Ciąg dalszy prób macro.;)
21.
22.
23.
Wersja do druku
18_ zwróciło moja uwagę - foto ok
39-40 Lubię takie klimaty - mogą się podobać.
Podobają mi się zdjęcia 24÷38. Nie wiem jak bardzo ostre światło było tego dnia, ale 27 czy 37 z przysłoną f/2,8, albo 3,2 też byłoby fajne. Mnie osobiście czasami brakuje szarego filtra ND4 w takich przypadkach.
Widzę, że wrzucasz zdjęcia za pośrednictwem iv.pl. Oczywiście wiesz, że po 30 dniach znikną, jeżeli nie będziesz zalogowany. A tak prawdę mówiąc, to kasowali mi po 3 miesiącach nawet jak wrzucałem po zalogowaniu. Może coś się zmieniło na plus.
czesc dan-jo dla mnie są ładne fotografie, podoba mi się ten rajd, osobiście sam borykam sie z jakością swojch zdjęć, no i z twoich raczej nić bym nie odrzucił, więc ja czekam na następne pozdrawiam
a i 39 i 40 super
Dzięki RobertON.;)
cobalt, co do warunków pogodowych to było pochmurno, tak więc przy czasach jakie sobie założyłem 1/250 - 1/125 wartości przysłony nie były jakieś duże,
ciekawe rzeczy piszesz odnośnie iv, jestem zalogowany i jak na razie żadnych niespodzianek,8-)
dzięki 2banan za dobre słowo;) za pewne coś jeszcze podrzucę jak będzie godne uwagi
zysk, może i nie które dało by rade obrobić lepiej, ja się cieszę, że w ogóle było co obrabiać biorąc pod uwagę że był to mój debiut:D
Nie chcę narzucać swojej opinii czy coś, ale naskrobię swoje trzy grosze:
O ile nie mam żadnych zastrzeżeń do ujęć rajdowych (swoją drogą zazdroszczę sprzętu i umiejętności!) to te dwa krajobrazowe widziałbym trochę inaczej.
Po pierwsze oba zdjęcia widziałbym w B&W, po drugie w pierwszym kadrze trochę przeszkadzają krzaczory w prawym dolnym rogu, a po trzecie zdjęcia wydają się być trochę za ciemne.
Pozdrawiam i czekam na więcej :)