proszę - oryginalny plik:
Wersja do druku
proszę - oryginalny plik:
Młody! wrzucaj pozostałe oryginały.. Nie jest źle. Patrzmy dalej.
:-)
al
Kasia ładna jest - ale to chyba nie na wszystkich fotkach ona ? :)
Przedstawić prosze :P
Oryginalny plik spalony - ale nie kluje nawet w oczy ..
Z przerobionych najfajniejsze 1 i 4 :)
no zaraz... oryginały miały być nie przepalone ;).Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
nie nie:) to by cały efekt (którego i tak nie ma;) ) zepsuło.Cytat:
Zamieszczone przez al9
chciałem tylko pokazać że to nie są totalnie odszopowane zdjęcia z małpy walniętę przy halogenach bez chwili zastanowienia skąd ma padać światło.
tak to jest Kasia. na wszystkich:D daje słowo.Cytat:
Zamieszczone przez ripek
.........Cytat:
Zamieszczone przez Diodak
jak dla mnie... takie przepalnie - to nie przepalenie....
bez przesadyzmu.
edit:
po dogłebnej analizie i zerknięciu w histogram - może trochę...
zależy jak kto ma monitor ustawiony. u mnie to bardzo miło wygląda.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:Cytat:
przeczytaj edita Diodaku;)
i jeszcze takie coś, też z dzisiaj:
Na moim wypalonym i ciemnym monitorze to jednak są przepalenia i wydaje mi sie ze nie takie małe :|
edit: A pokaż coś na serio nie przepalonego i bez obróbki?!
Cytat:
Zamieszczone przez Kuba C.
tamto było na serio bez obróbki. jak tutaj siedzę.Cytat:
Zamieszczone przez Kuba C.
Edit? Wielkie wyjarane na totalna biel plamy to nie jest "zalezy jak kto ma monitor" bo tam w pliku nic nie ma. A histogramy to wrecz krzycza o nieco luzu z prawej i z lewej. Z kontrastem na tych zdjeciach przegiales ostro. Tam nie ma nic. Detali, koloru, faktury. Wielkie plamy jednego koloru... Kreskowka?
tak.cartoon network.
jakim cudem w zdjęciach monochromatycznych ma być kolor?Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
a faktura moim zdaniem jest. np w 1
Kasia fotogeniczna i i Ty masz talent.... Ale musisz popracować, chłopaki maja rację. Jedno jest pewne. Miałeś pomysł na zdjęcia. Dobry. Nie wyszedł, trudno, pracuj dalej... Będzie lepiej.
:-)
al
oj jeszcze dużo przede mną pracy;)
Bez przesady, dwa kolorki byc muszą... ;)Cytat:
lol tak tam nie ma wypalen to call me rydzyk....troche zygi masz dziwne tlumaczenia:) bez kitu...jak na poczatek to moze byc przyjamniej cos robisz w tym kierunku...a gdybys fotke 1 (ta z oczami i palcami) zakmnal w kwadracie?? co o tym myslisz
spróbowałem - może być - ciasno się zrobiło, ale też ciekawie - wolę jednak prostokąt.Cytat:
Zamieszczone przez C41photocrew
zaskoczyłeś mnie swoimi zdjęciami. Naprawde podobają mi sie te portrety (pomijając przepalenia). Ale musisz popracowac jeszcze nad tym by nie było błędów technicznych. Powodzenia zycze bo pomysły masz super
dzięki - jutro kolejna sesja.Cytat:
Zamieszczone przez Venio
Tylko pamiętaj Zyga, o bekstejdżu! Bez niego się nie pokazuj ;)Cytat:
Bo bekstejdże to nowy na topie nurt w fotografii :lol:
hehe;) no no...
ja już gdzieś pisałem - mój backstage to brakstage:)
a tutaj takie dzisiaj wymącone zdjątko, ofcoz zePSute.
Co ty takie matowe szkla masz?
przeca mowił ze poPSute :P
oświetlenie żeby było widać parasole odbite w szkle i kolor powłok MC no i blur Panowie, blur;)
ja tam nie widze ani powlok smc ani powlok mc ani nawet "blekitnej optyki" zeissa, ja tam za przeproszeniem g*wno widze...
To tam sa jakies parasole odbite?Cytat:
Kolor? Jakies 10 postow do tylu po mojej uwadze o braku koloru sam napisales...Cytat:
Wiec jak?Cytat:
Czy aby napewno w dobrym miejscu?Cytat:
"Co ty takie matowe szkla masz?"
"oświetlenie żeby było widać parasole odbite w szkle i kolor powłok MC no i blur Panowie, blur"
Po pierwsze dobrze wiesz o czym piszę, po drugie szkoda mi klawiatury;)
Ty swoje wiesz, nikt Cie nie rozumie - jednym slowem jestes niepojetym, przewyzszajacym wszystkich poziomem Artysta.
dorośnij wreszcie nastier;)
prawie 190 cm chlopa ze mnie. styknie mi, zyga. naprawde.
