-
Odp: Black Friday - promocje sprzętu, okazje.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Chciałem zgłosić brak promocji na zestaw M6markII +EVF +15-45 za 3000 PLN.
Była co roku, naopowiadałem znajomym i teraz nie widzę. Ktoś, coś?
W tym roku mocniej promowany jest co było do przewidzenia R10
-
Może się komuś przyda:
https://www.amazon.de/-/pl/gp/produc...f_=as_li_ss_tl
choć podobno korzystniej kupić w Turcji za liry.
-
Ktoś gdzieś widział dostępną EF lustrzankową 50/1.8, oczywiście, że chętnie z black ceną ?
Była teoretycznie na poprzedniej promocji, tyle że ...teoretycznie
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Chciałem zgłosić brak promocji na zestaw M6markII +EVF +15-45 za 3000 PLN.
Była co roku, naopowiadałem znajomym i teraz nie widzę. Ktoś, coś?
Nie ma żadnych szans na zakup tego zestawu jako nowego w 2022 roku w takiej cenie. W zbliżonej cenie dostępne są tylko zestawy używane:
https://www.olx.pl/d/oferta/canon-eo...9-IDRRr9A.html
https://allegrolokalnie.pl/oferta/ca...-1545mm-is-stm
Cytat:
Zamieszczone przez
cosinus
Ktoś gdzieś widział dostępną EF lustrzankową 50/1.8, oczywiście, że chętnie z black ceną ?
Była teoretycznie na poprzedniej promocji, tyle że ...teoretycznie
Cena tego modelu obiektywu w polskich sklepach internetowych kształtuje się następująco:
https://www.ceneo.pl/37898886;0284-0.htm
Oficjalny sklep internetowy Canona jest uważany za najdroższy, ale czasami trafiają się tam perełki cenowe:
https://store.canon.pl/canon-obiekty...-stm/0570C005/
Radzę zbyt długo nie zastanawiać się nad zakupem, bo jak coś się tam pojawia w tak atrakcyjnej cenie, to towar długo nie leży. Wysyłka idzie bezpośrednio z centrali Canona w Holandii kurierem UPS. Ile się czeka na dostawę? Poza jesienno-zimowym sezonem zakupowym jak złożysz zamówienie w poniedziałek (najlepiej do południa), to towar otrzymasz w środę. Sklep jest przeznaczony wyłącznie dla klientów indywidualnych, nie wystawią tam faktury na firmę. Płacić można za pośrednictwem Przelewy24.
-
Niby żadna promocja bo wszyscy sprzedawcy ją mają ale uważam, że R za 5200 PLN po cashbacku to jednak szansa na podmianę np.5D, 6D na bardzo użyteczne body.
-
Dzis na fejsie ktos napisal ze od polnocy ma byc promka na R10 samo body 3500zl.
-
R6 w ab foto oprócz zwrotu 1000zł ,dają voucher po 100 za wydany 1000...plus raty 30 razy 0% ... chyba dobra oferta.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Dzis na fejsie ktos napisal ze od polnocy ma byc promka na R10 samo body 3500zl.
Jest, i to z adapterem :)
-
Black Friday - promocje sprzętu, okazje.
To samo body powinno byc za 3tysie, adapter juz mam… dobra, i tak mnie teraz nie stac, budzet na kolejne 10mscy mam tylko na przezycie i wyjazdy.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Myślę, że cena świetna...
110 za baterię, aż żal nie kupić. Dzięki za info.
-
Nie wiem czy było. R6 po cashbecku za 9 koła
https://fotoforma.pl/aparat-canon-eos-r6
i w cyfrowe to samo plus karta 128gb
przyznać się kto wczoraj kupił i dziś klnie :)
-
o, a już myślałem, że nie będzie taniej niż rok temu :D
brać nie pytać :D
-
Pamiętam 3 lub 4 lata temu na cyberweek były RFki poprzeceniane na maxa. Rf 50 po rabatach i CB wychodziło coś ok 7tyś. Ciekawe jak w tym roku.
-
szukam, ale nie widzę 70-200 2.8 w jakiejś killerskiej cenie... może za rok
-
Kurczę ale w cenie 8999 za R6 to aż grzech nie kupić! Rewelacyjna cena. Chciałem zmienić swoje R6 na mark II ale jak mam się pozbywać R6 w cenie nie wiem 7,5 i czy max 8 tysięcy to mnie to się nie opłaca.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
:( 500 ZŁ w plecy
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Kurczę ale w cenie 8999 za R6 to aż grzech nie kupić!
