mialo byc o co by nie mowic "dowcipnej" stronie tego zajscia, a wyszlo jak wyszlo... :D
Wersja do druku
mialo byc o co by nie mowic "dowcipnej" stronie tego zajscia, a wyszlo jak wyszlo... :D
Jac z calym szacunkiem dla Ciebie - nie popieram tego co zrobil Zidane, ale nie porownuj wulgarnych wyzwisk rzucanych pod Twoim lub Twoich bliskich adresem (np na ulicy) z ploszeniem ryb...Cytat:
Zamieszczone przez Jac
w pełni zgadzam się ze słowami sail0ra - agresja słowna powinna na boisku być równa agresji fizycznej i na równi karana. Szczególnie, że to przede wszystkim prowodyr powinien zostać ukarany... (nie tylko - przede wszystkim).
Dzięki mattnick za zainteresowanie,ale mi właśnie bardziej na tej przeróbce zależy.Mimo to dzięki:)Cytat:
Zamieszczone przez mattnick
hej, ale dla niektórych to wydarzenie nie jest dowcipne, tylko wyjątkowo niesmaczne i bezmyślne.
sail0r, rysiaczek: niby za co materac mial dostac czerwona kartke? ze cos powiedzial? ciekaw jestem w jaki sposob by to mu udowodniono, jesli sedzia nie zauwazyl nawet "odpowiedzi" zidane?!
to po pierwsze, po drugie co innego zaczepki na ulicy a co innego na boisku, gdzie obowiazuja jakies zasady. to tak jak w pracy, pobijesz sie z kims to was zwolnia, przelozycie bojke na czas wolny to zostanie miedzy wami.
a tak w ogole to zidane powinien po prostu odpowiedziec materacowi cos rownie obelzywego i pobiec grac dalej :twisted:
No właśnie to mnie boli najbardziej, ze nie ma prostego sposobu na ukaranie goscia...Cytat:
Zamieszczone przez pazurek
Co do zasad - na boisku obowiązują takie same, jak na ulicy - nie wyzywam po prostu. Co do skutków, zgadzam się z Tobą.
przegiąłeś pałe w tym momencie... sorki za wyrażenie ale twój teks mnie osłabił....Cytat:
Zamieszczone przez Jac
mazeratti / inny prostak może znieważyć / zelżyć wszystkich bliskich jakiejś osoby a ta osoba powinna skulić głowe i iść dalej? jakby wszyscy tak podchodzili to to forum byłoby w języku niemieckim... (dlaczego sobie dopowiedz jak dasz rade)
jak udowodnić mazerattiemu nie mam pojęcia, stwierdzam fakt, że agresja słowna może być równie lub bardziej bolesna, niż agresja fizyczna... w życiu jak i na boisku jedna i druga powinna być karana tak samo. koniec kropka.
a z innej beczki jakby go zidane wyśmiał albo powiedział coś niemiłego o jego rodzinie to według was byłoby wszystko OK tak?
o wlasnie, powinien go po prostu wysmiac! bo przeciez wiadomo dlaczego materac powiedzial co powiedzial. sprowokowal a zidan sie dal podpuscic i tym samym przegral.Cytat:
Zamieszczone przez sail0r
sailor, to jest dramat. Dlaczego wszyscy, którzy czczą Zidana muszą wymyślać historyjki, uzasadniać itp. jego prostackie zachowanie? Jeśli ktoś jest ślepo zapatrzony w swojego idola i takie zachowanie go nie odpycha, to OK, trzeba się tylko przyznać, że Zidane'owi wolno pobić przeciwnika i postępować prostacko. Cała Francja zamiast powiedzieć, że "i tak cię kochamy nasz bandziorze" zajmuje się materazzim jak winnemu zajściu.
To jest klasyczny relatywizm moralny: "Mnie wolno kraść, ale politykowi to już nie. Mnie wolno spać z żoną kolegi, ale księdzu nie wolno nawet oglądnąć się za laską. Ja mogę wziąć łapówkę, ale Staszek z sąsiedztwa to jest złodziej bo dostaje za dużą wypłatę." Itd Itp. - zawsze stosujecie taką interpretację, jaka wam pasuje.
