Odp: Pilna pomoc potrzebna przy wyborze sprzętu!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
rastafuri
pierwszy krok byś zasłużenie uzyskał miano trolla już wykonany :)
stay tuned
Cieszę się że lepiej się czujesz...
Czuje się fenomenalnie bo sprzęt właśnie rozpakowałem a na dodatek, wszedł do mojego tematu pewien typ, który zwyzywał mnie od trolli bezpodstawnie.
I teraz z wielką przyjemnością mogę udowodnić, że się mylił.
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
No nie mogę uwierzyć że znowu dajecie się ładować pod włos jakiemuś trollowi....
O to nawet Ty :)
Poniekąd rozumiem Cię, bo pewnie były tu prawdziwe trolle co spowodowało, że z niechęcią udzielano się w moim temacie...
Mniejsza z tym, po prostu na przyszłość nie obrażaj lub po prostu siedź cicho jak nie masz nic do dodania sensownego.
Aparat jest solidny, jeszcze się nim nie bawiłem, w sobotę coś mi się rodzi reportażowego to go przetestuję. Ale jak tylko go wyjąłem okazało się, że mój 5d mark iii jest solidnie już zużyty :) Na dworze leje więc nawet psu zdjęć dzisiaj nie porobię :) Obiektyw już miałem styczność i cieszę się, że mam na własność.
Cash Back wypełniony, gorąco polecam Wam sklep Foto-Plus, nie dość, że najlepsza cena to i najlepsza obsługa.
Temat o niczym.
Zadałeś pytanie o wybór aparatu którego nie potrzebujesz, bo dla celów księgowych. Sam sobie wybrałeś ignorując odpowiedzi i dokonałeś zakupu. I się na koniec chwalisz. Tak, to jest trolling.
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
Temat o niczym.
Zadałeś pytanie o wybór aparatu którego nie potrzebujesz, bo dla celów księgowych. Sam sobie wybrałeś ignorując odpowiedzi i dokonałeś zakupu. I się na koniec chwalisz. Tak, to jest trolling.
Widać po twoim poziomie. Nie umiesz nawet przeczytać tekstu ze zrozumieniem a do tego wyjeżdżasz z trollami.
Przetłumaczę Ci jak dzidziusiowi :
1) potrzeba a motyw zakupu nie nakładają się na siebie czyli :
Aparat jak pisałem kupiłbym Mark IV jak wyjdzie, ale muszę kupić teraz i stąd temat, bo chciałbym wiedzieć co będzie najlepsze do moich potrzeb z tego co aktualnie rynek oferuje... oczywiście widać teraz, że trafiłem w złe miejsce - co nie znaczy, że aparat nie jest potrzebny. Zawsze jest i ten trzaśnie w tym roku ok 50 tyś zdjęć, ale mogłem poczekać, szczególnie, że mam 2 inne puszki zastępcze aps-c... ale o tym pisałem przecież i wybacz ale nie zasługujesz bym się powtarzał.
2) Odpowiedzi :
- nie było ani jednej, która potrafiła mnie przekonać do zakupu drugiej takiej samej puszki
- do każdej odpowiedzi się odniosłem
- wymieniłem szereg powodów dla których chcę się zdecydować na 7D mark ii
- nikt się do nich nie odniósł, wręcz idzie drugi tekst o trollach.
a teraz zmykaj na onet gdzie twoje miejsce bo nie potrafisz wnieść jak twój kolega trothlik nic merytorycznego do tego tematu, tam jest miejsce na wyzwiska.
Miałeś masę czasu by wpisać się tutaj z sensownym komentarzem, czemu 7D mark ii będzie słaby jako drugi aparat, nie zrobiłeś tego, za to pierwszy jesteś do obrażania i moralizowania.