To ja jednak póki co zgrzeszę ;)...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
To ja jednak póki co zgrzeszę ;)...
Będzie Pan zadowolony - jak to się kiedyś mawiało.
-
Moim zdaniem cena na R6 absolutnie najlepsza jaka była kiedykolwiek więc warto skorzystać i brać nowe póki są.
-
Masz pewność że nie będzie jeszcze taniej? Rynek weryfikuje sztucznie napompowane ceny.
-
Szkoda ze w mieszkaniowce tego nie widac [emoji12]
-
Przyjdzie i czas na mieszkaniówkę. Poza tym nie mieszajmy podstawowej potrzeby człowieka czyli posiadania dachu nad głową z posiadaniem nowego aparatu fotograficznego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Masz pewność że nie będzie jeszcze taniej? Rynek weryfikuje sztucznie napompowane ceny.
Pewności nikt mieć nie może ale obecna cena jest najniższą od daty premiery.
-
Mam wrażenie, że robią miejsce na półkach dla R6 Mk2 i stąd szybka wyprzedaż tego co im zostało.
-
Noo ciekawe czy za rok R6 bedzie jeszcze w ofercie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Noo ciekawe czy za rok R6 bedzie jeszcze w ofercie.
Najlepsza oferta, jaką w życiu widziałem, była wypisana na potykaczu w Krasnymstawie, gdzie mnie zaniosło służbowo na początku lat '90.
Wyglądało to tak:
" Kwiaty
Wiązanki
Wieńce
Broń
i
Amunicja"
:mrgreen:
Żałowałem, że nie wziąłem aparatu :(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Żałowałem, że nie wziąłem aparatu :(
Trzeba było zegarkiem/telefonem zrobić dokumentację, a tak, jak mamy Ci wierzyć?
-
A co powiecie na Canona R5: 18 000 zł + cash-back 1 500 zł?
Bo tak się mocno waham, R6 Mark II według specyfikacji generalnie mi wystarcza.
W R5 na minus przegrzewanie. I wideo 8K to dla mnie za duża rozdzielczość. 6K mi całkowicie wystarcza.
Ale jest jedna rzecz dzięki której R5 jest lepszym wyborem: magiczny obiektyw Canon RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye. Niestety jest kompatybilny tylko z R5.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Poozon
A co powiecie na Canona R5: 18 000 zł + cash-back 1 500 zł?
Bo tak się mocno waham, R6 Mark II według specyfikacji generalnie mi wystarcza.
W R5 na minus przegrzewanie. I wideo 8K to dla mnie za duża rozdzielczość. 6K mi całkowicie wystarcza.
Ale jest jedna rzecz dzięki której R5 jest lepszym wyborem: magiczny obiektyw Canon RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye. Niestety jest kompatybilny tylko z R5.
To, że jak ktoś chce teraz kupić R6 Mark II to lepiej kupić R5 z tej promocji ;)
Z tych wszystkich promocji 5d Mark IV/1DX Mark III (to chyba najniższą ceną kiedykolwiek za te korpusy), R, RP, R6, R5 poczekam aż R6 II spadnie do ceny bliższej cenie pierwszej wersji, czyli pewnie już w przyszłym roku ;)
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
-
Rkę da się wytargać taniej. Mam ofertę na 5345zł (po odliczeniu cashbacku) ale w komplecie z adapterem. Z tym, że trzeba januszować i trochę porozmawiać z specjalistami z Canona :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
To, że jak ktoś chce teraz kupić R6 Mark II to lepiej kupić R5 z tej promocji ;)
Z tych wszystkich promocji 5d Mark IV/1DX Mark III (to chyba najniższą ceną kiedykolwiek za te korpusy), R, RP, R6, R5 poczekam aż R6 II spadnie do ceny bliższej cenie pierwszej wersji, czyli pewnie już w przyszłym roku ;)
R5 mk2 już tuż tuż.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
R5 mk2 już tuż tuż.
r5II to będzie już to? czy jeszcze nie do końca?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
r5II to będzie już to? czy jeszcze nie do końca?
Chyba tak, bo to już będzie koniec tej ścieżki. Zaraz potem aparaty w soczewkach okularów i implanty we łbie :mrgreen:
-
BF się skończył ale promocje nie. MediaMarkt wrzucił baterie Patona LP-E6NH w wersji protect oraz platinium za 49 zł. Są też maluchy do M50. Wg mnie to bardzo dobra cena. W poprzedniej promo chodziły po 109zl.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
BF się skończył ale promocje nie. MediaMarkt wrzucił baterie Patona LP-E6NH w wersji protect oraz platinium za 49 zł. Są też maluchy do M50. Wg mnie to bardzo dobra cena. W poprzedniej promo chodziły po 109zl.
