Odp: [wiktor2323] Wszystkiego po trochu
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
Już szanowny kolego rozwijam:
jak już pisałem
1 spoko
2 nie bardzo wiem co chciałeś pokazać. Pannę/mężatkę? Baloniki? Motolotnię? *
*niepotrzebne skreślić.
3 Podobnie. Bardziej moją uwagę skupił twój podpis i szlaczek na ścianie/ tapecie czy cokolwiek to jest po prawej stronie niż ci co się migdalą po środku.
4 Za dużo krzaków od góry i znów ten subtelny podpisik...
5 Znów kryptoreklama. Tak na marginesie czemu leżą? Zdjęcie pogrzebowe?
6 Bajzel na pierwszym planie. Odwraca uwagę od przesłodzonego, zbyt centralnie umieszczonego tła/ drugiego planu. Może to i lepiej.
7 To samo. Pogrzebowo-ślubne. I znów ten napis. Zdecydowanie odwraca uwagę od reszty zdjęcia która komuś mogłaby się spodobać.
8 za dużo krzaków od góry, zbyt centralnie i nieostro. Czarny wyszczupla a dziewczyna tęga nie jest. No i wygląda jak wygląda.
Subiektywnie rzecz biorąc...
Dzięki za rozwinięcie ;) O ile z częścią się zgadzam, to niestety z resztą niezbyt :)
Pozdrawiam ;)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Również tak twierdzę i 5-tka jest super.
7-ka, pokrewny pomysl, ale schody przytłoczyły parę, może wystarczy inaczej wykadrować.
Ale to tylko moje amatorskie uwagi.
Zgadza się, sesje wykonywałem dzień po dniu i wykorzystałem podobny a w zasadzie ten sam pomysł :)
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Dzięki za rozwinięcie ;) O ile z częścią się zgadzam, to niestety z resztą niezbyt :)
A konkretnie to z czym się niezbyt zgadzasz?
wiktor2323 zdjęcia klasa. Widać silne wpływy twórczości i warsztatów pewnego fotografa, ale to nic złego. Masz coś czego nie da się wyuczyć i mają to nieliczni - szczególnie na tym forum;) a jest to poczucie smaku. Widać tu spory potencjał.
trothlik rozwala mnie twoja pewność siebie w krytycznej analizie tych zdjęć :D "za dużo krzaków od góry", "zdjęcie pogrzebowe" - odnoszę wrażenie, że nie masz najmniejszego pojęcia o fotografii. Słyszałeś o czymś takim jak negative space?
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
trothlik rozwala mnie twoja pewność siebie w krytycznej analizie tych zdjęć :D "za dużo krzaków od góry", "zdjęcie pogrzebowe" - odnoszę wrażenie, że nie masz najmniejszego pojęcia o fotografii. Słyszałeś o czymś takim jak negative space?
Kolega zadał pytanie to odpowiedziałem i podzieliłem się opinią która tobie nie musi się podobać tak samo jak mi nie muszą podobać się zdjęcia.