Odp: Canon 6D - przebiegi powyżej 100 tys klatek
Cytat:
Zamieszczone przez
daris
Mam już 12 tys klapnięć migawki, powoli zaczynam się bać. Może sprzedać ? Padła komuś migawka przy takiej ilości zdjęć ? Słyszałem, że wymiana migawki to strasznie duże pieniądze, ogólnie już jestem przerażony i przestałem robić zdjęcia :) :)
Troll :D
Cytat:
Zamieszczone przez
daris
Mam już 12 tys klapnięć migawki, powoli zaczynam się bać. Może sprzedać ? Padła komuś migawka przy takiej ilości zdjęć ? Słyszałem, że wymiana migawki to strasznie duże pieniądze, ogólnie już jestem przerażony i przestałem robić zdjęcia :) :)
W ogóle nie szanujesz swojego aparatu. Po co stukałeś te 12 tys klatek? Wystarczyło po zakupie zrobić kilka fotek linijki i bateryjki, ewentualnie jakieś ramki a'la Janusz Pawlak żeby przekonać sie czy wszystko ok. Potem zamykasz sprzęt w szafie i dopiero piszesz w spokoju posty ma forum.
jak zauważysz ze guma sie odkleja-sprzedawaj
nastepna leci migawka a potem farba
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Potem zamykasz sprzęt w szafie i dopiero piszesz w spokoju posty ma forum.
He, he muszę się do tej sugestii zastosować.
Cytat:
Zamieszczone przez
cubbus
330 tys to bardzo zacny wynik.
Otóż to!
W tym kontekście lubię ;)
Złapałem potwierdzone info o dwóch kolejnych przebiegach 200 tys + na pierwszej migawce w 6D. Zakładam że większość użytkowników ma jeszcze dużo zdjęć do 50 tys klatek, choć i tak coś czuję że będzie wysyp używanych 6D na Allegro w tym roku :)
Osoby zarabiające sprzętem foto będą je długo trzymać - body sprzedaje się kiedy w środku pracuje już trzecia migawka i trzeci przebieg po resecie softu dobija do 50 tys :D
Taka sama procedura jak z samochodami :) Podobnie wygląda temat szkieł jak zaczynają tracić na powtarzalności AF - tutaj tyczy się temat stałek - nawet tych ze znaczkiem L jeśli pracowały dużo jako woły robocze.
Cytat:
Zamieszczone przez
daris
To co ja mam powiedzieć jak mój 350D ma 17 tysięcy? Idę się pochlastać... ;)
Zawsze możesz wykonać korekcję licznika :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Lutek
To co ja mam powiedzieć jak mój 350D ma 17 tysięcy? Idę się pochlastać... ;)
na trzeciej migawce? to jeszcze można trochę pstryknąć.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
na trzeciej migawce? to jeszcze można trochę pstryknąć.
Jeszcze fabryczna :)
Pozdrawiam