Odp: Canon 17 - 40 nowy - czy na pewno?
W takim razie Canon Polska czy coś innego ma zwyczaj dodawania jakiejś płytki, bo ja nigdy żadnej płytki z żadnym obiektywem nie widziałem.
Natomiast karta gwarancyjna Canona powinna być. Chyba, że w ofercie gdzieś tam było małym drukiem, że gwarancja sklepowa. Zapytaj Canona czy jest na gwarancji.
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
W takim razie Canon Polska czy coś innego ma zwyczaj dodawania jakiejś płytki, bo ja nigdy żadnej płytki z żadnym obiektywem nie widziałem.
Natomiast karta gwarancyjna Canona powinna być. Chyba, że w ofercie gdzieś tam było małym drukiem, że gwarancja sklepowa. Zapytaj Canona czy jest na gwarancji.
Tak jak pisałem wcześniej - nie było nic na temat, że jest to jakiś: stary, opuszczony, niechciany, porzucony, powystawowy obiektyw, z gwarancją sklepową.
a jak zdjęcia robione tym szkłem?
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
Mam pod ręką pudło 17-40L
Jest czarna płytka CD, jakaś mini instrukcja papierkowa, karta gwarancyjna, skarpeta, 3 folie (szkło - osłona - skarpeta), 2 styropiany i jakaś tektura :lol:
potwierdzam u mnie w pudle to samo - mam szkło z 2013 roku, kupione w 2014roku (z nowym deklem przednim) kod UB i na pudełku mam naklejkę PL a obok HU.
Zadzwoń zapytać i jak można to powiedz ile dałeś w tej promocyjnej cenie?
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
a jak zdjęcia robione tym szkłem?
Zdjęcia wyglądają OK (poza legendarnymi rogami...:lol:).
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
potwierdzam u mnie w pudle to samo - mam szkło z 2013 roku, kupione w 2014roku (z nowym deklem przednim) kod UB i na pudełku mam naklejkę PL a obok HU.
Zadzwoń zapytać i jak można to powiedz ile dałeś w tej promocyjnej cenie?
Co do ceny to nie chcę się na razie wychylać - generalnie było 200 PLN taniej. Zobaczymy co mi powiedzą jutro. Ale 200 PLN-ów miej za roczny obiektyw i może po jakiś przejściach... Czy było warto - nie wiem.
Jak ktos tu na forum fajnie napisal przy naszych kobietach tez w wiekszosci ktos juz kiedys majstrowal i co z tego? Nie chcemy juz takich majstrowanych? Moze nawet lepiej jak jest juz jakies doswiadczenie a nie folijki przez ktore trzeba sie przedzierac :) Jesli obiektyw byl tanszy niz gdzie indziej to z jakiegos powodu. Niemniej sklep powinien o tym fakcie informowac.
Cytat:
Zamieszczone przez
milsa666
Zobaczymy co mi powiedzą jutro
Daj koniecznie znać.
Cytat:
Zamieszczone przez
milsa666
Zdjęcia wyglądają OK (poza legendarnymi rogami...:lol:).
Jak tylko "OK" to ja bym oddał. No chyba że na cropie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jago
Daj koniecznie znać.
Generalnie obiektyw wraca.
Dzwoniłem do Canon Polska gdzie powiedzieli, że nie powinno być takiej sytuacji, gdzie w nowym obiektywie nie ma książki gwarancyjnej.
Ze sklepu dostałem natomiast informację, że tak nie powinno być, że przesyłka powinna być kompletna, proszą o odesłanie obiektywu i przepraszają za całą sytuację, przesyłka na ich koszt.
Koniec tematu - na promocjach człowiek musi być czujny jak pies podwójny - idę do stacjonarnego sklepu...
Niemniej firma stanela na wysokosci zadania - znaczy, jeszcze im zalezy...