Dziwne bo nie da się dodać do koszyka wersji "protect". Za tą cenę dokupiłbym jeszcze dwa. Na Allegro w sklepie MediaMarkt są po 199 PLN, a wcześniej cena promocyjna była taka sama tu i tu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Dziwne bo nie da się dodać do koszyka wersji "protect". Za tą cenę dokupiłbym jeszcze dwa. Na Allegro w sklepie MediaMarkt są po 199 PLN, a wcześniej cena promocyjna była taka sama tu i tu.
Platinum jeszcze są. Protecty widać już wyszły... Formalnie nie wiem czy one się czymś różnią od siebie (mam oba) - bo opis to marketingowy bełkot...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Platinum jeszcze są. Protecty widać już wyszły... Formalnie nie wiem czy one się czymś różnią od siebie (mam oba) - bo opis to marketingowy bełkot...
protecta kupiłem jeszcze godzinę temu 11:08 (11:52 potwierdzenie) - też studiowałem z uwagą ten marketingowy bełkot wyszło mi że protecty to nowsza seria (ale które sa lepsze? to niestety nie wyszło)
-
Kmeg dzieki za cynka, kupiłem 2 beterie lp-e17 z ładowarkami i dokupiłem ładowarki na 3 sloty Lp-e6 i lpe17;)
-
Żaden zamiennik LP-E17, nawet Patona, nie będzie pokazywał stanu naładowania, i nie będzie ładowalny w oryginalnej ładowarce Canon. Mając M5 kupiłem na Aliexpress ładowarkę na USB i 2 sloty firmy Palo oraz 3 akku tej firmy. Nie widzę jakiejś różnicy w działaniu i pojemności baterii w stosunku do oryginalnej baterii- wszystkie padają na pysk tak szybko, że się trudno zorientować, która jest gorsza :mrgreen:
Mając ten sprzęt wziąłem go pod uwagę kupując R10, bo on też ma tę przeklętą baterię.
-
Co to za firma Palo? Nie znam. Kupić tanio i dobrze to kupić dwa razy, pierwszy raz tanio a drugi raz dobrze. Odnośnie wyboru aparatu podejmując decyzję o warto zrobić rozeznanie jeśli chodzi o zasilanie czyli dostępność i funkcjonalność zamienników, możliwość zainstalowania dummy battery i zasilania z zewnętrznego źródła jak power bank czy zasilanie sieciowe oraz czy jest możliwość zasilania aparatu przez USB co jest jednak mniej wygodne niż przez dummy battery ale może służyć jako backup w przypadku rozładowania baterii w slocie. Znając Canona pewne opcje będą niedostępne :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Co to za firma Palo? Nie znam. Kupić tanio i dobrze to kupić dwa razy, pierwszy raz tanio a drugi raz dobrze. Odnośnie wyboru aparatu podejmując decyzję o warto zrobić rozeznanie jeśli chodzi o zasilanie czyli dostępność i funkcjonalność zamienników, możliwość zainstalowania dummy battery i zasilania z zewnętrznego źródła jak power bank czy zasilanie sieciowe oraz czy jest możliwość zasilania aparatu przez USB co jest jednak mniej wygodne niż przez dummy battery ale może służyć jako backup w przypadku rozładowania baterii w slocie. Znając Canona pewne opcje będą niedostępne :)
Baterie bateriami, ale ładowarka mii się spodobała i działa. https://pl.aliexpress.com/item/32893...d=dSZSRaSvB2QU
Mam jeszcze identyczne ładowarki do LP-E6 i LP-E12. Wszystkie identyczne, zwarte, lekkie, z własnym kablem USB, wejściami USB micro, USB-C i z wyjściem USB jako power bank. Nie należy trzymać baterii w niepodłączonej do zasilania ładowarce, bo się rozładują, a gdy ma służyć jako power bank, to dopiero wtedy trzeba baterię włożyć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Odnośnie wyboru aparatu podejmując decyzję o warto zrobić rozeznanie jeśli chodzi o zasilanie czyli dostępność i funkcjonalność zamienników, możliwość zainstalowania dummy battery i zasilania z zewnętrznego źródła jak power bank czy zasilanie sieciowe oraz czy jest możliwość zasilania aparatu przez USB co jest jednak mniej wygodne niż przez dummy battery ale może służyć jako backup w przypadku rozładowania baterii w slocie. Znając Canona pewne opcje będą niedostępne :)
R10 ma w gripie przy krawędzi gniazda baterii jakiś otwór z gumową zaślepką, ale to nie będzie rozwiązanie znane z M5, w którym zaślepka do wejścia wtyczki do fałszywej baterii jest w centrum drzwiczek, więc z całą pewnością rozwiązania od M5 się nie da zastosować, a na pewno nie w całości.