Parasole i kolory powlok to widac na fotach z dpreview...Cytat:
http://www.dpreview.com/reviews/Cano...sidebyside.jpg
U Ciebie sa jakies biale plamy radosnej "tfurczosci" wiec nie wciskaj mi i innym prawidlowo widzacym, ze jest tam cos czego nie ma.
Takie refleksy na szklach to robi sie oswietleniem odpowiednim a nie "zaznaczyc szklo i blur ps'em". Jak sie przygladniesz wzorom najpierw zanim zaczniesz mazac to zauwazysz ze oprocz rozmytych odbic na szkle sa tam ostre elementy z wnetrza.
http://www.dpreview.com/reviews/cano...-cam-front.jpg
http://www.dpreview.com/news/0602/pa...mcl1-front.jpg
Duzo wiecej znajdziesz chocby na aukcjach kasioacorporation na allegro.
To mi powinno byc szkoda klawiatury. EOT
cieszę się Twoim szczęściem - osobiście też nie narzekam;)Cytat:
Zamieszczone przez nastier
ironii nie rozumiesz a jezyk masz "ciety" jak cholera.
dla mnie EOT - lepiej pokazuj jakies foto. nie musisz nic pisac przy tym. szkoda klawiatury.
ja to nastierku wogóle nie złośliwie:) myślołek że zrozumiesz mój tekst pozytywnie a nie jako cięcie językiem;)
a fotka taka sobie wymęczona:
ciachniete w polowie i 'mirror'?
omze zeby taki sztuczne nie bylo to podciagnij kontrast w zrenicach i przenies pieprzyk z lewego pod prawe oko
dobry patent z tym pieprzykiem thorin:D
zastosuję.
i zrobię v2.0 :)
kolejna wersja Kasi
jakby ktoś się miał pytać to nieruszałem jej oczu.
ma takie naprawdę jak "rozdziawi" :)
Prawa strona (lewy policzek) za bardzo przepalona w stosunku do reszty
masz rację.Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
poprawię to.
Oprócz tego, co napisał Robson dodam jeszcze, że te włosy w oku jakoś dziwnie wyglądają.
Jeśli chodzi o ogólne wrażenie - o wiele lepsze niż poprzedni portret. Poprzedni portret nasunął mi skojarzenie z Marlyn Mansonem. Odrzucił mnie prawdę mówiąc.
dzięki lemino.
poprzedni jeśli mam być szczery miał odrzucać - w sensie odbiór raczej miał nasuwać negatywne skojarzenia.
a nad tymi włosami również się zastanawiam. w lewym oku. spróbuję zrobić tak żeby było widać grzywkę to może będzie jakoś bardziej z sensem wyglądało. ale już nie dzisiaj - idę spać hehe:)
Nie za ma co :)Cytat:
To jeśli o mnie chodzi ten efekt "odrzucania" na pewno osągnąłeś. Napiszę więcej - przez to zdjęcie, to jakoś tak mój żołądek chciał się pozbyc tego, co było w środku :/ (czy taki efekt też chciałeś osiągnąć?) Jeśli chodzi o krytykę dodatkową tego pierwszego, to oczy są za jasne w stosunku do ciemności całej reszty...
A jeśli chodzi o drugi, to najpierw myślałam, że chcesz uzyskać złudzenie ruchu, ale wtedy grzywka nie w tę stronę powinna się zakręcać :)Cytat:
yhm.muszę wszystko rozważyć:)
a tu taki kwadracik dzisiejszy - ostatnio bardzo lubię ciasne kadry - pewnie dlatego że są najłatwiejsze do "skadrowania".
i trochę "mniej ładnie", w poziomie :
Pierwsze - troszku strasznie jasne z prawej strony.
Drugie, czy wg Ciebie jest mniej ładne, bo minę dziewczyna ma nieteges? A jeśli chodzi o drugie zdjęcie, to lewa strona strasznie ciemna i oko gdzieś ginie. Nawet jeśli to miało być spojrzenie z wyrzutem, to ten wyrzut gdzieś ginie...
Jedynka ponownie przejarana (czyżbyś tego nie widział?), w dwójce trochę wyciągnąć prawy policzek z cienia (lekko doświetlić), albo całkowicie ukryć prawe oko w cieniu. Wydaje mi się jednak że pierwsza opcja jest właściwsza.
...a bo ja wiem co ona sobie tam myślała pod tym jej sufitem:?: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez lemina
:)
a co do przejarania w 1 to jak tutaj siedzę i z Wami rozmawiam - niewidzę... serio.
- muszę podpiąć CRT...chyba...
"obrzydliwość" v2 beta - bo coś mi się tutaj niepodoba oprócz sztuczności.... coś jeszcze muszę dodać.
Juz lepiej nic nie dodawaj ;) Kombinujesz niepotrzebnie jak kon pod gorke ...a chyba nie tedy droga.Cytat:
P.S.
Skalibruj sobie monitor :)