To ja dorzucę swoje fotki z 11 czerwca(niedzieli). Pierwszy raz w życiu fotografowałem samoloty-mam nadzieję, że się wam spodobają:)
1.
2.
3.
4.
5.
Wersja do druku
To ja dorzucę swoje fotki z 11 czerwca(niedzieli). Pierwszy raz w życiu fotografowałem samoloty-mam nadzieję, że się wam spodobają:)
1.
2.
3.
4.
5.
ajć, coś panowie mieliście problem z kadrowaniem ;)
Ja rozumiem lag w kompaktach, ale dslr :)
A jakie kadry polecasz? Na komputerze skadrowałem tylko ostatnie zdjęcie-z resztą nic nie było robione. Jak coś się działo bliżej barierki, to miałem problem ze złapaniem tego w całości, bo udało mi się pożyczyć tylko stałkę(200 mm).
no właśnie. chodziło mi o zdjęcia kiedy samolot prawie wyleciał z kadru (twoje) lub ledwie do niego wleciał. To jak, LAG czy kłopoty z refleksem ;)
Niebo jest jednego koloru-nigdy nie zaszkodzi trochę pomanipulować fotką i zrobić z tego, kiedy prawie wylatuje z kadru, panoramkę;p U mnie brak doświadczenia w fotografowaniu samolotów;p Tutaj są helikopterki: http://fotoik.pl/index.php?akcja=zdj...okaz&id=253430
czy liczba mnoga oznacza że moje kadry są niepoprawne? nr1 ok centralny ale 2 chyba ok.. :)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Spoko, routlaw-jak coś jest nie tak w zdjęciach, tzn. że w moich;p Ja jestem tym, który się na błędach uczy, ale i tak wielkie podziękowania dla Muflona, którego lekcja fotografowania samolotów pozwoliła mi wogóle cokolwiek i jakkolwiek sfotografować. Jeszcze raz Wielkie Dzięki!
panowie, nieco luzu :) wszak wyjaśniłem z czego się śmieję.
A czy ktoś się stresuje?:p Luz by się na fotkach przydał-szczególnie moich, bo ciasno kadrowane niektóre;p Pzdr!
kolejna fotka ;)
Mnie się najbardziej podobały śmigłowce i ich "balecik" :)
Samolot:
1.
(chyba nasza Iskra)
I teraz śmigłowce:
2.
3.
4.
5.
I "kotki" przed odlotem :)
6.
Szkoda, że nie miałem lepszej miejscówki...
te kotki, to chyba niezłe zagrożenie dla lotu stanowiły ;)
jak się przemiaszczały po skrzydle, to pewnie pilot nieźle musiał nadrabiać sterami :lol:
(dla jasności - ja waże 110, ale spokojnie, na skrzydła się nie wybieram)
Tja były bardzo drapieżne i spodobał się im mój forumowy ID :DCytat:
Zamieszczone przez Kubaman
no, na tym zdjęciu wypadają dużo lepiej :)
Czy te fotki są z dzisiaj? Gdzie staliście? Bo może się widzieliśmy, a ja was nie poznałem;p
To było wczoraj.. Byliśmy z Jacem na platwormie dla prasy. Plus wejścia na "murawę lotniska". Smycze i ID forumowe wisiały na szyjach. Działały :)
Ech... To ja jeszcze nie dostałem forumowej ID:p Czy mam rozumieć, że tylko forumowe ID i mogliście wszędzie wchodzić?:D Jeśli tak to zazdroszczę.
Moje są z dzisiaj (niedziela). Byłem na polance za "toi'kami" niedaleko początku pasa startowego. W rogu stali jacyś ludzie z "eLkami" i białym szkłem, nie miałem śmiałości sprawdzać, bo nie mieli smyczy :) Poza tym byłem z żoną i ze znajomymi z osiedla :)Ale strzeliłem dwie fotki z ukrycia: tutaj i tutaj. Jak ktoś siebie rozpozna to niech się ujawni :) Ten stojąco solo był z grupą ludzi...Cytat:
Zamieszczone przez mungo
Mam tego setki, jak coś obrobię to wstawię. Teraz padam i idę lulu.
mam bardzo podobne, też byłeś na platformie?Cytat:
Zamieszczone przez MARANTZ
ja od 9 do 16 zrobiłem w sobotę 567 RAWów. Około 80-100 odpadło (nieostre/nietrafione kadry). Przed wakacjami pewnie część pokażę ;)Cytat:
Z kim to zalatwialiscie? Ja rozmawialem z gosciem z ochrony, popatrzyl na ID ale powiedzial ze i tak jest potrzebna legitymacja prasowa...Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw
Podeszliśmy do biura prasowego i zapytliśmy czy możemy skożystać z platformy. Miła blondyneczka powiedziała "oczywiście". Po paru minutach przyszła jej koleżanka i zapytała czy chcemy iść na "statyczne"... Zgodziliśmy się..
