedy z/przez Warszawe jechac nie bedzie?
ja tam kogoś wziąc mogę z Chrzanowa lub z podrodze w czwartek... tylko terenówką to tak się jeździ - coś za coś :mrgreen:
z tym 14 l to przegięłam ale trzeba liczyć na 200 km trasy jakieś 90 zł -
na dwie osoby to po 45
na 3 po 30
na 4 po 22
a i tak pociąg tańszy....:lol:
Gago... pociag dla mnie bedzie gies kosztował 7~10zł w dwie strony ;)
czy była już mowa o podziękowaniu dla księdza prowadzącego? chodzi mi o konkretną wdzięcznośc wyrażoną w polskich złotych:-)
też się chętnie dowiem ile mam przygotowac kaski na pobyt w zcęstichowie.
jedzie ktoś może z warsawy??
gaga powiedziała
Legitymacje są bez zdjęcia, ważne na całą Polskę, do konca 2008 (jak chyba wszystkie inne) i teraz najlepsze: po 50zł/świstek
Nie lepiej zrzucić się na świstek i później inteligentnie skserować? Po co karmić czarnych?
JSK to nie jest najlepszy pomysł. Nie dość, że 50 zł to nie 120 tak jak np. w Kurii krakowskiej, to te 50 zł zwróci Ci się na pierwszej fotografowanej przez Ciebie imprezie i to kilkakrotnie.
Jeszcze jedna sprawa - co będzie jeśli ksiądź będzie chciał sprawdzić wiarygodność takiej legitymacji i zadzwoni do Kurii która go wydawała?? Znam taki przypadek....
JSK ........ Ksiadz też człowiek. Wg. mnie to nie było by ok gdybys tak zrobił bo po pierwsze bedzie widomo ze lubisz krecic a po drugie nie daje takiej uciechy jak zapłacisz za to :D
To kiedy w koncu ten kurs w cz-wie? Prosze o dokladna date bo sie pogubiłem.
Czy ktoś z krakowa wybiera się pociągiem w SOBOTE ?
Tak ripek, pisałem o tym jak jadę tutaj:
http://canon-board.info/showpost.php?p=213800
jadę opcją nr 1, w Krakowie Głównym jestem 2:57, odjazd 3:07. W Trzebinii dosiada się Zakk Wylde.
do Katowic jadę tym pociągiem:
http://tinyurl.com/ozhs4
od Katowic przesiadamy się do:
http://tinyurl.com/mmho6
i tym jedziemy do Częstochowy, będziemy tam 6:43.
Jedziesz z nami? :twisted:
W sumie to pociag jedzie przez Tarnów więc teoretycznie mógłbym się dosiąść ;)
Wyslij mi PM z Twoim gg
ja się pojawię o 9.28 na cz.osob.
hue hue hue
:-P
a ja już mam świstek!
czeka was 20-minutowa pogadanka i wsio. jak nie będziecie prowokować księdza i zadawać pytań pomocniczych to pójdzie szybko
jakby co skracam nauki:
- przed mszą objawiamy sie u księdza, w przeciwnym razie może nas pogonić
- na prezbiterium wchodzić można, jak koniecznie trzeba
- przecinając kościół z jednej na drugą stronę - przed ołtarzem raczej klękamy, ale niekoniecznie trzeba
pozdrawiam wszystkich!
PS przy jasnej górze jest fajny targo-odpust, można tam kupić (naturalnie poza pełną gamą różańców) te pająki na gumowym przewodzie i z pompką, co skaczą, hahaha :lol:
no ja też mam - chyba sie minęliśmy Gaga ale nie było za bardzo czasu na rozmowy :)
No to ci co byli w drugiej turze i sie mineli z Gaga to ze mna siedzieli 8) (wygladali bardziej na filmowcow ;) ).
Szkoda ze nie poczekalas az druga tura, by sie towarzysko udzielic troszke ;) .
Nam ksiadz nie mowil o klekaniu :roll: , tylko zeby nie przechodzic miedzy ksiedzem a bohaterami uroczystosci (panstwo mlodzi, kaplani do swiecen, dzieci w komunii, rodzice z dzieckiem i swiadkami do chrztu) - jak sie da to za nimi a w ostatecznosci za ksiedzem przez prezbiterium.
mysmy byli o 12 :) wychodząc minelismy kilka osób (w przewadze dziewczyny) - to Wy??? głupio wyszło. mozna było w sumie pogadać :) ehhh, spotkamy się kiedyś przy innej okazji :) co się odwlecze to nie uciecze no nie? ;)
No to widzimy się jutro Panowie i Panie :). Ja, Ripek i Zakk Wylde stawiamy się na stacji Częstochowa Osobowa 9:47 :)
pzdr
to czekam na was na stacyjce od 9,28
ja nie miałam czasu, sorka, następnym razem :grin: ... i to bynajmniej nie w 2008 ;)
Każdy winien się pomodlić tutaj przed egzaminem w tej Świątyni...Inaczej może być różnie ???
http://canon-board.info/attachment.p...1&d=1157737914
Witajcie :D Właśnie wrociłem do domu..
