Odp: Czy warto jeszcze 7d?
Różnice w obrazku są niewielkie. W demonizowanych tutaj uszczelnieniach - żadne. Są niewielkie różnice w zakresie AF. Na korzyść 7d (spot AF daje możliwość precyzyjnego ustawienia ostrości na oko czy głowę ptaka, ale w praktyce nie zawsze jest czas i możliwość to wykorzystać). Dla mnie najważniejszą różnicą jest ergonomia. Na korzyść 70d, ten korpus ma optymalną dla mnie wielkość i ciężar. 7d to spora cegła, wygodniejsza dla kogoś o dłoniach zawodnika NBA ;)
kupowanie 7d NOWEGO to dla mnie kompletny bez sens, to juz lepiej dolozyc do uzywanego 6d (mozna zawsze poszukac uzywki na gw)
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
kupowanie 7d NOWEGO to dla mnie kompletny bez sens, to juz lepiej dolozyc do uzywanego 6d (mozna zawsze poszukac uzywki na gw)
O ile nie polecałbym 6d komuś kto chce 7d (i na odwrót), to akurat w zestawieniu z obiektywem 150-600 to jest bardzo dobry pomysł z wielu powodów (AF, ostrość, szumy, ciemny obiektyw itd.),
Hm...właśnie wszedłem na Allegro i wychodzi mi, ze to dołożenie to jest cena x2, a 6D jest oczywiście FF, ale wizjer, szybkość, bufor ma gorsze, czyli to czemu wole 7D od 70D, i w przyrodzie gdzie zawsze jest sie za daleko, nie wyobrażam sobie pracy tylko na FF, z chęcią cos z FF jako drugie pózniej:)
Wysłane za pomocą Tapatalk
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
O ile nie polecałbym 6d komuś kto chce 7d (i na odwrót), to akurat w zestawieniu z obiektywem 150-600 to jest bardzo dobry pomysł z wielu powodów (AF, ostrość, szumy, ciemny obiektyw itd.),
Hm...myślałem, że 6D ma gorszy Af od 7D, ale ja w Canonie dopiero raczkuję, więc mogę się mylić:/
Cytat:
Zamieszczone przez
Spajd
Hm...myślałem, że 6D ma gorszy Af od 7D, ale ja w Canonie dopiero raczkuję, więc mogę się mylić:/
Nie mylisz się. Ale napęd AF w 150-600 to nie jest żadne cudo i AF w 7d nie będzie mieć specjalnie okazji do wykazania swojej przewagi. W praktyce to najczęściej przyda się lepiej działające Servo do śledzenia szybujących obiektów.
6d ma gorszy AF od 7d i to jest fakt, osobiście na Twoim miejscu nie kupowałbym nowego 7d a tylko używkę.
To pytanie ile warto dać za używkę w dobrym stanie z małym przebiegiem?
Cytat:
Zamieszczone przez
Spajd
To pytanie ile warto dać za używkę w dobrym stanie z małym przebiegiem?
Wg mnie ok. 2,5k PLN , przebieg ok. 20k
To trochę spekulacji wiadomo, że są aparaty roczne jaki i 5 letnie, skoro nie warto brać nówki za 3600 to ile byście za nówkę dali?...na Amazonie.de wychodzi z 3200.