Na moim forum dostałbyś banana :)
Żeby było ciekawiej to punkt 3 czyli dalsze korzyści płynące z drugiej puszki, która nie jest taka sama :
- gps
- wbudowany flash
- dzyndzel do zmian focusa genialny
- taki detal jak to, że wejście na mic i słuchawki jest pod jedną osłonką
ciekawe co odkryję jak się pobawię tym dłużej :)
prosiłbym admina o zamknięcie tematu, dziękuje wszystkim za komentarze, wam dwóm ostatnim też poprawiliście mi humor :)
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
rastafuri
prosiłbym admina o zamknięcie tematu, dziękuje wszystkim za komentarze, wam dwóm ostatnim też poprawiliście mi humor :)
Pozdrawiam
Niczego nie zamykamy. Jedyne co możemy zrobić to dać koledze urlop w przypadku kontynuowania takich personalnych ataków.
Cytat:
Zamieszczone przez
rastafuri
Widać po twoim poziomie. Nie umiesz nawet przeczytać tekstu ze zrozumieniem a do tego wyjeżdżasz z trollami.
Przetłumaczę Ci jak dzidziusiowi :
1) potrzeba a motyw zakupu nie nakładają się na siebie czyli :
Aparat jak pisałem kupiłbym Mark IV jak wyjdzie, ale muszę kupić teraz i stąd temat, bo chciałbym wiedzieć co będzie najlepsze do moich potrzeb z tego co aktualnie rynek oferuje... oczywiście widać teraz, że trafiłem w złe miejsce - co nie znaczy, że aparat nie jest potrzebny. Zawsze jest i ten trzaśnie w tym roku ok 50 tyś zdjęć, ale mogłem poczekać, szczególnie, że mam 2 inne puszki zastępcze aps-c... ale o tym pisałem przecież i wybacz ale nie zasługujesz bym się powtarzał.
2) Odpowiedzi :
- nie było ani jednej, która potrafiła mnie przekonać do zakupu drugiej takiej samej puszki
- do każdej odpowiedzi się odniosłem
- wymieniłem szereg powodów dla których chcę się zdecydować na 7D mark ii
- nikt się do nich nie odniósł, wręcz idzie drugi tekst o trollach.
a teraz zmykaj na onet gdzie twoje miejsce bo nie potrafisz wnieść jak twój kolega trothlik nic merytorycznego do tego tematu, tam jest miejsce na wyzwiska.
Miałeś masę czasu by wpisać się tutaj z sensownym komentarzem, czemu 7D mark ii będzie słaby jako drugi aparat, nie zrobiłeś tego, za to pierwszy jesteś do obrażania i moralizowania.
Na moim forum dostałbyś banana :)
Żeby było ciekawiej to punkt 3 czyli dalsze korzyści płynące z drugiej puszki, która nie jest taka sama :
- gps
- wbudowany flash
- dzyndzel do zmian focusa genialny
- taki detal jak to, że wejście na mic i słuchawki jest pod jedną osłonką
ciekawe co odkryję jak się pobawię tym dłużej :)
Na razie jedyne co udowodniłeś to to, że umiesz wstawić zdjęcie na forum.
Jeżeli nie jesteś trolem to nie zachowuj się jak Trol :)
Odzywki z onetem w tle przemilczę.
Cytat:
Zamieszczone przez
rastafuri
Czuje się fenomenalnie bo sprzęt właśnie rozpakowałem a na dodatek, wszedł do mojego tematu pewien typ, który zwyzywał mnie od trolli bezpodstawnie.
I teraz z wielką przyjemnością mogę udowodnić, że się mylił.
O to nawet Ty :)
http://s23.postimg.org/99ckvei2z/trotlik.jpg
Poniekąd rozumiem Cię, bo pewnie były tu prawdziwe trolle co spowodowało, że z niechęcią udzielano się w moim temacie...
Mniejsza z tym, po prostu na przyszłość nie obrażaj lub po prostu siedź cicho jak nie masz nic do dodania sensownego.
Właśnie chyba nie do końca rozumiesz. Info z Twojej strony o faktycznym posiadaniu sprzętu było w zupełności wystarczające. Wymiana informacji na forum na poziomie pytania i odpowiedzi opiera się zarówno na jakimś zaufaniu, ale i na zdrowym rozsądku, natomiast jakiekolwiek odmiany chamstwa i cwaniactwa nie są tu mile widziane.
Panowie, kolega chciał się pochwalić i udało mu się. Na personalne wycieczki nie warto reagować.
Niektórzy jak widać potrzebują odrobiny zainteresowania. To taki rodzaj terapii.