Ktoś mnie cenzuruje? Konkurencja czy co?? Zatem jeszcze raz:
Witam,
proponuje akademik nr 7 na pierwszy mpietrze jest hotel
http://hotel.7ds.pl/
Dane teleadresowe:
VII Dom Akademicki PŁ
Al. Politechniki 9
93-590 Łódź
Portiernia
tel. (0-42) 631-21-87
tel. (0-42) 636-80-04
Mieszkałem w tym akademiku parę lat temu, hotelik jest całkiem ok, jak za te pieniążki. Poza tym wjeżdzając na 16 piętro i udając się do .... wc (szyt budynku) od strony Alei Politechniki otwieramy okno i widizmy całą panoramę Łodzi z pięknie iluminowaną Archikatedrą, można coś pstryknąć .Wiem bo mieszkałem na 15 piętrze właśnie od tej strony.
Akademik (najwyższy - 16 pięter) mieści się w pobliżu skrzyżowania Al.Politechniki i ul.Wróblewskiego, na przeciw elektrociepłowni (EC-2 chyba). Na pieszo na targi jest 5 minut. Przed akademikiem jest parking zamykany na noc. Przy samych targach jest parking piętrowy, strzeżony. Wjazd od ulicy Wólczańskiej lub Stefanowskiego w pobliżu ulicy Księdza Skorupki.
Zmieniła się kierowniczka w akademiku, więc starych znajomości nie wykorzystam.Radzę sobie zadzwonić, najlepiej w poniedziałek, bo jak są imprezy, to hotel jest zajęty często. Jak nie będzie miejsc, pytajcie od razu gdzie można jeszcze alternatywnie spać.
Mnie chyba nie będzie - dzidziuś w drodze
I jeszcze jedno. To, że akademiki są na przeciw wcale nie ozanacza, że będzie nocleg- tym bardziej w dniu przyjazdu. Nikt Was nie przenocuje w pokoju, gdzie mieszkają studenci. Do tego celu służą wydzielone piętra hotelowe - na pewno takie jest w 7DS o czym napisałem wyżej. Powiem więcej, bardzo często rezerwuje hotele dla osób przyjeżdzających do firmy, w której pracuję. Jeśli w mieście odbywa się jakaś impreza, to nie ma pokoi w żadnych hotelach nawet tych naj.. Łódź ma bardzo cienką, póki co bazę hotelową.
pozdrawiam
Michał