Odp: Fotografowanie imprezy, ścianki jaki obiektyw szerokokątny.
Cytat:
Zamieszczone przez
ytong
O sprawy techniczne się nie boję, bo wiem mniej więcej co i jak ustawiać, o łokcie już się w ogolę nie boje...ćwiczę dosyć sporo. Bardziej mi chodzi o ogniskową jaka będzie najlepsza na ściankę. Ale myślę, że jak zrobię na 35mm, to nie będę miał zniekształconej postaci w centrum kadru.
No jesli uwazasz, ze bracket rozwiaze sprawe cieni to z technika u ciebie nie za bardzo :) Pytasz o ogniskowa a ktoz to wie jak daleko bedziesz od scianki i czy bedziesz robil cala sylwetke czy tylko twarze? Moim zdaniem tylko zoom bo ze stalkami i zoomem noznym mozesz sie nie dopchac.
szkoda migawki w 5d3 na scianki, ja na tego typu bzdety kupilem 1d2, a przy okazji mam super puszke do innych zadan :) pod 1d2 ktora ma crop 1.3 najczesciej 28-70 starcza do zlapania calej sylwetki i portretu, ale czasem jak naprawde malo miejsca zapinalem 17-35, teraz tokine i jest ok,
wydaje mi sie ze 24-105 sprawdzi sie tu idealnie pod ff, ale serio, szkoda migawy
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
No jesli uwazasz, ze bracket rozwiaze sprawe cieni to z technika u ciebie nie za bardzo :) Pytasz o ogniskowa a ktoz to wie jak daleko bedziesz od scianki i czy bedziesz robil cala sylwetke czy tylko twarze? Moim zdaniem tylko zoom bo ze stalkami i zoomem noznym mozesz sie nie dopchac.
Wiem, że sam bracket nie rozwiąże problemów z cieniami, ale w jakimś tam stopniu pomaga je zlikwidować.
Cytat:
Zamieszczone przez
bober5264
szkoda migawki w 5d3 na scianki, ja na tego typu bzdety kupilem 1d2, a przy okazji mam super puszke do innych zadan :) pod 1d2 ktora ma crop 1.3 najczesciej 28-70 starcza do zlapania calej sylwetki i portretu, ale czasem jak naprawde malo miejsca zapinalem 17-35, teraz tokine i jest ok,
wydaje mi sie ze 24-105 sprawdzi sie tu idealnie pod ff, ale serio, szkoda migawy
Co do 5Dmk3, będę go też używał podczas koncertów, czasami do sportu. Mocno się zastanawiałem nad 7DMK2...ale juz sam nie wiem ;)