Play i tak ma jeszcze reklamy "na poziomie", przynajmniej w porównaniu do Heyah i Virgin. Żadna z tych sieci mnie nie interesuje...
Wersja do druku
moje doświadczenia jeśli chodzi o zasięg play są jak najbardziej pozytywne, zasięg mam praktycznie wszędzie nawet w głębokim lesie i na zapadłych wiochach Z dala od głównych tras. Oczywiście najczęściej z literką R co oznacza korzystanie z obcych nadajników ale stabilny zasięg mam praktycznie wszędzie. Jedyny minus źe net wtedy nie działa. ...
A ktora siec w cenie 100zl netto daje trzy karty sim bez limitow w kraju i do tego 30GB internetu co miesiac i do tego 6 miesiecy za darmo? Operator, z ktorym jestem od kilkunastu lat traktuje mnie gorzej niz nowego klienta z ulicy wiec koniec balu panno lalu.
Nie czytasz dokładnie lub nie rozumiesz :lol:. Ustawienie innego preferowanego operatora na sztywno rozwiązuje problem z brakiem zasięgu z nadajników Play i tym samym skakania między nadajnikami.
Net w roamingu działa bez problemu, wystarczy zaznaczyć dane w roamingu.
Mam jednak wrażenie że to Ty kompletnie nie rozumiesz o czym mowa. Jak nie ma zasięgu lub jest on bardzo słaby to Twoje: u mnie działa albo jest świetnie albo sobie coś tam przełączam i jest super - jest informacją bezwartościową, ba nawet ujemną, bo ktoś może myśleć że przy braku zasięgu danej sieci mu to coś pomoże. Nawet najwięksi operatorzy mają problemy z zasięgiem w pewnych miejscach dlatego pisałem o tym, że gadanie o własnych doświadczeniach nie maja żadnego sensu bo istotne jest kto ma jaki zasięg w obszarze użytkowania telefonu.
A ja mam wrażenie, że nie czytasz wątku.
Po pierwsze - nie jestem jedyny, który nie doświadcza problemu z zasięgiem Play. Wypowiedzieli się tu też inni, którzy rozumieją na czym polega roaming, więc nie rozumiem dlaczego upierasz się, że snuję tu tylko swoją wyimaginowaną historię?
Po drugie - mowa jest o słabym zasięgu Play a nie jakiejś "danej sieci". Skoro powiedzmy T-mobile ma 100% pokrycie to wybierasz T-mobile i zapominasz o nadajnikach Playa.
I tak, jeżeli nie masz zasięgu "danej sieci" to przełączenie się na inną, w której zasięgu jesteś, jak najbardziej "tu coś pomoże". No chyba prościej się już nie da.