Mówcie o zachowaniu Zidane'a i poddajcie ocenie to zachowanie solo. Wtedy czysto na białym wyjdzie co myślicie i jakie postawy prezentujecie.
Zgadzam się, pomimo mojej sympatii dla Zizu uważam, że zachował się jak burak, jak ochłonie to przeprosi Francję, Materazziego, kibiców i będzie po sprawie.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
A co mu Włoch powiedział jest nie ważne bo wcześniej to Zidane był wielki, a Materazzi nikim.
Zachował sie nieodpowiedzialnie i głupio. Tyle mojej opinii
IMHO mogl mu porzadnie wklepac jesli wloch powiedzial cos faktycznie obrazliwego,
a zidane to dla mnie niczym nie wyrozniajacy sie kopacz jakich setki na swiecie.
Kubaman nie masz racji. Relatywizm tu sie nie stosuje. Relatywizm stosowałby się, gdyby Z. na dzien dobry podszedł na początku meczu do M. i zrobił, co zrobił.Cytat:
Żeby uściślić - zrobił źle, nagannie i kara się należy.
Tym niemniej jednak czyn ten był świadomie sprowokowany i oczekiwany przez M.! A to juz co innego. Ukarac winno sie obydwu (niestety nie ma jak).
I żeby było jasne - nie czcze Z. (nawet go nie lubie) Po prostu, gdyby mnie ktos naupychał,to bym mu na pewno plunął w twarz. ot co.
Dramat? Jeden prymityw zelżył drugiego, a tamten mu przypieprzył. Codziennie takie rzeczy się dzieją w każdym mieście.Cytat:
przepraszam bardzo ale co ty pie...sz?Cytat:
nie czcze zidana.. przeciez napisalem nawet ze kartka mu sie nalezala i co do tego nie ma watpliwosci.... ale mazerratiemu OCZYWISCIE NALEZALO sie! bo to kosiarz i na pewno nic przyjemnego nie powiedzial do zizu...
w tym wszystkich wkurza to ze jak zwykle "cfaniakowi" sie udalo i tyle...
proste masz cos do kogos na boisku lub w zyciu to albo sie zamykasz zeby nie wyleciec/pojsc siedziec, albo oficjalnie pokazujesz co o nim myslisz ze wszystkimi tego konsekwencjami.... ale czy twoj czyn byl uzasadniony postepowaniem tamtej osoby to oceni otoczenie/albo sad...
ja jako "otoczenie" (moze nie do konca obiektywne bo kibicowalem francji) stwierdzam ze to co zrobil zizu bylo uzasadnione i tyle, gdyby walna jakiejs innej osobie zdanie mialbym zupelnie inne, ale ze to byl mazerrati to jestem na 99,9% pewien ze jego tekst do zizu nie byl niewinny....
prosta sprawa: na ulicy oprych wyzywa ci zone, co robisz??
stosuje, stosuje. Próby usprawiedliwiania Zidana są właśnie czystą formą takiego relatywizmu. Jakiekolwiek próby jego usprawiedliwiania. Jeśli troll na forum będzie cię prowokował, a ty zacznesz na niego w odwecie bluzgać to stracisz szcunek kolegów. Troll, trollem, ale to ty odpowiadasz za swoją klasę i zachowanie.Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
BTW: czy ktoś zastanowił sie nad wersją materazziego? Koles chwycił lekko francuza za koszulkę a ten do niego coś w rodzaju - "jesli chcesz zdjąć ze mnie koszulkę, to przyjdź do sztni po meczu". Kto kogo tak naprawdę zaczepił obelgą :rolleyes:
Mówiem o wypowiedzi przedmówcy.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
no własnie o tym cały czas piszę. Skąd ty jesteś tego pewien? Znasz ich obu? Wiesz co się konkretnie stało? Wokół nas sami bojownicy o dobre imię boksera i tępiciele często faulującego włocha. Pomieszne dwie sprawy zupełnie z innej beczki.Cytat:
olewam gościa sikiem prostym z góry na dół. "Nie ruszaj gówna, bo zacznie śmierdzieć" ktoś mądrze powiedział. Wolę, żeby moja żona nie widziała jak ja się zachowuję jak kanalia. Ale jeśli trzeba będize jej bronić fizycznie będę bronił. Ale to zupełnie inna sytuacja. No i ja nie jestem kapitanem mistrzów świata, obeznanym z boiskowymi prowpkacjami, faulami itp. grającym akurat w finale mistrzostw świata, przed własnym prezydentem i 100 milionami widzów przed telewizorami. On miał jeszcze na sobie odpowiedzialność za wizerunek drużyny, kraju, wynik meczu i własny wizerunek. Taka mała różnica.Cytat:
prosta sprawa: na ulicy oprych wyzywa ci zone, co robisz??
