A co panowie powiedza na to?
Wersja do druku
A co panowie powiedza na to?
ST-E2 dziala na podczerwien nie radiowo. I ma dokladnie takie same minusy jak lampy MASTER->SLAVE
Odgrzebuję starodawny wątek. :)
Chciałem sobie sprawić taki tani 1 lub 4 kanałowy wyzwalacz, jakich jest trochę na allegro. Najwygodniejszy dla mnie byłby model z gorącą stopką. Przy opisie u jednego ze sprzedawców zauważyłem uwagę, że pojawiają się kłopoty przy współpracy odbiornika z 430EX, która byłaby jedną z używanych przeze mnie lamp. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej dziedzinie? Chodzi o takie coś:
link
Czyżby nowe Canony siały tak silnie że zakłócają pracę odbiornika położonego zaraz przy lampie?
Przy modelach z kabelkiem nie zauważyłem takich zastrzeżeń, ale w obecnej sytuacji ich użycie z moim sprzetem wymagałoby cięcia rżnięcia kabelków czy innych przeróbek - jeśli można wolałbym uniknąć.
ktoś zapytał mnie o ten komplet wyzwalacz i odbiornik ale nie miałem z nim osobiście do czynienia, moze ktoś ma jakieś doświadczenia?
Zwłaszcza czy bezproblemowo pracuje z reporterskimi fleszami, jak z zasięgiem i czy ZAWSZE wyzwala?
Wygląda znacznie solidniej niż "China" za 100zł
Sprzedaje to Milso z warszawy.
http://www.allegro.pl/item216455980_...ateryjne_.html
Cenowo 600 zł to gdzieś 1/3 ceny Pocket Wizard który jest 100% niezawodny ale drogi.
ja miałem/mam doświadczenia, z 430EX wyzwala co parę sekund błysk samowolnie TU o tym było pisane.
Ja to rozwiązałem tak, że wyciągnąłem z obudowy odbiornika 'bebechy', wsadziłem je do pustego pudełka po kliszy i przy pomocy kabelka, zlutowałem ze stykami gorącej stopki w obudowie odbiornika. Przez to, jak podpinam lampę do g.stopki, odbiornik jest na kabelku dalej od niej i nie przeszkadza jej :) trochę skomplikowanie brzmi ale jest ok
Acha, czyli kabelki... To mogę od razu kupić model z kabelkiem synchro a nie ze stopką i będzie gitara...
Albo powalczę z dławikami i kondziołkami aby zwiększyć selektywność odbiornika... No cóż, rzeźba czeka ale jak chce się tanio to...
Właśnie skończyłem "przerabiać" moją 540ez aby lepiej działała z chińczykami, tzn. Wyzwalacza nie podłączam przez stopkę tylko przez gniazdo pc podłączone bezpośrednio do kabelków w środku lampy, które zamontowałem w obudowie. Działa o wiele lepiej. wczesniej musiałm kombinować z taśmą klejącąa teraz wystarczy podłączyć :)
Czym się różnią te tanie wyzwalacze od ST-E2 canona?
Potrzebuję wyzwalacza radiowego do moich lampek - 420EX i 580EX - kupić ST-E2 czy tani wyzwalacz bo nie ma różnicy?
w tanich tylko manual,w canonowskim działa automatyka
ST-E2 nie jest radiowy tylko na podczerwień więc lampy muszą się widzieć z wyzwalaczem (tymi czerwonymi okienkami w kierunku wyzwalacza) więc w niektórych zastosowaniach może nie zdać egzaminu
Pozdrawiam
Artur