Odp: [tomo77]moje zdjęcia
Rt to dobry soft o dużych jak na freeware możliwościach i czasem też z niego korzystam. Generalnie Rawy wołam w DPP, konwertuję do tif,,w DPP koryguję tifa pod kątem rgb, kontrastu, nasycenia itp, konwertuję do jpg i wykończenie robię w Photo Pos Pro. Ten ostatni soft jest bardzo fajny, polecam Ci go.
Czasy miałeś raczej ok, łabędzie to leniuchy, może na 1/100 coś mogło Ci uciec. Ale zrób z rusztowania, i pokaż.
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Rt to dobry soft o dużych jak na freeware możliwościach i czasem też z niego korzystam. Generalnie Rawy wołam w DPP, konwertuję do tif,,w DPP koryguję tifa pod kątem rgb, kontrastu, nasycenia itp, konwertuję do jpg i wykończenie robię w Photo Pos Pro. Ten ostatni soft jest bardzo fajny, polecam Ci go.
Czasy miałeś raczej ok, łabędzie to leniuchy, może na 1/100 coś mogło Ci uciec. Ale zrób z rusztowania, i pokaż.
Strasznie kombinyjesz z tymi programami... wszystko przecież mozesze w LR zrobic...
Cytat:
Zamieszczone przez
ernest319
Strasznie kombinyjesz z tymi programami... wszystko przecież mozesze w LR zrobic...
Mogę, ale nie mam lr. Poza tym DPP nie zmienia ustawień rawa z puszki. Btw, to tylko dwa programy;)
Witam
w końcu dzisiaj jakaś fajna pogoda się zrobiła i pozwoliła zrobić parę fotek :)
a czy w miarę dobrych to się okaże po waszych komentarzach :)
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
11 Unikamy tylnych ćwiartek, tak Kolega zysk mnie przekonał.
12 Oko ptaka ciemne i brak ostrości
13 Za dużo zielska zasłania motyw
14 -15 Kaczorek ale nie jest ostry, 15 za ciasno na zdjęciu
16 Super, mnie się to najbardziej podoba
17 -19 Do szuflady.
14-złom
16,17 po wyostrzeniu mogą być OK .
i 24 mnie zainteresowało.
20,21,22 - to są niczego nie pokazujące zdjęcia.Naprawdę, szkoda migawki na coś takiego.
23 - symietria drzew, środek przepalony,drzewa w głębokim cieniu.Jedynie może jako B&W.
24-25, tu tylko jedynie udało Ci się pokazać ludzką głupotę.Tych ludzi mi nie szkoda, szkoda tylko tych którzy by stracili życie ratując takich bałwanów.A wiem co mówię.Co do zdjęć - trafiłeś na fatalną pogodę nad Mokiem.