biedny Marco :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Onet.pl
:D no i teraz wedlug twojej tezy powinnismy sie chyba spotkac na male co nie co :twisted:Cytat:
a kto pisze o skuleniu glowy? Zidane powinien strzelic mu bramke (pamietasz? oni w pilke graja) olac to co powiedzial materac, i na koniec pomachac mu pucharem MS mysle ze to by go znacznie mocniej zabolalo - a tak jak jest teraz to materac ma satysfakcje - bo to on jest zwyciezca tego "pojedynku"Cytat:
powinieni go OLAC, bo gowna sie nie dotyka bo sie bedzie smierdziec ;-)Cytat:
W kazdym razie Zidan zrobil najgorsza rzecz z mozliwych
A co do zaczepek slownych na ulicy... rowniez radze ci sie wyluzowac bo to ty bedziesz ten ktory zaczol ... co innego jak jestes swiadkiem jakiegos przestepstwa - wtedy dzialaj !!! ja tak robie a inni ludzie chowaja glowe w piasek i pamietaj ze ZAWSZE zostaniesz nagle sam na ulicy, ZAWSZE! wiec nastepnym razem to poprostu przemysl co ci sie oplaca... ze sobie jeszcze raz napisze
OLAC, bo gowna sie nie dotyka bo sie bedzie smierdziec ;-)
Ok, to rozumiem. Dla mnie jednak dramatem jest to, że ludzie tyle o tym piszą...Cytat:
Podobno dziś o 20.00 bedzie transmisja w TVN24 na ktorej Zidane wyjawi w końcu tą największa tajemnicę w dziejach ludzkości ;)
za gazeta.pl
a teraz pytanie za 100pkt. ile na tym wywiadzie zarobi Zizu :mrgreen:Cytat:
Dziś Zinedine Zidane ujawni, co powiedział do niego Marco Materazzi w finałowym meczu Włochy - Francja. Wywiad z gwiazdorem, który po mundialu zakończył karierę, przeprowadzi francuska telewizja Canal+.
Do awantury między Zidane'em a Marco Materazzim doszło w 110. minucie spotkania. Francuz i Włoch wymienili między sobą kilka słów. Widać było, że nie były to słowa przyjemne. W końcu wściekły Zidane uderzył Materazziego głową w klatkę piersiową. Włoch upadł, a kapitan Trójkolorowych dostał czerwoną kartkę.
Dużo ;)
gdzie moje 100 pkt?
rozumiem, daję pas ;)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
tylko mnie to wqurza :evil:
eeee.... chyba juz nie chce mi sie pisac :) dla mnie eot, ogolnie chodzilo mi o to ze mazerrati wcale nie jest bez winy i ze rozumiem zidana :)
takie rzeczy to się załatwia po meczu. Jak dla mnie bardzo dobrze, że Zidane wyleciał - mógł wytrzymać prowokacje a zrobić swoje w szatni - należało się Materazziemu dostać, bo to palant. Nie od dziś Włosi stosują prowokacje.
Materaca glowa nie przebijesz;]