Odp: FAJNĄ rzecz kupiłem :)
A ja nie mogę kupić nic fajnego :). Dawno temu (jakieś 40lat) używałem wiecznego pióra chińskiego i chciałem synowi pokazać jak ono wygląda.
Niestety w sklepie papierniczym to co pokazał mi sprzedawca załamało mnie doszczętnie. Cena przystępna (około 4zł) już daje do myślenia. Wykonanie tandeta i nazwa HERB, a nie jak stare HERO.
Na pytanie, czy może sprowadzić to podobne do używanych w poprzedniej epoce. Odparł owszem, ale będzie kosztować około 40÷50zł. Po czym pokazał mi na wystawie Parkera za 35 i 55zł.
I teraz nie wiem, czy żółtki produkują kilka klas tych samych towarów. Czy tylko my sprowadzamy taniochę.
Ech, kiedyś jak trumny były tańsze i dobrze wykonane, to aż chciało się umrzeć :).
cobalt,poszukaj na allegro
ja pamiętam takie pióra na małe wkłady plastykowe z atramentem
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
cobalt,poszukaj na allegro
ja pamiętam takie pióra na małe wkłady plastykowe z atramentem
Na Allegro są tylko używane i kiepsko wykonane. Po powrocie do domu postaram się wrzucić zdjęcie, starego, zepsutego pióra. O jakie mi chodzi. mam nadzieję, że jeszcze gdzieś poniewiera się w szufladzie biurka.
Cytat:
Zamieszczone przez
flipflap
Lepiej sie czujesz teraz? A ty tak ze wszystkiego taki orzel jestes? Nigdy bledu nie zrobiles? Obciach, to z takiego czegos sie nasmiewac. Sprawdz u siebie interpunkcje. Dla informacji, to taka wiedza o przecinkach i kropkach. Tam sie dowiesz gdzie sie powinno je stawiac i gdzie zaczynac nastepne zdanie. Juz o mozgu nie wspomne ale sam pewnie sie domyslisz.
Szkoda,uczony kolego ,że nie czytasz dokladnie.
Ja się pomyliłem i do błędu przyznałem ,ale Ty się skompromitowaleś ,nie zrozumiałeś prostego tekstu ani jego intencji.
Innym kolegom nie sprawiło to problemu.Nie szkodzi: łaskawie Tobie wybaczam ten głupio-mądry wpis.
Panowie, bardzo proszę o zaprzestanie wymiany tych uprzejmości ;).
Kolekcjoner ,fajnie,ze dbasz o poziom, ale powodów do paniki nie widzę ,każdy może mieć słabszy dzień( :Nie siebie mam na mysli).
Wracając do braku zasilania:
komputery i kalkulatory nie policzą ,
a suwak logarytmiczny : TAK.
Taki nostalgiczny zakup + manual( wtedy takiego słowa na świecie ( u nas) nie było ),
no no się przecież :zapomniało :roll: .
Sorki. Przepraszam Serdecznie. Nie Doczytalem Ze Odpowiadasz Na Swoj Wlasny Post. Myslalem Ze Ktos Sie Ciebie Czepia Za Taki Drobiazg. Gratuluje Zakupu.
Cytat:
Zamieszczone przez
flipflap
Sorki. Przepraszam Serdecznie. Nie Doczytalem Ze Odpowiadasz Na Swoj Wlasny Post. Myslalem Ze Ktos Sie Ciebie Czepia Za Taki Drobiazg. Gratuluje Zakupu.
Ależ Przyjacielu: nie obrażamy sie o byle co.Miło widzieć ,ze ktoś się przyzanje do błędu.To może być przykładem dla wielu innych wypowiedzi.
Nie mam urazy.Dziękuję.
Uff, miałem zaliczenia z elektrotechniki na suwaku. To było obowiązkowe wyposażenie i musiał być odpowiedniej długości, bo wylatywałeś z sali.
Jeszcze nie było nawet kalkulatora Bolek.
Ale to dawno było, łza się w oku kręci - tfu, tfu, to ja napisałem ?!?
P.S. Panowie flipflap i zysk przestańcie sobie słodzić, bo od tych uprzejmości mdło się zrobiło, zwłaszcza od tych WIELKICH liter :)
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Wracając do braku zasilania:
komputery i kalkulatory nie policzą ,
a suwak logarytmiczny : TAK.
Taki nostalgiczny zakup + manual( wtedy takiego słowa na świecie ( u nas) nie było ),
no no się przecież :zapomniało :roll: .
https://dl.dropboxusercontent.com/s/...suwak.jpg?dl=0
Miałem taki ale dla mnie to już była tylko ciekawostka.