Pazurek ma się ten urok i niewiasty miękną :D
:mrgreen: ochrone minelismy "na krzywy ryj" z wypieta piersia z ID ;-)Cytat:
To ja wrzucę jeszcze jedną fotkę. Nie wyszła mi trochę, bo ogon jest ucięty, ale skubany szybko przelatywał i na zoomie było ciężko :)
1. MI-24
2. Ten sam po "przypadkowej" obróbce. Chciałbym wiedzieć jak to zrobiłem, bo na tym wygląda "groźniej" :)
PS. Wszystkie fotki robiłem pożyczoną Sigmą 70-300 APO (bez DG)
Routlaw, zawaliłem 5 GB RAW-ami. Mogłem być na platformie i na płycie bo kumpel załatwił mi prasówkę, ale nie byłem sam i nie chciałem swojej "sierotki" samotnej zostawiać. Fociłem z ziemi przy barierce. Jak widziałeś gościa z L-ką 100-400 i wojskowych spodniach to właśnie ja :)
Nic dziwnego, że Pazurkowi nie wyszło, bo na czas Góraszki został indianinem :DCytat:
To Ty?Cytat:
Odpowiem za Marantza, to nie on. To niezbyt wojskowe spodnie :D
tą pare widziałem w sobote :) nie wiem dzlaczego ich zapamietałem :D
Ja byłem w niedzielę i cały na zielono. Spotkałem kilku forumowiczów , ale to pod koniec i ksywek nie pamiętam. Z Białegostoku byli chłopaki. Na platformie był jeden gościu z jasną stałką, coś w stylu 300/2.8; 400/4, a może jeszcze lepiej. Z daleka oceniałem. To od nas?
To pawelsan i ja :twisted:Cytat:
Haha, ale numer. No to już wiem z kim nawijałem. Pozdro :)
Aaa no spoko, widac niepotrzebnie gadalem z ochroniarzem zamiast podejsc do panny ktora sie tam krecila. Moze wyprobuje nastepnym razem ten manewr.Cytat:
BTW, jakie "statyczne"?
statyczne to te co stoja ;-).. poszlismy cala ekipa za barierki a pod koniec pokazow na druga strone lotniska do helikopterowCytat:
Zamieszczone przez pazurek
Przebralem polowicznie swoje 8GB RAWow. Galerie pewnie zrobie jutro wieczorem.
Vitez, czy wchodziłeś może do strefy dla Vipów z jakimś swoim kolegą?:D Bo widziałem dwóch z identyfikatorem "Press", jeden miał właśnie 20D i 100-400 L
Viteza to chyba ciezko nie rozpoznac, biorac pod uwage ze ma swoje zdjecie na avatarze... :roll:
Nie bylem w strefie VIP.Cytat:
Zamieszczone przez mungo
100-400 z 20D to ja kilka widzialem. Najlatwiej mozna mnie bylo poznac po koszulce forumowej - tutaj z bratem Izy , oraz po rudej towarzyszce - Iza.
Niestety nie widziałem nikogo w forumowej koszulce, ani z forumowym ID. Gdybym widział, to bym zagadał;)
Ja swoją Góraszkową galeryjkę zrobiłem jest TU
Również byłem - moja galeryjka TUTAJ
B. ładne:)
Również zapraszam: moje zdjęcia z Góraszki: link
To i ja sie podepne z moimi :]
http://bereza.pl/Galeria/2006_Wydarz...zka/index.html
to jest Nikonio-Canonier! phi ! ;)
Roni kurcze teraz bana dostane.. ;)
Coz... jak zdradziles Canona, to teraz musisz poniesc kare ;-)Cytat:
mnie udało sie coś takiego wyskrobać (niestety z jpga bo RAW-a jeszcze nie ruszałem i prawde mówiac cienki jestem w ich obróbce - moze trafi mi sie jaki uczony w piśmie co bedzie potrafił z niego coś ciekawego wydobyć ?)
trochę innych wypieków można obejrzeć tutaj: http://airfoto.pl/index.php?module=P...=818&type=id_u
Broncobilly - wcześniej w tym poście czytałem coś że siedziałeś z aparatem w którejś maszynie. Już miałem pytać czy to Ty siedzisz z tyłu ze sprzętem na TEJ fotce, ale skoro robiłeś powyższe zdjęcie.... ;)