9 i 10 to nie cross tylko obcięcie ciemnych tonów na krzywej + zabawy z kontrastem. Kolory jak najbardziej naturalne.
Takumar fajne tylko niestety manualny (a moim oczom jakoś nie po drodze z ostrzeniem w ciasnym wizjeru) i o lustro lubi zahaczyć :(
Wersja do druku
9 i 10 to nie cross tylko obcięcie ciemnych tonów na krzywej + zabawy z kontrastem. Kolory jak najbardziej naturalne.
Takumar fajne tylko niestety manualny (a moim oczom jakoś nie po drodze z ostrzeniem w ciasnym wizjeru) i o lustro lubi zahaczyć :(
Niefortunnie się wyraziłem. Powinienem porównać do crossu a nie tak nazywać. Masz rację. Niemniej jedna fotografia flaminga ma bardziej naturalne kolory, tak jak jedna fotografia surykatki odbiega kolorystycznie od reszty przedstawiających te ciekawe zwierzątka.
To raczej wrażenie wynikające może z innego światła może innego tła, bo każdy gatunek robiłem na takich samych ustawieniach. A ta surykatka odbiega bo na 14, 15 i 16 to dokładnie to samo zwierze, a na 13 jest inny osobnik o innym umaszczeniu
error
Jakoś ostatnio mam szczęście do wody.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
Zdjęcia rybek w wodzie wymagają jakichś technik specjalnych. Nie wiem, nigdy nie miałem okazji tego sprawdzić.
Ale podoba mnie się 26 i 30, ma taki "wkurzony" wyraz pyszczka :)
Te z płaszczkami najlepsze.
25 najlepsze technicznie
31 najciekawsze,mogłoby być ciut jaśniejsze.
Próbowałem focić ryby w akwariach,efekty takie sobie.
Pewnie znów trzeba wypracowac sobie technikę :roll: .
Może kiedyś foty będą lepsze, na razie jest co jest
32.