Ale przynajmniej osłonę przeciwsłoneczną od EF-M 15-45 da się założyć na zapchajdziurę RF-S 18-45 :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Żaden zamiennik LP-E17, nawet Patona, nie będzie pokazywał stanu naładowania, i nie będzie ładowalny w oryginalnej ładowarce Canon.
Pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym zdaniem. Mam zamiennik Newell Plus LP-E17 i w M3 oraz M6 normalnie pokazuje stan naładowania oraz pozwala się ładować o oryginalnej ładowarce.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bakulik
Pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym zdaniem. Mam zamiennik Newell Plus LP-E17 i w M3 oraz M6 normalnie pokazuje stan naładowania oraz pozwala się ładować o oryginalnej ładowarce.
Szukałem ostatnio na Allegro zamienników LP-E17 i przy wszystkich było zastrzeżenie, że nie pokazują stanu w aparacie i nie można ich ładować w oryginalnej ładowarce.
Zwykły Newell:
https://allegro.pl/oferta/akumulator...0d-11515505045
Patona Platinium:
https://allegro.pl/oferta/akumulator...9-99b3eb0d2d9b
O zamienniku LP-E17 Newell Plus pierwsze słyszę, ale dobrze wiedzieć, pod warunkiem, że w nowszych aparatach mu to zaawansowanie nie przechodzi.
Na cyfrowe.pl jest info o wycofaniu modelu z produkcji:
https://www.cyfrowe.pl/akumulator-ne...17-plus-p.html
a więc wygląda na to, że nasza kochana inaczej firma znowu zadbała o swoje zasrane interesy :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
protecta kupiłem jeszcze godzinę temu 11:08 (11:52 potwierdzenie) - też studiowałem z uwagą ten marketingowy bełkot wyszło mi że protecty to nowsza seria (ale które sa lepsze? to niestety nie wyszło)
Ja kupowałem 2h temu i teraz anulowali mi zamówienie :evil:
Póki co, jedno z dwóch.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ja kupowałem 2h temu i teraz anulowali mi zamówienie :evil:
Póki co, jedno z dwóch.
mi za to przysłali potwierdzenie że towar jest na magazynie i wyślą zwykle na drugi dzień - zobaczymy w poniedziałek :mrgreen: kupiłem bardziej dla sportu (w końcu jakaś promocja na miarę czarnego piątku zza wielkiej wody, a nie jakaś popierdułka typu rabat 10% na wtyczce za 30 złotych w czym celują nasi wielcy biznesmeni) dwie baterie zwykle mi starczają na jeden dzień, ale jak przypomniałem sobie cenę zamiennika newella który dokupiłem przy zakupie korpusu to stwierdziłem że przy tej cenie :mrgreen: jeszcze jedna bateria nie zaszkodzi
-
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Żaden zamiennik LP-E17, nawet Patona, nie będzie pokazywał stanu naładowania, i nie będzie ładowalny w oryginalnej ładowarce Canon.
Wiedziałem to zamawiając nawet robiłem research w tej materii
Cytat:
Zamieszczone przez
bakulik
Tu mnie kolega zaskoczył,jeśli to newell plus to chyba już zniknął z rynku
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
JERONIMO1
Tu mnie kolega zaskoczył,jeśli to newell plus to chyba już zniknął z rynku
Jak bum, cyk, cyk, słowo honoru!
Załącznik 9674
Kupowałem w zeszłym roku w czerwcu, od tamtej chwili się nie interesowałem, ale faktycznie nie ma już ofert tego modelu, więc z tego czy innego powodu został wycofany. A kupiłem właśnie dlatego, że w opisie stało, iż daje się ładować w ładowarce Canona i pokazuje stan naładowania w aparacie.
-
Gdy kupiłem M6 mark II to ten Newell był po 149 PLN i w rezultacie kupiłem oryginał Canona za 198 PLN. Pierwszy raz w życiu :mrgreen: