Informację ze strony znam, ale ciekaw jestem jak to wygląda w praktyce. Ktoś może potwierdzić z własnego doświadczenia?
Wersja do druku
Informację ze strony znam, ale ciekaw jestem jak to wygląda w praktyce. Ktoś może potwierdzić z własnego doświadczenia?
Kupiłem tam obiektyw ale przez stronę www. Dotarł po ok 3 tygodniach i złego słowa o nich nie powiem. Natomiast na pewno jest to sklep dla cierpliwych. Pewnie i uda się skorzystać z gwarancji ale na pewno to będzie trwało długo.
Może body bałbym się kupować ale obiektyw mogę zaryzykować. Na pewno jest solą w oku dla sklepów wiec będą ich opluwać ile się da. Ale każdy ma swój rozum i albo kupuje z gwarancją PL albo taniej i dłużej czeka i oblicza że gwarancja mu się nie opłaca.
Ja kupiłem przez aukcje i dostałem aparat po 7 dniach kalendarzowych, kontakt średni, bez dodatkowych opłat w sumie transakcja na plus.
Pozdr.
Ja u nich kupiłem Sigme 15mm F2.8 Fish i dotarła w 10 dni, zaoszczędziłem 600,-, udana sztuka, nie było problemu. Później kupiłem Body Canona 6D - transakcja przebiegła tak jak poprzednio. Warto do nich systematycznie zaglądać. Ostatnio mieli Sigmę 85 1.4 za 2600,- (teraz już po 3100,- jest) ale przed pare dni można było ładną kwotę zaoszczędzić :)
Ja osobiście uważam, że ten sklep to bomba zegarowa, tylko czekać kiedy wybuchnie.
Dlaczego tak uważasz?
a mało takich akcji było? :p coś niby jako tako działa aż naciągną ludzi na gruby hajs i się zwiną z interesem :mrgreen:
Kolega salas Ci odpowiedział. Atrakcyjne ceny wyłączają myślenie. Mnóstwo jest takich przypadków, że sklep internetowy przez długi czas bazując na niskich cenach przyciąga klientów budując swoją dobrą opinię wywiązując się z umów, a następnie zamyka swój interes i słuch po nim i po grubej kasie wpłaconej na konta ginie. Ja wolę zapłacić trochę więcej, iść do sklepu, porozmawiać, mieć polską gwarancję, towar od ręki i święty spokój.
Cholery by dostał czekając na sprzęt po kilka tygodni i nie być pewnym czy w ogóle do mnie dotrze ale jak widać śmiałków nie brakuje i brakować nie będzie bo cena robi swoje.
Też uważam że jeśli korzystać z takich sklepów to tylko na początku działalności. Im szybciej tym większa szansa że się uda zaoszczędzić. Gdy taki sklep zaczyna zdobywać zaufanie klientów, to już jest za późno żeby ryzykować. A ceny kuszące ;-)
Zastanawiam sie nad zakupem w tym systemie, przegladam fora i....... jestem w kropce. Zakup za 3200 zł