Zamieszczone przez
thomaslel
Cóż. Może w takim razie mój 40D to wyjątek ;) Ja nigdy nie miałem problemów z tym wyświetlaczem. Zawsze dobrze robi swoją robotę. Przyznaję, że mógłby być większy i trochę jaśniejszy, a do tego jeszcze dotykowy, ale Panowie - to był 2007 rok :) Ja myślę, że jak na tamte czasy to był dobry ekran i w sumie nawet przy kontakcie z bardzo jasnym i dobrym wyświetlaczem w smartfonie (LG P970) nie pozostawia złych odczuć.
A co ma doświadczenie do tego? Pewnie nic, choć może i ma trochę, bo im jest się bardziej PRO tym pewnie dostrzega się więcej niuansów. Ja robię zdjęcia tą lustrzanką 5 lat i co nieco już wiem, ale na pewno nie przyszłoby mi do głowy by powiedzieć coś złego, tym bardziej o wyświetlaczu :) Ale skoro tak twierdzicie to trzeba to obadać organoleptycznie, bo akurat w tym przypadku nie pomogą żadne zdjęcia czy filmiki zamieszczone w sieci. To tak jak z uchwytem aparatu. Trzeba po prostu przejść się do sklepu i sprawdzić osobiście. Przed wyborem nowego korpusu na pewno wezmę pod uwagę tę kwestię. Dzięki, zawsze coś nowego można się dowiedzieć tutaj :)