Odp: Telewizyjny zawrót głowy
Cytat:
Zamieszczone przez
darekPolsztyn
Dzięki wszystkim za wypowiedzi.
Jeszcze a propos gniazd, zwróć uwagę, żeby można było łatwo podłączyć komputer. Po którejś modernizacji sprzętu, nagle okazało się, że mam dobry komputer stacjonarny, z którym nie ma co zrobić. Trochę modernizacji w kierunku wyciszenia (cichy zasilacz, odpowiedni wentylator na procka, trochę przekładek z gąbki itd.) oraz ładna obudowa i mam piękny odtwarzacz do wszystkiego. Warto również zaopatrzyć się w klawiaturę bezprzewodową z touchpadem - Logitech takie robi.
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Jeszcze a propos gniazd, zwróć uwagę, żeby można było łatwo podłączyć komputer.
Większość współczesnych kart graficznych ma wyjście HDMI, więc to nie powinien być problem.
To też prawda. Ale akurat w moim "brzydkim" Sony jest również gniazdo d-sub oraz specjalne audio i wybranie z menu telewizora "PC" od razu na nie przełącza. A mówimy o komputerze z odzysku. :idea:
Cytat:
Zamieszczone przez
darekPolsztyn
Dlatego, że z opiniami czytanymi w necie różnie bywa. Ok, są ważne i prawie od nich się zaczyna. Ale uważam, że trzeba mieć swój filtr. Poza tym, wiem że część z nich jest "kupowana". Płaci się ludziom za pisanie opinii na forach, porównywarkach itd.
Ok, ale mówisz, że Twoje doświadczenia z LG są pozytywne. Czy teraz jakbyś kupował, też wybrałbyś LG?
od lat używam różnych produktów Samsunga i nigdy się nie zawiodłem czego nie mogę napisać o LG. Co prawda w salonie nam, podobnie jak tomek, plazmę Panasa (gra świetnie) ale też 32'' budżetowego samsunga któego używam również jako monitora i złego słowa napisać nie mogę. Co prawda w TV oglądam tylko sport ale radzę na poczatek rozważyć czy 42 cale nie będzie za mały. Ja gdy będę zmianiał tv na pewno nie kupię nic mniejszego niż 55'' ...
42" to jak na moje warunki i tak sporo, bo początkowo miało być 40", także @centur nie kuś ;)
A kojarzycie możliwość podłączenia w czasie rzeczywistym kompa do TV przez Wi-fi? Gdzieś mi się obiło o oczy, że jest taka możliwość ale zależy od karty graficznej. Myślę, że to byłaby fajna opcja w kontekście np pokazywania zdjęć czy oglądania filmów. Kwestia czy by nie "zrywało"...
Rozmiar ma znaczenie, czyli jak wybrać odpowiedni telewizor
masz tu dwie ciekawe tabele pomocne w doborze wielkości tv w zalezności od rozdziałki i odległości patrzenia. Gwarantuję Ci że po paru tygodniach nacieszenia się nowym tv stwiedzisz że mógłby być większy, min. 50 cali ....
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
Gwarantuję Ci że po paru tygodniach nacieszenia się nowym tv stwiedzisz że mógłby być większy, min. 50 cali ....
Chyba nie znam ze znajomych nikogo kto narzekałby na nowy telewizor (w sumie bez znaczenia jaka firma) ale prawie wszyscy narzekają że mogli kupić większy. Ja z tego powodu kupowałem dwa razy a i tak mam za mały :lol:.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
A ja proponuje w ogole nie kupowac telewizora. Wiecie jaki spokoj w domu bez telewizyjnego jazgotu i tej papki serialowo-teleturniejowo-informacyjnej okraszonej tysiacami reklam? A do tego ile wolnego czasu wieczorami.
no i wiecej czasu na zdjecia :)
Akurat telewizor do oglądania zdjęć bardzo się przydaje 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Chyba nie znam ze znajomych nikogo kto narzekałby na nowy telewizor (w sumie bez znaczenia jaka firma) ale prawie wszyscy narzekają że mogli kupić większy. Ja z tego powodu kupowałem dwa razy a i tak mam za mały :lol:.
Dokładnie, moi znajomi miewają to samo. Wiadomo nie ma co przesadzać, jednak gdy różnica cenowa jest niewielka, to lepiej zaopatrzyć się w coś większego.