Pracować będę na 1 body a drugi będzie tylko w razie jakiejś awarii, bo nie jest to mój sprzęt to też nie chce go katować..
Ten Canon 24-77 jest strasznie drogi i nie wiem czy warto tyle wydawać..
Wersja do druku
Pracować będę na 1 body a drugi będzie tylko w razie jakiejś awarii, bo nie jest to mój sprzęt to też nie chce go katować..
Ten Canon 24-77 jest strasznie drogi i nie wiem czy warto tyle wydawać..
Panowie a jak bym się jednak zdecydował na tego droższego canona to jaki jeszcze obiektyw byście dobrali do tego zestawu:
Canon Eos 6D (body)
Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM
Canon Speedlite 600EX-RT
Po odliczeniu w/w zestawu zostaje jeszcze ok 1800 PLN
Czyli jaką lampę wziąć zamiast 600EX-RT ? Jeśli to możliwe to prosił bym o podanie czegoś z tego sklepu ..::KLIK::..
I co jeszcze dobrać do tego 24-70 ? Jutro będę składał zamówienie, wiec zależy mi na czasie..
Dubel, proszę o usunięcie.
Panowie cały czas byłem raczej nastawiony na Canon Eos 6D + Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM, ale ostatnio zaproponowano mi Nikona D750 + 24-70mm f/2.8G ED AF-S NIKKOR i teraz nie wiem na co się zdecydować :/
bier oba
yyhy..
Jakieś inne propozycje?
Zależy w co potem będziesz inwestował. Jakbyś chciał porównywać 2 puchy, to Nikon D750 jest dużo lepszy od C6D. Szkieł Nikona jest trochę mniej na rynku, ale jak się zdecydujesz na 2-3 obiektywy to będziesz w stanie policzyć co Ci się bardziej opłaci. Ja wchodząc w system brałbym Nikona...no ale nie kupował bym tez nowego sprzętu, a o używane D750 trudno.
Dobra zostaje jednak przy Canonie. Poczytałem troszkę i D750 miały jakąś wadę związaną z AF oraz problem z flarą która pojawiała się pod silnym światłem. Poza tym rozmawiałem z osobami z podobnej branży i praktycznie wszyscy pracują w oparciu o system Canona więc w razie czego będę miał od kogo pożyczyć jakieś szkiełko :)