podoba mi siw ton Twej wypowiedzi ;);).no tak.racja.dalem sobie 5lat.mam prace.nie spiesze sie.ale wiwm ze tym zajme sie za x lat zarobkowo....oby tylko potrafic oddzielic pasje od rutyny
Wersja do druku
podoba mi siw ton Twej wypowiedzi ;);).no tak.racja.dalem sobie 5lat.mam prace.nie spiesze sie.ale wiwm ze tym zajme sie za x lat zarobkowo....oby tylko potrafic oddzielic pasje od rutyny
a co najwazniejsze lubic to, bawic sie fotografią. Jeżeli myslisz o pracy jako fotograf to nie musisz tego lubic, praca jak kazda inna. Jednakże połaczenie czegośco się lubi i pracy potrafi dac zaskakujące efekty. Różnica jest taka że w przypadku pierwszej opcji chcesz zarobić w przypadku drugiej spędzenie jakiejkolwiek ilości czasu, zrobienie potężnej masy ilości zdjęć, obrabianie ich godzinami w dni wolne, w nocy czy w weekendy, wydanie ogromnej kasy na profesjonalne kursy (o sprzęcie nie mówie) , nie jest problemem.
Ja mam to szczęście że wykonuje zawód który lubie i nigdy (chyba ze dla zartu) nie powiedzialem sobie że musze dużo wydać albo dłuzej pracowac, więcej pracy, więcej funduszy wpompujesz lepszy efekt będziesz miał. proste
Jeżeli nieweisz czego brakuje w twojej torbie foto to jak chcesz mówić o fotorafii jak o pasji czy o wiedzy? to tak jakbyś poszedł do sklepu z butami z zamiarem zakupu trampek a sprzedawca ci powiedział że w sumie sprzedają koszulki i jest promocja a ty byś je wział bo przeciez facet sie zna... Rozumiem pytania typu KTÓRY OBIEKTYW LEPSZY, techniczne sprawy które można rozpatrzyć tylko posiadajac dany sprzęt,software,itp , ale CO MASZ KUPIC czy szeroki czy zoom? kolego tu nie trzeba wiedzy tutaj trzeba samemu wiedzieć czego się wymaga... na to pytanie nawet najwięksi wyjadacze z forum ci nie odpowiedzą bo nikt jak ty sam nie wie czego potrzebujesz...
dobrze prawisz....bardzo dobrze....patrze na Twe prace i chyba jednak zaczne od szerokiego szkla....i takze pozdrawiam z Wysp
odkad kupilem 35 to raczej poniżej tego nie schodze, czasem zdarzy się ze 17mm strzele 1-2 kadry w kosciele czy na imprezie ale niespecjalnie jakos potrzebuje
0 jeszcze jedno Cie zapytam.widdze fajne masz portrety,nawet na plazy...piekne niebo i jasne postacie...zawsze doswietlasz czyms?jesli tak to czym?
zapraszam na PW
dokladnie tak
Eh anglole ----> Shoreditch.