Ogolne wrazenie było fajnie (pogadanki itp.) Ksiądz był bardzo a bardzo miły i miło się słuchało. Jednak nasz wykład trwał ok 45 min ;)
Wszystko miło tylko nie wiem jak Michał-Czuba bo ja chyba 5 razy widziałem jak emerytka zwracała kulturalnie uwagę młodym ludkom (np gostek jechał przez pasy i nawet nie jechał koło babci a ta dre się ,,, to znaczy zwraca kulturalnie uwagę ;) , że nie wolno tak robic ?!?)
Zdjeica choć mam je tylko 2 sztuki dam wieczorem
Albo dam teraz
to ja zakk ;)
http://img169.imageshack.us/img169/7052/1hn3.jpg
I Michał-Czuba ;)
http://img82.imageshack.us/img82/2999/2pj4.jpg
Hmm Dlaczego tak piszesz ? :D
Ja czekam na inne zdjeica :D (szkoda ze nie zabrałeś aparatu :D)
dla tych co się jescze nie zapoznali z dwoma dokumentami które warto przestudiować
http://survivor.republika.pl/fotografia/kosciol.html
Hej chłopaki a gdzie reszta zdjęć ;-)
Enter ja czekam na te z zenitara ;-)
(maila do mnie nie wysłałeś czyli nie znalazłem się na pierwszej liście?)
pozdrawiam sobotnią ekipę !!!!
Oczywiście OLBRZYMIE podziekowania dla GAGI za zaangażowanie i zorganizowanie tych spotkań!!!!!!!!
Pozdrawiam wszystkich uczestników sobotniego spotkania w Częstochowie
Ja czekam tez na grupowe zdjęcie :D
a kto mnie focił przy stole?
jak skończe Reale klikać to skan się tu znajdzie
Koledzy i koleżanki przypominam iż świadectwo obowiązuje do 31.12.2008.r.
czas powoli się dowiadywać kiedy możemy liczyć na kolejny kurs.
A to dziwne, że u Was jest ważne na jakiś tam czas określony. Ja byłem na kursie w zeszłym miesiącu w kurii katowickiej i mówili ze 3 razy, że jest to dożywotnio i nie ma potrzeby powtarzania, mimo, że np. proboszcz powie, że trzeba to odnawiać, co jest niesłuszne...
mamy czasowe, tak mamy [przypomniał mi apart] a nastepne w kurii częstochowskiej na 10 latek jak dobrze pamiętam rozmowę a księdzem,
spokojnie...,
jak pamiętam ks. powiedział ze będzie dzwonił do każdego kursanta,
a ze dawno nie zaglądałem do upoważnienia myślałem ze jest ważne do końca 2007r.
A w Kielcach trzeba płacić co rok :(
i co z naszym księdzem? zapomniał może, że ma zadzwonić :) hihi Nie wybiera się ktoś do Częstochowy aby się dowiedzieć przy okazji??
nie dzwoni nie pisze ........
załatwiłem sobie w warszawie na wieki:)
Napisze bo posiadam takie upoważnienie z Kurii Bydgoskiej, spotkanie odbyło sie na 2 tury po 1,5 godziny, ksiądz mówił o całe uroczystości, jak powinna przebiegać, jakie są rodzaje "garniturów" dla księży, co nam fotografom wolno i nie wolno. Ogólnie rzecz biorąc nie było ciekawie, co do kosztów. Potrzebne będzie zdjęcie i jak mój ksiaz powiedział co łaska ale nie mniej jak 70 zł :D Ubaw po pachy, dostałem dokument z Imieniem Nazwiskiem nazwą Kurri i co obsurdalne ważnośc tego dokumentu mam do końca 2010 roku. Po tym czasie nie wiem, jakoś inaczej msza będzie odprawiana czy jak :D A tak na powaznie, kościół zrobił się skory na kase widzą "łosi" to doją z nas.
Pozdrawiam