Odp: PLAY sieć GSM=jaja,na poważnie,hakerstwo ? czy Alternatywy 4
Cytat:
Zamieszczone przez
Adam71
Play to zwykły kundel jest i tyle. Lecą na ich ofertę frajerzy i tylko tyle można oczekiwać od nich.
Cytat:
Zamieszczone przez
Adam71
Nie chciałem nikogo urazić osobiście tylko ta sieć jest agresywna. Do mnie dzwonią co jakiś czas i namawiają do przejścia do nich ( inne firmy tak nie robią ) i mało tego są obrażeni że nie chcę . Stad moja negatywna ich ocena ... Nie lubię nachalności.
Jestem w Play, wydzwaniają do mnie z Plusa i T-mobile. Czy też jestem frajerem czy może wszystkie firmy to kundle?
Próbujesz się wycofać ze swojej wypowiedzi, ale czy nie lepiej było chwilkę się zastanowić zanim coś napisałeś? Tym bardziej że kompletnie nie w temacie.
Ja też należę do grona "frajerów" i nie wydaje mi się by Play specjalnie chciało przenieść numer Zysk - albo to kolejna generacja wyłudzaczy smsów może być, chociaż jeśli dzwoniłeś do Orange... Pytanie kto to złożył :/
Mojemu wujkowi kiedyś skradziono samochód z dowodem osobistym, to po roku przyszedł do niego komornik bo ktoś zaciągnął chwilówkę i dodatkowo na drugim końcu Polski kupił na niego malucha :)
Dlatego zawsze, gdzie można to nie podaję swoich danych osobistych, nie zgadzam się na przetwarzanie danych przez dziwne firmy.
[quote name="Adam71" post=1239955]Nie chciałem nikogo urazić osobiście tylko ta sieć jest agresywna. Do mnie dzwonią co jakiś czas i namawiają do przejścia do nich ( inne firmy tak nie robią ) i mało tego są obrażeni że nie chcę . Stad moja negatywna ich ocena ... Nie lubię nachalności.[/QUOTE]
Ja zawsze pytam, czy ta rozmowa jest nagrywana (odpowiedź TAK), po czym mówię, że nie wyrażam zgody na nagrywanie. W tej chwili praktycznie nie mam takich telefonów, przestali dzwonić :)
Ja stosuję inną taktykę. Wyrażam zgodę po czym oświadczam, że ja również rozmowę nagrywam i proszę o wyrażenie stosownej zgody. Na tym najczęściej poprzestajemy.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Ja stosuję inną taktykę. Wyrażam zgodę po czym oświadczam, że ja również rozmowę nagrywam i proszę o wyrażenie stosownej zgody. Na tym najczęściej poprzestajemy.
Dobre! Muszę przetestować
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Moim operatorem jest Orange,tam zgłosiłem ,że bez mojej wiedzy i woli ma nastapić jakaś zmiana.
Dostałem odpowiedź:
[B][I][U]W odpowiedzi na zgłoszenie dotyczące wniosku o przeniesienie numeru potwierdzam, że zostało rozpatrzone pozytywnie.
Potwierdzamy zarejestrowanie w dniu 08.09.2014 r. wniosku ze stony operatora P4 dla Pana numeru. Po weryfikacji ze względu na błędne dane Orange Polska S.A. wniosek anulowała w dniu 09.09.2014 r.
Przepraszamy za powstałe nieporozumienie.
Cieszy mnie fakt, że Pana sprawa zakończyła się pozytywnie.
tylko czy bez mojej deklaracji taka zmiana(operatora) może nastąpić ?
I jak udowodnić,że ja takiego zamiaru nie miałem !
0
Cała robota nie została zrobiona "na ryja", tylko na papier, przecież jest wniosek operatora P4(Play), który mimo tego,że nie powinien być sporządzony bez twojej zgody i wiedzy, trafił do twojego aktualnego operatora komórkowego.
Hi..
Cytat:
Zamieszczone przez
dzeej
Dobre! Muszę przetestować
A ja egzekwuję swoje prawo. Po pierwsze pytam skąd pan/pani ma ten numer. Zwykle jest odpowiedź numer 5 "komputer wylosował". Zadaję grzecznie następne pytanie o imię i nazwisko rozmówcy i ostentacyjnie literuję notując. Następnie proszę o adres do korespondencji papierowej, nazwę operatora itp. Dalej pytam o imię i nazwisko przełożonego. No i na koniec informuję z naciskiem że nie życzę sobie więcej losowania swojego numeru i domagam się odnotowanie tego w tej "bazie". Informuję też że w razie niespełnienia mojej "prośby" rozpocznę dalsze kroki administracyjne i prawne.
Jak na razie pani która sprzedawał koce z lamy zadzwoniła tylko 2 razy. Za drugim razem miałem wrażenie że się prawie udławiła jak jej przypomniałem że takie działanie jest nękaniem i mam już wszystkie dane do wszczęcia postępowania przeciwko niej i jej pracodawcy.
Metoda jest o tyle skuteczna że operatorów call center jest tylko kilku w Polsce i jak się zablokuje jednego natręta to blokuje się wielu innych. Od ponad roku już prawie nie dzwonią.
K.
Posumuję swoja sprawę:
po ostatniej odpowiedzi BOK Orange o odzrzuceniu formalnego wniosku o zmianę operatora ( wciąż nie wiem czy to na skutek mojej szybkiej reakcji czy
procedur Orange) ,na razie nie mam żadnych sensacji.Mam nadzieję ,że watek w którym pojawiło sie kilka ciekawych podpowiedzi komuś się przyda.
btw
cholera ,trzeba być uważnym , bo póxniej "kopanie się z koniem " moze być niezdrowe :oops:
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Posumuję swoja sprawę:
po ostatniej odpowiedzi BOK Orange o odzrzuceniu formalnego wniosku o zmianę operatora ( wciąż nie wiem czy to na skutek mojej szybkiej reakcji czy
procedur Orange) ,na razie nie mam żadnych sensacji.Mam nadzieję ,że watek w którym pojawiło sie kilka ciekawych podpowiedzi komuś się przyda.
btw
cholera ,trzeba być uważnym , bo póxniej "kopanie się z koniem " moze być niezdrowe :oops:
Kopać się będziesz jak dostaniesz dwie faktury, z Orange i z Play :roll:
W Plus GSM przedłużałem umowę, ale niestety nie było mnie w domu i kurier odbił się od drzwi.
Do dzisiaj operator nie może namierzyć aparaciku za 1zł, który niby dostałem.
Oczywiście na podstawie reklamacji przez rzecznika praw konsumenta zostałem rozgrzeszony przez mojego operatora. A chciałem tylko zobaczyć umowę z moim podpisem :).
Usługi teleinformatyczne i telekomunikacyjne są jeszcze drogie w PL, więc walczy się o klienta za wszelką cenę. Trzeba się mieć na baczności, bo kolega przeszedł do Play pół roku przed końcem umowy.
Teraz Plus straszy go karą umowną za pozostałe miesiące do końca umowy.
Nie wiedziałem, a podobno powstają firmy, które działają na zlecenie operatorów i pozyskują klientów. Miałem takie telefony od dziwnych firm, ale jakoś mnie ich oferta nie satysfakcjonuje.
Najlepsze są banki internetowe typu "krzak". HGW skąd mają mój nr telefonu i nazwisko. Dzwonią z takim tekstem: "Kończy się panu lokata w XXX, mam dla pana promocyjną ofertę na korzystny procent. W celu weryfikacji ......."
Niestety po takim tekście mogę powiedzieć tylko jedno: "dobranoc" :).