-
Odp: Lampa do 5D
Ale ta 5D to na zapas puszka? Bo jako pierwsza to tak deko słabo. 6D i nie trzeba lampy :)
Yn 500 ex jest fajna przynajmniej na papierze, nie wiem jak w praktyce, bo kanuna mam od miesiąca i jeszcze lampy nie dokupiłem. Mam dwie manualne na radiówkę wyzwalane i chyba 3 dokupię z ttl i nawet wątek o sunpaku założyłem tym najwyższym modelu i on jest w cenie nieco ponad 600 za nówkę.
-
Panowie,
Nie chce zakładać nowego tematu.
Posiadam do 5dc +do tego voeloon v760.
Zastanawiam się teraz nad wyzwalaczem.
Pakować się w RF-603 czy jednak lepiej dołożyć trochę kasy i zakupić Zestaw YONGNUO YN-622C-TX + YN-622C ?
-
Ja się też wepnę w temat.
Jaka tania lampa z 5d będzie wspomagać AF? yn 560 III ?
-
A ja używam lampy firmy Triopo, dokładnie takiej: Lampa błyskowa Triopo TR-980C Canon e-TTL (4955134859) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Kupiłem ją kiedyś na ebayu nową za mniejszą kwotę niż obecnie chodzi, z Chin i służy mi bardzo dobrze. Pierw na 400D siedziała oraz na wyzwalaczu Yongnuo (nie pamiętam numerka :P), parę razy wyzwoliłem ją też z 5D II.
Z mojego doświadczenia więc, i okazji sprawdzenia YN z podobnej półki cenowej, Triopo jest świetne. Ja co prawda na wyzwalaczach w większości przypadków korzystam z M, ale i zdarzało się odpalać ją na TTLu. Błysk bardzo powtarzalny, ładuje się dość szybko, do tego niezłe wykonanie i dobra GN (54) jak na tą półkę cenową.